HAIRCUT: Μόδα VS Τάσεις

Ο Αντώνης Ριζόπουλος είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος Beautique Καλλιθέας, εισηγητής σεμιναρίων εκπαίδευσης κουρέματος και προσωπολογίας. Για επικοινωνία μαζί του μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook, Antonio Rizopoulos.

Συχνά στο διάλογο που κάνουμε με την πελάτισσα ακούμε την ερώτηση «Ποια είναι η μόδα για την σεζόν;». Πολλές φορές έχοντας εξοπλιστεί με φυλλάδια που αποτυπώνουν την «καινούρια» μόδα σε πέντε-έξι μοντέλα, συνήθως νεαρών γυναικών, τα δείχνουμε στην πελάτισσα και της προτείνουμε να δοκιμάσει ένα απ’ αυτά. Μόνο που όταν η πελάτισσα μας είναι 45-55 ετών, δεν είναι διατεθειμένη να γίνει πράσινη, ροζ, ή ξυρισμένη στο πλάι με πολύ κοντές φράντζες.

Όμως γιατί μας κάνει αυτή την ερώτηση;

Αυτό πρέπει να το ανακαλύψουμε μέσα από το διάλογο. Έχει διάθεση για αλλαγή, να γίνει πιο μοντέρνα, να κάνει εντύπωση, να ξεφύγει από τα προβλήματα της;

Στην ερώτηση λοιπόν, «ποια είναι η μόδα;» εμείς απαντάμε: «Ποιες είναι ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ της μόδας;». Εδώ πρέπει να πουλήσουμε τον εαυτό μας στην πελάτισσα αναφέροντας ποιες είναι οι τάσεις. Στη συνέχεια, αφού έχουμε καταλήξει με βάση την προσωπολογία και την συνολική εμφάνιση της, μπορούμε να της δείξουμε το φυλλάδιο χρησιμοποιώντας το σαν εργαλείο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να δει την μόδα προσαρμοσμένη στον εαυτό της.

Μόδα είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το κούρεμα, το styling, το χρώμα και όχι τρεις-τέσσερις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Τα συγκεκριμένα κουρέματα και χρώματα κάθε μόδας τα ζητούν το πολύ το 2% της πελατείας μας. Το υπόλοιπο 98% πρέπει να το κατευθύνουμε εμείς με βάση τις τάσεις και τις προτάσεις μας. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις τάσεις για το 2018.

 

ΚΟΝΤΑ

Τα pixie καλά κρατούν, γίνονται όμως πιο θηλυκά, αγκαλιάζοντας το πρόσωπο. Επανέρχεται το bowl cut, γνωστό από τα 90s, πιο επηρεασμένο από τα ανδρικά old school στυλ, με κοντά έως πάρα πολύ κοντά πλαϊνά. Τα δεσίματα των πλαϊνών τμημάτων με τα πάνω είναι θηλυκά, χωρίς να μειώνουν την δυναμική και την κίνηση του κουρέματος. Τα πάνω τμήματα μακραίνουν σε σχήμα helmet (κράνος). To κούρεμα αυτό θα το δούμε και στους άντρες.

 

ΜΕΣΑΙΑ ΜΗΚΗ

 

Το must μήκος με βάση τις τάσεις είναι πάνω, ή λίγο πιο κοντά από τους ώμους. Μαλλιά γεμάτα, με κίνηση, όχι φριζέ, αλλά με φυσική κατεύθυνση. Περιποιημένα, προσεγμένα, υγιή μαλλιά, αλλά όχι στυλιζαρισμένα. Με αυτόν τον τρόπο το κούρεμα και το χρώμα έχουν το πρώτο λόγο. Είτε σγουρά, είτε ίσια, είτε κυματιστά,   αφήστε τα μαλλιά να μιλήσουν μόνα τους.

 

ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ

Την ίδια τάση παρατηρούμε και στα μακριά μαλλιά. Κυματιστά ή ίσια, η απλότητα και η στιβαρότητα των μαλλιών είναι διάχυτη. Χωρίστρες στην μέση, μαλλιά πιασμένα κυρίως χαμηλά, κοτσίδες που ξεκινούν από πίσω χαμηλά. Προσοχή όμως! Η απλότητα και η φυσικότητα είναι δυο στοιχεία που είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν στο κομμωτήριο, καθώς απαιτούν περισσότερη εξάσκηση και χρήση από τα χέρια μας και όχι τόσο από τα εργαλεία μας.

 

Τελειώνοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι όσο πιο ανεπιτήδευτα φαίνονται τα στυλ στις φωτογραφίες, τόσο περισσότερη εξάσκηση χρειαζόμαστε για να τα πραγματοποιήσουμε. Το αν μπορούμε να ανταποκριθούμε στη πρόκληση βρίσκεται στη κυριολεξία, στα χέρια μας.

 

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION