INTERIOR ZONE: Ταξίδι στα κομμωτήρια του κόσμου

Παρατηρούμε τους τρόπους με τους οποίους η εσωτερική διακόσμηση αντανακλά τη φιλοσοφία των ιδιοκτητών και ταυτόχρονα αποτελεί μια οπτική απόλαυση για τους επισκέπτες. Οι επιλογές είναι πολλές και οι καλές ιδέες είναι εδώ για να σας προσφέρουν πολύτιμη έμπνευση. Πάμε να δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ

Ταξιδεύουμε σε διαφορετικά κομμωτήρια του πλανήτη και εστιάζουμε στην ξεχωριστή αισθητική τους.

 

 

NORA HAIR SALON, ΤΟΚΙΟ


Θα μπορούσε να είναι αίθουσα μουσείου μοντέρνας τέχνης, αλλά, όχι, είναι ένα από τα πιο cool κομμωτήρια της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Στεγάζεται σε ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο και φημίζεται για τα μεταμοντέρνα hairstyles που προσφέρει στις καλεσμένες του. Vintage πολυθρόνες, παλιοί καθρέφτες και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, σε ένα σαλόνι που πλημμυρίζει από τέχνη και δημιουργικότητα.

 

KAMELEONTEN HAIR SALON, ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ


Με διακόσμηση που συνδυάζει την pop art με την κλασική αισθητική, το Kameleonten θεωρείται ένα από τα πιο δημιουργικά κομμωτήρια της σουηδικής πρωτεύουσας. Οι κυρίαρχες παλ αποχρώσεις δημιουργούν οικειότητα, ενώ οι τρόπος που έχουν χωροθετηθεί τα έπιπλα δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα μοντέρνο coffee shop.

 

LA MAISON, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ


Κομμωτήριο αναφοράς στη Βόρεια Ευρώπη για τα γαλλικά προϊόντα περιποίησης La Biosthétique, το La Maison διαθέτει εσωτερική διακόσμηση που είναι προσεγμένη μέχρι ψυχαναγκασμού: Αρμονικές λευκές και μπεζ αποχρώσεις, άριστα στοιχημένοι πίνακες και φωτιστικά, πάτωμα από σανίδες φίνας καρυδιάς. Πολλές φορές, το λίγο στη διακόσμηση είναι πολύ. Και στο La Maison αυτό ισχύει χωρίς καμία αμφιβολία.

 

R VÉGÉTAL, ΠΑΡΙΣΙ


Στο ισόγειο ενός αναγεννησιακού κτιρίου στην καρδιά της Πόλης του Φωτός, βρίσκεται ένα σαλόνι κομμωτικής διαφορετικό από τα άλλα. Με σεβασμό στην παράδοση, οι διακοσμητές έχουν διατηρήσει τόσο το μωσαϊκό αιώνων όσο και τους λίθινους τοίχους. Σε κάθε ένα από τα πολλά δωμάτια του R Végétal παρέχεται και μια διαφορετική κομμωτηριακή υπηρεσία, ενώ υπάρχει και ειδικός χώρος για σπα.

 

FABIO SCALIA SALON, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Ο ιταλικής καταγωγής Fabio Scalia υποδέχεται και περιποιείται πολλές Νεοϋορκέζες καριέρας, καθημερινά. Ο χώρος του είναι φτιαγμένος με μεταμοντέρνα αισθητική, ώστε να αισθάνεται άνετα εκεί τόσο το κορίτσι της διπλανής πόρτας όσο και η Sarah Jessica Parker. Τα έπιπλα, τα φωτιστικά και όλα τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία έχουν εισαχθεί από την Ιταλία και συγκεκριμένα από την κορυφαία εταιρία Maletti.

 

MQ STUDIO HAIR SALON, ΠΕΚΙΝΟ


Η αχαλίνωτη οικονομική άνθιση της Κίνας, χωρίς αμφιβολία, έχει οδηγήσει και σε υπερβολές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το interior design αυτού του περίφημου κομμωτηρίου στα προάστια του Πεκίνου. Η λαμπερή χάλκινη κατασκευή που καλύπτει το ταβάνι και οι τοίχοι από μάρμαρο με τον κρυφό φωτισμό δεν αφήνουν καμία αμφιβολία: Εδώ η πολυτέλεια περισσεύει!

 

 

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION