HAIRCUT TRAINING: Autumn blues

Φθινόπωρο. Μπήκαμε στη νέα σεζόν. Παρατηρώντας τις πελάτισσες στο μαγαζί, βλέπουμε ένα μεγάλο ποσοστό τους να επιθυμεί μια αλλαγή στα μαλλιά. Πολλές ασχολούνται με το χρώμα, άλλες με το κούρεμα. Φταίνε, όμως, τα μαλλιά;

Από τον Αντώνη Ριζόπουλο

 

Συχνά, το πέρας των διακοπών αλλά και η επαναφορά της ρουτίνας σε συνδυασμό με τον καιρό, σκοτεινιάζουν την ψυχολογία των ανθρώπων και ψάχνοντας να κάνουν κάτι άμεσο για να το αναστρέψουν αυτό, στρέφονται στα μαλλιά. Είναι η πιο άμεση από πλευράς χρόνου και οικονομική (κακώς) λύση αν σκεφτούμε πως ο,τιδήποτε άλλο έχει να κάνει με ομορφιά και εμφάνιση απαιτεί χρόνο και πολύ περισσότερο χρήμα.

Στην πράξη όμως, και επειδή δεν μπορούμε να πούμε στην πελάτισσα «δεν φταίνε τα μαλλιά σου γιατί να την πληρώσουν αυτά», μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια τεχνάσματα ώστε να είμαστε ασφαλείς στις αποφάσεις και τα αποτελέσματά μας.

 

ΧΡΩΜΑ
Έρχεται η κυρία λοιπόν και από κατάξανθο που μας πήρε 3-4 μήνες να το κάνουμε τέλειο, μας λέει πως θέλει να το κάνει σκούρο. «Να κάνουμε ένα ωραίο καστανό». Σκεπτόμενοι εμείς τον κόπο μας, αρχίζουμε τα «μα τόσο καιρό κάναμε να φύγει το κίτρινο κτλ.». Χωρίς να στεναχωριόμαστε και να χάνουμε χρόνο, μπορούμε να την αφήσουμε να μας δείξει μόνη της τι πραγματικά θέλει. Πως; Τεστ χρώματος. Τα περιοριστικά μέτρα δεν μας επιτρέπουν περιοδικά με κουρέματα και χρώματα, έχουμε όμως το χρωματολόγιο. Της το δίνουμε με 6 πενσάκια και την βάζουμε να μας διαλέξει τα τρία χρώματα που δεν της αρέσουν καθόλου και τρία που της αρέσουν -όχι απαραίτητα για να τα κάνει σήμερα αλλά γενικά να της αρέσουν.


Της λέμε να μας φωνάξει όταν είναι έτοιμη, για να πάρει τον χρόνο της. Όταν έχει τελειώσει με τις επιλογές της, θα δώσουμε μεγάλη προσοχή σε αυτά που δεν της αρέσουν κυρίως. Γιατί; Επειδή αυτά θα μας προστατέψουν από «δράματα». Για παράδειγμα, αν και τα τρία είναι σκούρα, στην πραγματικότητα δεν θέλει πάνω από 1 τόνο πιο σκούρα. Επίσης οι αποχρώσεις παίζουν μεγάλο ρόλο. «Τα θέλω χάλκινα» μας λέει, αλλά έχει επιλέξει χάλκινο σε αυτά που δεν της αρέσουν. Άρα κάτι άλλο εννοεί. Το διάβασμα από εμάς στις επιλογές της είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία του αποτελέσματος.

 

ΚΟΥΡΕΜΑ
Εδώ είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα. Αν και τον τελευταίο καιρό έρχονται με το κινητό στο χέρι, η γυναίκα που θα έρθει και θα σου πει «θέλω να αλλάξω, κάνε ότι θες» είναι το τέλειο και το χειρότερο μαζί. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε αλλά θα είναι το τέλειο και για εκείνη;
Εδώ μπορούμε να κινηθούμε αλλιώς. Την παρακινούμε να παίξει με τα μαλλιά της για λίγη ώρα και εμείς καθόμαστε και την κοιτάμε προσεκτικά. Τα χέρια της είναι το μυστικό. Το υποσυνείδητο ξέρει τι θέλει και μπορούν να μας το φανερώσουν τα χέρια.

Για παράδειγμα, αν τραβάει τα μαλλιά της προς τα κάτω σημαίνει πως τα θέλει πιο μακριά. Έτσι, αν της προτείνουμε κοντό κούρεμα αν όχι την ίδια στιγμή στο μέλλον έχουμε χάσει. Αν πάλι προσπαθεί να σηκώσει τα μαλλιά της μακριά από τον αυχένα και προς τα επάνω, τα θέλει κοντά. Και εδώ θέλει μεγάλη προσοχή η λεπτομερής ανάγνωση των χεριών. Κάθε κίνηση τους έχει μια σημασία.

Χρησιμοποιώντας όλα τα «όπλα» που έχουμε μπορούμε να δώσουμε τα καλύτερα στις κυρίες που μας εμπιστεύονται. Να τις προστατεύσουμε από τυχόν λάθος επιλογές, αλλά και να τους δώσουμε αυτό ακριβώς το στιλ που επιθυμούν. Αυτός είναι ένας τρόπος για να έχουμε πιστές πελάτισσες.

Καλή σεζόν με δημιουργικές ιδέες.

 

 

 

 

Ο Αντώνης Ριζόπουλος
είναι ιδιοκτήτης
του καταστήματος
beautique Καλλιθέας,
εισηγητής σεμιναρίων
εκπαίδευσης
κουρέματος και
προσωπολογίας. Είναι
καθηγητής στο ΙΕΚ
ΑΚΜΗ. Για επικοινωνία
μαζί του μπορείτε
να τον βρείτε στο
Facebook, Antonio
Rizopoulos.

.

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION