INTERIOR ZONE: Ταξίδι στα κομμωτήρια του κόσμου

Ταξιδεύουμε σε διαφορετικά κομμωτήρια του πλανήτη και εστιάζουμε στην ξεχωριστή αισθητική τους. Οι επιλογές είναι πολλές και οι καλές ιδέες είναι εδώ για να σας προσφέρουν πολύτιμη έμπνευση.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ

 

Παρατηρούμε τους τρόπους με τους οποίους η εσωτερική διακόσμηση αντανακλά τη φιλοσοφία των ιδιοκτητών και ταυτόχρονα αποτελεί μια οπτική απόλαυση για τους επισκέπτες. Οι επιλογές είναι πολλές και οι καλές ιδέες είναι εδώ για να σας προσφέρουν πολύτιμη έμπνευση. Πάμε να δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα…

 

 

RAW BY ANTHONY NADER, ΣΙΔΝΕΪ


Στεγάζεται σε μια παλιά βιομηχανική αποθήκη και είναι ένας χώρος που αποπνέει δημιουργικότητα και έμπνευση. Η επιλογή να φαίνονται τα γυμνά τούβλα στους τοίχους απογειώνει τη διακόσμηση, ειδικά σε συνδυασμό με τα μοντέρνα έπιπλα και τους vintage ξύλινους πάγκους. Ο Nader θεωρείται από τα μεγαλύτερα κομμωτικά ταλέντα της Αυστραλίας και δεν είναι τυχαίο ότι οι beauty editors της μακρινής χώρας τον ψηφίζουν κάθε χρόνο στο top5 της σχετικής λίστας.

 

DAVID MALLETT HAIR SALON, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Ο βραβευμένος κομμωτής David Mallett, συνεργάτης της γαλλικής Vogue για δεκαετίες και προσωπικός hair stylist πολλών σταρ του Hollywood, άνοιξε εδώ και δυο χρόνια το σαλόνι του στη Νέα Υόρκη και δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο. Ένα μαρμάρινο τραπέζι μήκους 5 μέτρων αποτελεί τον χώρο «ξεκούρασης» για τις πελάτισσες, σε έναν χώρο που έχει διακοσμηθεί όπως τα παριζιάνικα αριστοκρατικά σπίτια του 19ου αιώνα. Η λίστα αναμονής για ένα ραντεβού εδώ, κρατάει περισσότερο από έναν μήνα.

 

EN VOGUE COIFFURE, ΖΥΡΙΧΗ


Φέρει την υπογραφή του σπουδαίου Ελβετού κομμωτή Claudio Tolardo και στεγάζεται σε ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Ζυρίχης, στο περίφημο Dolder Grand. Ο χώρος περικλείεται από παράθυρα που επιτρέπουν στο φυσικό φως να αποκαλύπτει την αρχοντιά της διακόσμησης, ενώ τα μεταμοντέρνα καθίσματα έρχονται σε δημιουργική αντίθεση με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική των δωματίων. Εδώ, ένα απλό κούρεμα κοστίζει 115 ευρώ!

 

JOSH WOOD LANSDOWNE ATELIER, ΛΟΝΔΙΝΟ


Το πολυτελές αυτό κομμωτήριο υπάρχει από το 2011 στην περιοχή του Notting Hill και φέρει την υπογραφή του celebrity κομμωτή Josh Wood. Οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αλλά και την μοναδική διακόσμηση που περικλείει τη φιλοσοφία του χώρου. Η εντυπωσιακή industrial κατασκευή στο ταβάνι διαθέτει και φεγγίτες που επιτρέπουν στο φυσικό φως να εισέλθει στον χώρο. Τα έπιπλα σε σκούρες αποχρώσεις έρχονται σε αντίθετη με τις ανοιχτόχρωμες λεπτομέρειες, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό.

 

LESZEK CZAJKA SALON, ΒΑΡΣΟΒΙΑ


Ο μίστερ Czajka μπορεί να έχει επίθετο που δεν ξέρουμε πώς προφέρεται, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι brand ambassador της L’Oréal Professionnel στην Πολωνία και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τους είδους του στη χώρα. Το σαλόνι του είναι κάπως υπερβολικά χρυσό για τα γούστα μας, αλλά αυτός είναι ο συμβολισμός που επέλεξε για τις πολυτελείς υπηρεσίες που προσφέρει. Το μαρμάρινο πάτωμα εκτείνεται σε ολόκληρο το κομμωτήριο, το οποίο στεγάζεται σε αναγεννησιακό κτίριο της πολωνικής πρωτεύουσας.

 

LEE KA JA BEAUTY SALON, ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗ


Μια ομάδα από Νοτιοκορεάτες κομμωτές δημιούργησε αυτό το εναλλακτικό beauty salon, το οποίο προσφέρει μια όαση στην busy καθημερινότητα των businesswomen της Σιγκαπούρης. Η διακόσμηση του χώρου αντλεί έμπνευση από παραδοσιακές φυσικές τεχνικές ομορφιάς της Ασίας, κάτι που αποδεικνύεται και από την πληθώρα των φυτών μέσα στο σαλόνι. Σε όλα αυτά προσθέστε τα neon αποφθέγματα στους τοίχους και έχετε ένα hip κομμωτήριο για όλες τις ηλικίες.

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION