How to: Metallic Hair

Τα μεταλλικά μαλλιά ταιριάζουν σε όλους! Από νεαρές γυναίκες μέχρι και ωριμότερες, είναι πολλές εκείνες που λατρεύουν την όψη της μεταλλικής υφής, καθώς είναι πλούσια, ξεχωριστή, ενώ μπορεί να εφαρμοσθεί σε οποιοδήποτε χρώμα. Αν θέλετε και εσείς να δώσετε την τέλεια απόχρωση στην πελάτισσα σας, τότε διαβάστε παρακάτω τις 5 συμβουλές επιτυχίας.

 

 

Επιλέξτε την απόχρωση σοφά

Σε όλα τα χρώματα, δίχως εξαιρέσεις, ισχύουν οι βασικοί κανόνες της απόχρωσης. Εσείς και η πελάτισσα θα χρειαστεί να επιλέξετε έναν τόνο ο οποίος θα κολακεύει την επιδερμίδα και το χρώμα των ματιών. Αυτό σημαίνει ότι αν το δέρμα έχει κρύες αποχρώσεις, τότε το μεταλλικό θα ενισχύσει τα τα ψυχρά χρώματα όπως το ασημένιο και το πλατινένιο. Αν έχετε ζεστές αποχρώσεις δέρματος, τότε ιδανικά χρώματα είναι το χρυσό, το μπρονζέ και τα χάλκινα. Δοκιμάστε το τεστ των κοσμημάτων: Πάρτε χρυσά, ασημένια, μπρονζέ και χάλκινα κοσμήματα. Τοποθετήστε τα δίπλα στο πρόσωπο και δείτε τι ταιριάζει καλύτερα.

Λάμψη πάνω από όλα

Πρωταγωνιστής του μεταλλικού λουκ είναι η λάμψη. Η σωστή φόρμουλα και τα προϊόντα είναι μια μεγάλη υπόθεση, τα οποία όμως δεν θα κάνουν καλή δουλειά αν η βάση στην οποία θα πατήσουν δεν είναι υγιής. Επομένως είναι άκρως σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν αναδόμησης δεσμών μετά την εφαρμογή, ειδικά αν πρόκειται να ξανοίξετε τα μαλλιά.

Μεταλλικό Balayage

Μια καλή τεχνική Balayage με μεταλλικές υφές, είναι εκείνη με τον σχηματισμό V. Η τοποθέτηση ξεκινάει από την κορυφή σε στενές γραμμές και όσο κατεβαίνει προς τα κάτω, τόσο περισσότερο ανοίγει. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται ένα φυσικό αποτέλεσμα, ενώ οι υφές δένουν ομοιόμορφα μεταξύ τους, αποδίδοντας ένα τέλειο, λαμπερό λουκ. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε και μεταλλικά highlights σε ένα συμβατικό λουκ για να το αναβαθμίσετε.

Αφήστε το στους επαγγελματίες

Αν είστε η γυναίκα που μπαίνει σε οποιοδήποτε κομμωτήριο και απλώς ζητάει να της κάνουν το τέλειο χρώμα, σταματήστε αμέσως! Η μεταλλική τεχνική χρώματος απαιτεί οπωσδήποτε γνώστη του χρώματος, δηλαδή επαγγελματία colorist. Μπορεί ένας κομμωτής να φτιάχνει τα πιο όμορφα κουρέματα που έχετε δει, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και σε θέση να σας δώσει το μεταλλικό χρώμα που επιθυμείτε. Υπάρχουν επαγγελματίες αποκλειστικά για κούρεμα, αλλά και εκείνοι που είναι εξειδικευμένοι στο να δουλεύουν με χρώμα.

 

Ποιοτική Φροντίδα

Οι επαγγελματίες οφείλουν να γνωρίζουν ότι πρέπει να ενημερώσουν την πελάτισσα – προτού προβούν στην εφαρμογή – ότι η διατήρηση του μεταλλικού δεν είναι απλή υπόθεση. Από την μεριά της η πελάτισσα, πρέπει να κατανοήσει ότι την τέλεια φροντίδα θα την βρεί μόνο στα επαγγελματικά προϊόντα, καθώς μόνο με αυτά το χρώμα θα διατηρηθεί περισσότερο. Οι σειρές περιποίησης χρώματος λοιπόν, είναι αυτές που δεν περιέχουν sulfates και parabens. Παράλληλα, καλό είναι να δωθούν και συμβουλές προσωπικής πείρας από την μεριά του colorist, για καλύτερη διατήρηση του μεταλλικού χρώματος στο σπίτι.

 

Tips

  • Μετά από κάθε βαφή καλό είναι να γίνεται και ένα καλό ίσιωμα έτσι ώστε να λειανθεί η τρίχα και να παγιωθούν τα νέα χρωστικά μέσα σε αυτή. Εκεί θα επανέλθει η τρίχα στη πιο υγιή και λαμπερή της κατάσταση.
  • Η πελάτισσα θα χρειαστεί να αποφύγει να λουστεί για 3 ημέρες, έτσι ώστε να δωθούν περιθώρια στην τρίχα να ανακτήσει την μέγιστη δυνατή συνοχή της.
  • Η διάρκεια των μεταλλικών χρωμάτων ποικίλλει ανά εταιρεία. Κάντε το επαναληπτικό πέρασμα σύντομα, έτσι ώστε τα χρώματα να μην έχουν ξεθωριάσει πολύ. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε την δυνατότητα στα μαλλιά να «απορροφήσουν» το χρώμα, πράγμα που σημαίνει και μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα.
No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION