Hair Tip: Στην αναζήτηση του Τέλειου Μαλλιού.

Τα μαλλιά ενός άντρα μπορούν να γίνουν το πιο δυνατό του στοιχείο. Το μόνο που χρειάζεται είναι  σωστή φροντίδα, όρεξη και το όραμα για ένα φυσικό και δομημένο λουκ. Ρίξτε μια μάτια στις top 10 συμβουλές που αφορούν στην ανδρική περιποίηση και κάντε τα μαλλιά σας ακριβώς όπως πρέπει να είναι: Τέλεια.

male hairΑν έχετε λέπτυνση, Αλλάξτε σε matte Προϊόντα: Για τους περισσότερους άνδρες η λέπτυνση ξεκινά στην ηλικία των 30 με 40 χρονών. Για να δείχνουν τα μαλλιά σας έντονα και με ωραία υφή, αλλάξτε σε έναν matte πηλό. Τα matte προϊόντα απορροφούν την λάμψη και δίνουν μια έντονη υφή στα μαλλιά.

883_Barbershop_Sign1Έξυπνη επίσκεψη στον Μπαρμπέρη: Αν θέλετε την απόλυτη προσοχή από τον μπαρμπέρη σας για να σας δώσει το τέλειο hairstyle, επισκεφτείτε το μπαρμπεράδικο κατά τις πρωϊνές ώρες ή τις βραδινές. Τότε είναι κατάλληλες ώρες που δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση και μπορείτε να έχετε μεγαλύτερη προσοχή από τον επαγγελματία.

Φαν του Κεριού: Αν χρησιμοποιείτε συχνά το κερί στα μαλλιά σας, αλλά σας δυσκολεύει η αφαίρεση του, σας έχουμε μια πολύ έγκυρη συμβουλή. Απλώστε σαμπουάν πάνω σε στεγνά μαλλιά, ξεβγάλτε και απλώστε για ακόμη μια φορά. Αυτή η μέθοδος διαλύει το προϊόν και αφήνει καθαρά μαλλιά.

Ήρεμα με την πετσέτα!: Εμείς οι άντρες, συνηθίζουμε μετά το μπάνιο να στεγνώνουμε τα μαλλιά στην πετσέτα με μια μεγάλη μανία κάτι που τελικά, δεν είναι τόσο καλό. Η τεχνική αυτή δημιουργεί σπάσιμο στις τρίχες του κεφαλιού και αυτό σημαίνει κακά νέα για όσους έχουν λεπτά μαλλιά. Τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα είναι αδύναμα και ευαίσθητα. Μια καλή τεχνική αντί για το μανιώδες στέγνωμα, είναι η απαλή πίεση της πετσέτας κατά μήκος των μαλλιών.

Χαλάρωστε λιγάκι: Το στρες και το άγχος είναι οι κακοί παράγοντες της καθημερινότητας. Δεν κάνουν κακό μόνο στην ψυχική υγεία και στα νεύρα μας, αλλά και στα μαλλιά μας. Αν έχετε νεύρα καθίστε κάτω, μετρήστε μέχρι το 10 και δείτε τι μπορείτε να κάνετε για το πρόβλημα.  Βάλτε λίγο χιούμορ στην καθημερινότητα σας και σκεφτείτε ότι κανένα πρόβλημα δεν θα χαλάσει τα τέλεια μαλλιά σας!

Περιορίστε το Λούσιμο: Οι άντρες με ξηρά μαλλιά συχνά βλέπουν ως λύση το συνεχές λούσιμο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο στην τρίχα και να επειδώνει την κατάσταση. Αν βλέπετε ότι έχετε ξηρά μαλλιά, σταματήστε να τα λούζετε διαρκώς και περιορίστε το λούσιμο στις 2-3 φορές την εβδομάδα. Παράλληλα να χρησιμοποιείτε κάποιο conditioner που θα βοηθήσει την τρίχα να κρατήσει την ενυδάτωση και θα σας δώσει ένα smooth και υγιές λουκ στα μαλλιά.

Pompadour-Hairstyles-22Έξυπνο Κούρεμα: Αν βλέπετε ότι σιγά-σιγά χάνετε τα μαλλιά σας, στραφείτε σε ένα κούρεμα όπως το pompadour ή ένα δυνατό fringe. Κοιτάξτε να δώσετε σημασία στο πάνω μέρος του κεφαλιού, έτσι ώστε να καλύψετε τα σημεία και να καθυστερήσετε την τριχόπτωση. Παράλληλα, προσθέστε στη διατροφή σας πρωτεϊνες και συμπληρώματα διατροφής.

Το Πιστολάκι Δεν Πρέπει να Καίει: Σε όλους μας αρέσει όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας να νιώθουμε την έντονη ζέστη από το πιστολάκι, όμως αυτό δεν κάνει καθόλου καλό στα μαλλιά γιατί προκαλεί σπάσιμο, ξηρότητα και φριζάρισμα. Αν δεν μπορείτε να περιορίσετε την χρήση και να κάνετε ένα φυσικό στέγνωμα, τότε ρυθμίστε το πιστολάκι σε κρύα θερμοκρασία. Μπορεί να είναι χρονοβόρο, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα ταλαιπωρεί τα μαλλιά σας.

Λιπαρά Μαλλιά; Keep it Cool: Σε περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, καλό θα ήταν να αποφεύγετε το καυτό νερό γιατί ανοίγει τους πόρους του κεφαλιού και ελευθερώνει ακόμη περισσότερη λιπαρότητα. Ρυθμίστε την θερμοκρασία στο χλιαρό νερό και λουστείτε ήρεμα, χωρίς απότομες κινήσεις.

Less is More: Συχνό λάθος που κάνουμε όλοι μας, είναι να υπερφορτώνουμε τα μαλλιά μας με μεγάλες ποσότητες στυλιστικών προϊόντων. Τα προϊόντα αυτά είναι δυνατά και συνήθως μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να δώσει το σωστό αποτέλεσμα. Στοχεύστε για την φυσική και cool εμφάνιση, όχι την λαδερή.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION