INTERIOR ZONE: Ταξίδι στα κομμωτήρια του κόσμου

Παρατηρούμε τους τρόπους με τους οποίους η εσωτερική διακόσμηση αντανακλά τη φιλοσοφία των ιδιοκτητών και ταυτόχρονα αποτελεί μια οπτική απόλαυση για τους επισκέπτες. Οι επιλογές είναι πολλές και οι καλές ιδέες είναι εδώ για να σας προσφέρουν πολύτιμη έμπνευση. Πάμε να δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ

Ταξιδεύουμε σε διαφορετικά κομμωτήρια του πλανήτη και εστιάζουμε στην ξεχωριστή αισθητική τους.

 

 

SALON G!, ΝΤΑΛΑΣ

Τόπος συνάντησης των celebrities στην μεγαλούπολη του Τέξας. Περισσότεροι από 20 κομμωτές και στυλίστες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έναν χώρο που συνδυάζει αρμονικά την κλασική πολυτέλεια με τον μοντερνισμό. Οι πρωτότυποι καθρέπτες με τα μεταλλικά patterns κλέβουν την παράσταση, το ίδιο και τα στιβαρά δερμάτινα καθίσματα, που «δένουν» άψογα με τις ροκοκό ξύλινες κονσόλες στον χώρο εργασίας των κομμωτών.

 

BELLE FEMME HAIR & NAIL LOUNGE, ΝΤΟΥΜΠΑΪ


Θα μπορούσε να είναι παρατηρητήριο σε ένα εξωγήινο αστρόπλοιο ή το σαλόνι ενός εκκεντρικού εκατομμυριούχου. Με καθρέφτες σε σχήμα «δάκρυ», μια παραπομπή στην κλασική αραβική αρχιτεκτονική, το Belle Femme είναι ένα από τα πολυτελέστερα salon στα Αραβικά Εμιράτα. Εκτός από μοντέρνα hairstyles και περιποίηση νυχιών, προσφέρει και υπηρεσίες spa σε έναν από τους 4 ορόφους του πολυτελούς κτιρίου όπου φιλοξενείται.

 

ALDO COPPOLA SALON, ΜΙΛΑΝΟ

Αυτή η αρχιτεκτονική τάση που θέλει τα κομμωτήρια να παραπέμπουν σε κάτι από αεροπλάνο συνεχίζεται και εδώ, και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό. Το φημισμένο salon του σινιόρε Coppola αποτελεί ένα ιδιαίτερο δείγμα, παραφορτωμένης μεν λειτουργικής δε, διακόσμησης. Η κόκκινη λεπτομέρεια στα φωτιστικά, μας ενθουσιάζει. Δείτε και ότι το τέλος του διαδρόμου οδηγεί σε μια τζαμαρία που «κοιτάζει» σε έναν υπέροχο κήπο.

 

TAYLOR TAYLOR, ΛΟΝΔΙΝΟ


Βρίσκεται στην περίφημη Portobello Road και αποτελεί σταθερή αξία στο γυναικείο hairstyle εδώ και 60 χρόνια. Όπως αλλάζουν οι μόδες στα κουρέματα/χτενίσματα, έτσι αλλάζει και εδώ η διακόσμηση, την οποία φροντίζει το μεγαλύτερο design firm της βρετανικής πρωτεύουσας. Στο δάπεδο έχει ανακαινιστεί και διατηρηθεί το παρκέ από τον περασμένο αιώνα, ενώ το «παιχνίδι» με τα λουλούδια και τους καθρέπτες στους τοίχους αποτελεί βασικό wow factor.

 

LOFT STORY SALON, ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Ξεκίνησε ως καφέ-εστιατόριο με βιολογικά προϊόντα και διαμορφώθηκε στο δώμα ενός ξύλινου κτιρίου στην παραλία της Μελβούρνης. Αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία είναι η επιχειρηματική ιδέα της ιδιοκτήτριας του Loft Story να μετατρέψει τον χώρο σε κομμωτήριο με πρόσθετη παροχή τον καφέ και τα σνακ. Κεντρική ιδέα εδώ είναι η αίσθηση ότι οι πελάτες βρίσκονται σε ένα τροπικό δάσος. Φυσικά και όλα τα προϊόντα περιποίησης είναι οργανικά.

 

COIFFIRST HAIR SALON, ΠΑΡΙΣΙ

Η κυριαρχία του χρυσού χρώματος δεν είναι αποδεκτή από όλα τα γούστα, αλλά εμείς δηλώνουμε ενθουσιασμένοι από την εν λόγω «ροκοκό» επιλογή στη διακόσμηση. Ο χώρος αποπνέει άνεση, λάμψη και πολυτέλεια, τη στιγμή που τα πολλά παράθυρα αφήνουν το παριζιάνικο φως να παίξει τον ρόλο του. Το Coiffirst εκτείνεται σε πολλαπλά επίπεδα, ένα εκ των οποίων φιλοξενεί μία από τις καλύτερες σχολές κομμωτικής στη Γαλλία.

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION