HAIR SOLUTIONS: COLOR CORRECTION

Αν το χρώμα στο κομμωτήριο δεν βγήκε όπως το φανταζόσασταν, μην πανικοβληθείτε! Η υπηρεσία color correction είναι το σωτήριο βήμα που θα διορθώσει το λάθος χρώμα.

 

Η διόρθωση χρώματος είναι όταν ένα κομμωτήριο καλείται να διορθώσει τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα ενός προηγούμενου χρωματισμού μαλλιών, είτε στο σπίτι είτε σε διαφορετικό κομμωτήριο. Το ανεπιθύμητο χρώμα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα χρόνων που περνάει μια γυναίκα βάφοντας τα μαλλιά της με βαφές από το σούπερ μάρκετ, ή κάποια κακή απόπειρα χρωματισμού από έναν άπειρο κομμωτή που δεν έκανε τα σωστά βήματα για να χρωματίσει τα μαλλιά της πελάτισσας του. Ενώ ορισμένες διορθώσεις χρώματος μπορούν να γίνουν σε ένα ή δύο βήματα, άλλες μπορεί να είναι πολύ περίπλοκες και απαιτούν αρκετές επισκέψεις στο κομμωτήριο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι όταν τα μαλλιά ξανοίγονται, το χρώμα αφαιρείται από αυτά, δεν εισχωρεί μέσα στα μαλλιά. Αυτή η διαδικασία κάνει τα μαλλιά να χάνουν πολλές πρωτεΐνες, αφήνοντας τα απαλλαγμένα από θρεπτικά συστατικά. Το επαναλαμβανόμενο ξάνοιγμα προκαλεί βλάβη στα μαλλιά και για αυτό πάντα πρέπει να γίνεται με μεγάλη έμφαση στη προστασία τους.

Ακριβώς επειδή η διαδικασία μπορεί να πάρει πολλές επισκέψεις, οι επιθυμίες για ένα ιδανικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα είναι να εμπιστευτείτε κάποιον ειδικό colorist – ξεχάστε την επιλογή να επιστρέψετε στο κομμωτήριο που είχατε κάνει το χρώμα! Πολλές φορές, για να αποκτήσετε μια συγκεκριμένη απόχρωση, θα χρειαστούν πολλαπλά βήματα διαφορετικών χρωμάτων για τα μαλλιά και είναι αδύνατο να γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε χωρίς τη βοήθεια ενός ειδικού. Οι χημικές ουσίες στο χρώμα των μαλλιών απαιτούν γνώσεις και εξειδίκευση, διότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα μαλλιά. Επισκεφθείτε έναν επαγγελματία σε ένα κομμωτήριο!

Να θυμάστε ότι ο κομμωτής είναι πάντα πρόθυμος να σας βοηθήσει. Ειδικά αν τον επισκέπτεστε για πρώτη φορά για να διορθώσετε το χρώμα σας, τότε είναι βέβαιο ότι θα κάνει ότι μπορεί για να σας ικανοποιήσει και να σας αποδείξει ότι άξιζε που τον εμπιστευτήκατε. Για αυτό πρέπει πάντα να μοιράζεστε με τους κομμωτές σας όλο το ιστορικό των μαλλιών σας. Για παράδειγμα, ένα ψέμα για το τι κάνατε στα μαλλιά σας μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες ζημιές κατά τη χρήση χημικών. Να είστε ειλικρινείς με τον κομμωτή σας όσο είστε με τον γιατρό σας. Είναι οι «γιατροί» των μαλλιών σας!

 

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΩΤΕΣ: Η ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ

Μια διόρθωση χρώματος είναι πάντα είτε αναγκαία, είτε επιθυμητή. Για αυτό και πρέπει να λάβετε υπόψη δυο σημεία. Το πρώτο είναι η συμφωνία που θα κάνετε μαζί της για την διαδικασία, αλλά και τη σωστή ενημέρωση της πάνω στη λύση της διόρθωσης, ενώ το δεύτερο αφορά τον τρόπο που θα γίνει η διαδικασία. Δηλαδή πόσες επισκέψεις θα πρέπει να γίνουν.

Μπορεί μια δική σας πελάτισσα να επιστρέψει λίγες ή περισσότερες μέρες μετά από την τελευταία βαφή που της κάνατε, ζητώντας μια αλλαγή στο χρώμα της. Μπορεί μια πελάτισσα άλλου κομμωτηρίου να σας επισκεφθεί για διόρθωση μιας βαφής που την απογοήτευσε. Σε μερικές περιπτώσεις επίσης είναι δυνατόν να προβλεφθεί ότι είναι αναγκαίο ένα διορθωτικό χρώματος, όπως π.χ. όταν τα μαλλιά ξανοίγονται. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, μπορεί να προστεθεί στο αρχικό μίγμα χρώματος ένα εξουδετερωτικό ή ενισχυτικό ρεφλέ.

 

Πριν προχωρήσετε σε μια διόρθωση χρώματος, είναι πολύ σημαντικό να αναλύσετε με ακρίβεια τα μαλλιά. Αν η πελάτισσα είχε κάνει την προηγούμενη βαφή της στο κομμωτήριό σας, προσπαθήστε να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για την βαφή που χρησιμοποιήθηκε. Στη συνέχεια ξεκαθαρίστε τον λόγο που η πελάτισσα επιθυμεί αλλαγή στο χρώμα της. Μπορεί να είναι αυτονόητο, μπορεί όμως και να χρειάζεται μια διακριτική διερεύνηση!

  • Ενημερώστε την για τις απαιτήσεις του νέου χρώματος
  • Ρωτήστε την πελάτισσα για την τελευταία διαδικασία βαφής της
  • Ενημερώστε την πελάτισσα για κάθε πρόβλημα που τυχόν προκύπτει από την ανάλυση των μαλλιών της. Για παράδειγμα, αν το χρώμα που επιθυμεί απαιτεί αποχρωματισμό και τα μαλλιά της δεν είναι αρκετά δυνατά, εξηγήστε γιατί δεν το συνιστάτε και προτείνετέ της μια αποδεκτή εναλλακτική λύση
  • Εξηγήστε και συναποφασίστε μαζί της για την απαιτούμενη διορθωτική διαδικασία και ενημερώστε την για το χρόνο, το κόστος και την συνιστώμενη για μετά περιποίηση

 

Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Τρεις διορθωτικές διαδικασίες μπορούν να εφαρμοσθούν στα μαλλιά:

  • Αλλαγή απόχρωσης
  • Ξάνοιγμα των μαλλιών
  • Πιο σκούρο χρώμα

Μετά την ανάλυση των μαλλιών, θα πρέπει να αποφασίσετε ποια από αυτές τις διαδικασίες θα εφαρμόσετε, χωρίς να αποκλείεται να είναι και οι τρεις αναγκαίες.

Εστιάστε στο τελικό αποτέλεσμα, αξιοποιήστε την ευκαιρία ώστε να ενισχύσετε τη σχέση με την πελάτισσα και δείξτε ενδιαφέρον για τη συνέχιση της παρακολούθησης της πελάτισσας, προσφέροντας θεραπείες για τη μετέπειτα περιποίηση.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Με το ILLUMINA COLOR από την Wella Professionals, το φως πηγαίνει σε άλλο επίπεδο, προσδίδοντας ιδιότητες στα μαλλιά που δεν τις είχαν ποτέ πριν. Το χρώμα ILLUMINA έχει γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο ομορφιάς που καθορίζει ένα νέο σημείο αναφοράς για την φυσικότητα στο χρώμα των μαλλιών, προσφέροντας απίστευτη αντανάκλαση του φωτός και μέγιστη προστασία των μαλλιών. www.wella.com

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION