Interview: Γιάννης Δημόπουλος – Νικητής γεννημένος Κομμωτής!

Please Add Photos <br> to your Gallery
Θέλωντας να μάθουμε πως είναι να είσαι μπαρμπέρης στην Καλαμάτα, αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με το Γιάννη Δημόπουλο. Ο 27χρονος Γιάννης, ασχολείται πολλά χρόνια με την κομμωτική και τα τελευταία 4, έχει δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση, το «Κουρείον Βarbershop». Συζητήσαμε μαζι του και μάθαμε τι λένε οι άντρες όταν κάθονται στη καρέκλα του μπαρμπέρη, για το πάθος του, αλλά και για την πρώτη θέση που κατέκτησε στην 2η HAIRPROF, στη διοργάνωση του πρώτου ελληνικού Barber Festival.
  • Το μπαρμπεράδικο σου βρίσκεται στην Καλαμάτα και έχω μάθει ότι έχεις την περισσότερη πελατεία! Τι ζητάνε συνήθως οι άντρες, όταν επισκέπτονται το κουρείο σου; Τι υπηρεσίες προσφέρεις γενικά;

Συνήθως οι άντρες ζητάνε τα καθιερωμένα, κούρεμα και ξύρισμα. Το τελευταίο διάστημα, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το ξύρισμα με φαλτσέτα ακόμη και σε νεότερες ηλικίες, καθώς επίσης και σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών και γενειάδας. Εννοείται ότι στο κουρείο μου μπορεί κανείς να απολαύσει μια πλήρη ανδρική περιποίηση.

DSC_6079-2 (1024x732)

  • Γιατί αγαπάς την δουλειά σου; Τι σημαίνει αυτό το επάγγελμα για σένα;

Η δουλειά μου με κάνει πιο δημιουργικό, είναι τρόπος έκφρασης για εμένα. Η καθημερινή επαφή με τον κόσμο είναι για εμένα πολύ σημαντική.

  • Ξέρουμε και οι δύο πολύ καλά, ότι όταν οι γυναίκες πάνε στα κομμωτήρια, έχουν την τάση να συζητάνε. Οι άντρες το κάνουν αυτό κάθονται στην καρέκλα; Και αν ναι,  τι θέλουν να συζητήσουν;

Βεβαίως και οι άντρες συζητάνε, αλλά αυτές οι συζητήσεις έχουν θέμα το ποδόσφαιρο, την πολιτική κατάσταση και το τι συμβαίνει στην πόλη μας γενικά. Με τον καθένα ξεχωριστά έχεις κάτι διαφορετικό να πείς.

DSC_6278 (877x1024)

  • Αν δεν ήσουν μπαρμπέρης, τι πιστεύεις ότι θα έκανες στη ζωή σου; Γιατί διάλεξες εξ αρχής αυτό το επάγγελμα και όχι κάποιο άλλο;

Δεν ξέρω αν είναι πολλά τα επαγγέλματα που συνδυάζουν τη δημιουργία και τη τέχνη, για αυτό δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι θα μπορούσα να κάνω κάποιο άλλο επάγγελμα, αφού με εκφράζει 100%.

  • Πριν γίνεις μπαρμπέρης, δούλευες σε κομμωτήριο. Πλέον όμως, έχεις τον δικό σου χώρο. Τι σε έκανε να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση; Πόσα χρόνια την έχεις;

Την εποχή εκείνη στην Καλαμάτα, έλειπε αυτό που λέμε ‘’σύγχρονο κουρείο’’, αυτός ήταν ο βασικός λόγος που αποφάσισα να ανοίξω μια επιχείρηση, που να απευθύνεται σε άντρες και όχι ένα κλασσικό κομμωτήριο. Η επιχείρηση μου λειτουργεί τέσσερα χρόνια.

  • Τι σου αρέσει στη δουλειά σου και τι όχι;

Στη δουλειά μου, μου αρέσει να βλέπω τους πελάτες μου ικανοποιημένους όταν βγαίνουν από το κουρείο, με γεμίζει. Δεν μπορώ να σου πω ότι υπάρχει κάτι που δεν μου αρέσει. Όλες οι δουλειές έχουν τις δυσκολίες τους, αλλά όταν κάτι το αγαπάς, κρατάς τα θετικά.

DSC_6087-5 (1024x611)

  • Τι πιστεύεις ότι λέει μια γενειάδα ή ένα προσεγμένο κούρεμα, για έναν άντρα;

Οι γυναίκες ομορφαίνουν με τις αλλαγές στα μαλλιά τους και το μακιγιάζ. Για εμάς τους άντρες υπάρχουν περιορισμένες δυνατότητες για αλλαγές, οπότε το καλό κούρεμα και το περιποιημένο μούσι είναι το Α και το Ω.

  • Βγήκες πρώτος στην HAIRPROF, στη κατηγορία καλύτερου πορτρέτου. Πως ήταν αυτή η εμπειρία για σένα; Θα διαγωνιστείς ξανά του χρόνου;

Η εμπειρία αυτή πρωτόγνωρη για μένα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που πήρα μέρος σε τέτοιου είδους διαγωνισμό. Υπήρχε φυσικά άγχος, όχι τόσο όμως για την πρωτιά και τη θέση, όσο για τη καλή συμμετοχή. Εννοείται ότι θα συμμετάσχω και του χρόνου!

DSC_6165 (958x1024)

  • Πως βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από τώρα;

Δεν θέλω να αλλάξει, μόνο να εξελιχθεί προς το καλύτερο.

  • Ποια είναι η συμβουλή σου σε κάποιον που θέλει να γίνει κουρέας;

Πρέπει αρχικά να του αρέσει, για να μπορέσει να το αγαπήσει στην πορεία, έτσι ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της δουλειάς.

 

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION