INTERIOR ZONE: Ταξίδι στα κομμωτήρια του κόσμου

Ταξιδεύουμε σε διαφορετικά κομμωτήρια του πλανήτη και εστιάζουμε στην ξεχωριστή αισθητική τους. Οι επιλογές είναι πολλές και οι καλές ιδέες είναι εδώ για να σας προσφέρουν πολύτιμη έμπνευση.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ

 

Παρατηρούμε τους τρόπους με τους οποίους η εσωτερική διακόσμηση αντανακλά τη φιλοσοφία των ιδιοκτητών και ταυτόχρονα αποτελεί μια οπτική απόλαυση για τους επισκέπτες. Οι επιλογές είναι πολλές και οι καλές ιδέες είναι εδώ για να σας προσφέρουν πολύτιμη έμπνευση. Πάμε να δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα…

 

 

LECINQ HAIR SALON, ΟΖΑΚΑ

Μπορεί να θυμίζει παιδικό σταθμό, αλλά αυτό είναι ένα κομμωτήριο στην Ιαπωνία! Αποτελεί έργο της περίφημης αρχιτεκτονικής ομάδας Ninkipen, η οποία κατάργησε τα στερεότυπα και δημιούργησε έναν φιλικό minimal σαλόνι όπου πρωταγωνιστούν τα απαλά χρώματα και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Οι θέσεις εργασίας συνοδεύονται από επιδαπέδιο καθρέφτη, ενώ υπάρχει και χώρος αναμονής και παιχνιδιού για τα παιδιά των πελατισσών.

 

ROOTS, ΜΙΛΑΝΟ

Είναι κρυμμένο στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Μιλάνο και φιλοξενείται σε ένα υπέροχο κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα. Artistic πινελιές δίνουν ενδιαφέρον σε έναν industrial χώρο, που, κατά τη δεκαετία του 1990, γίνονταν εκεί rave parties! Μας αρέσει το μεγάλο ξύλινο τραπέζι, ο τοίχος με τις χειροτεχνίες και η γενικότερη χαλαρότητα που αποπνέει το Roots. Σε διπλανή αίθουσα γίνονται tattoos και piercing.

 

RAW BY ANTHONY NADER, ΣΙΔΝΕΪ

Στεγάζεται σε μια παλιά βιομηχανική αποθήκη και είναι ένας χώρος που αποπνέει δημιουργικότητα και έμπνευση. Η επιλογή να φαίνονται τα γυμνά τούβλα στους τοίχους απογειώνει τη διακόσμηση, ειδικά σε συνδυασμό με τα μοντέρνα έπιπλα και τους vintage ξύλινους πάγκους. Ο Nader θεωρείται από τα μεγαλύτερα κομμωτικά ταλέντα της Αυστραλίας και δεν είναι τυχαίο ότι οι beauty editors της μακρινής χώρας τον ψηφίζουν κάθε χρόνο στο top5 της σχετικής λίστας.

 

EN VOGUE COIFFURE, ΖΥΡΙΧΗ


Φέρει την υπογραφή του σπουδαίου Ελβετού κομμωτή Claudio Tolardo και στεγάζεται σε ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Ζυρίχης, στο περίφημο Dolder Grand. Ο χώρος περικλείεται από παράθυρα που επιτρέπουν στο φυσικό φως να αποκαλύπτει την αρχοντιά της διακόσμησης, ενώ τα μεταμοντέρνα (και τοποθετημένα μακριά το ένα από το άλλο) καθίσματα έρχονται σε δημιουργική αντίθεση με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική των δωματίων. Εδώ, ένα απλό κούρεμα κοστίζει 115 ευρώ!

 

DUBAI KÉRASTASE INSTITUTE, ΝΤΟΥΜΠΑΪ 


Πολυτελής και πολυδύναμος χώρος στο κέντρο της αραβικής μεγαλούπολης, ο οποίος λειτουργεί τόσο ως κομμωτήριο όσο και ως ακαδημία για hair stylists. Εδώ γίνονται και παρουσιάσεις των νέων προϊόντων της Kerastase, στις οποίες παραβρίσκεται η αφρόκρεμα των celebrities.

 

TAYLOR TAYLOR, ΛΟΝΔΙΝΟ


Βρίσκεται στην περίφημη Portobello Road και αποτελεί σταθερή αξία στο γυναικείο hairstyle εδώ και 60 χρόνια. Όπως αλλάζουν οι μόδες στα κουρέματα/χτενίσματα, έτσι αλλάζει και εδώ η διακόσμηση, την οποία φροντίζει το μεγαλύτερο design firm της βρετανικής πρωτεύουσας. Στο δάπεδο έχει ανακαινιστεί και διατηρηθεί το παρκέ από τον περασμένο αιώνα, ενώ το «παιχνίδι» με τα λουλούδια και τους πολυελαίους αποτελεί βασικό wow factor.

 

 

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION