Interview: Στον κόσμο του Φρέντυ Καλομπράτσου

Στο εσωτερικό της σχολής Freddy Make Up Stage συνυπάρχει η διαφορετικότητα με τη δημιουργία. Πρωτότυπα πρότζεκτ σε ράφια, ζωγραφιές, διακοσμητικές αντίκες, βουνά από περιοδικά μόδας και  πίνακες, απαρτίζουν την ατμόσφαιρα της δημιουργικής σχολής. Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον κόσμο του Φρέντυ Καλομπράτσου. Ο ίδιος θεωρείται από τους μεγαλύτερους make up artists όχι μόνο λόγω της πορείας του, αλλά και επειδή η σχολή του έχει βγάλει μεγάλα ονόματα στον χώρο. Κρατάει το προφίλ του χαμηλό και αναλώνεται στο να καθοδηγεί περήφανα τους μαθητές της σχολής του προς την επιτυχία.

Από την Ελένη Ρεζοπούλου

Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

«Πολύ απλά με μια λέξη, η ομορφιά είναι αλήθεια, είναι μια στάση ζωής.»

 

Από τη βιομηχανική σχολή του Πειραιά στις σπουδές οικονομικών, τελικά καταλήξατε στην βιομηχανία της ομορφιάς. Πως σας κέρδισε το επάγγελμα;

Δεν με κέρδισε, καθώς υπήρχε πάντα. Θυμάμαι τον εαυτό μου να ζωγραφίζει μάτια και χείλη, με μεγαλύτερο μέντορα την μητέρα μου, η οποία ήταν για εμένα και για πολύ κόσμο ακόμα, μεγάλη μοδίστρα και μου έδινε την αντίληψη σκιών και όγκων.

 

 

Πως αποφασίσατε να συνεχίσετε την καριέρα σας ως εκπαιδευτικός;

Από το 2000 στη MAC θέλησα να βρω έμπειρους makeup artists γιατί συνειδητοποίησα πως υπήρχαν ιδέες λανθασμένες στην αντίληψη των γυναικών, όσο αφορά στο μακιγιάζ. Έτσι, επέλεξα δέκα άτομα για εκπαίδευση, εκπαιδεύοντας τους για τις ανάγκες κάθε γυναίκας. Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη, καθώς οι γυναίκες έβρισκαν λύσεις μέσω των προϊόντων και όλες αυτές τις ανάγκες τις έκανα τρόπο. Για αυτόν τον λόγο ίδρυσα αυτή τη σχολή.

 

Μιλήστε μας για την σχολή σας, Freddy Make Up Stage. Σε ποιες ειδικότητες απευθύνεται;

Απευθύνεται σε ειδικότητες ομορφιάς. Η σχολή είναι η συνέχεια μου, η συγκέντρωση γνώσης 25 ετών στον τομέα της ομορφιάς. Αποφάσισα να τις μετάδωσω όλες σε ανθρώπους που αγαπάνε αυτά τα επαγγέλματα, όπως makeup, αισθητική, νυχοπλαστική και μαλλιά. Η σχολή μας είναι σχολή σκέψης και δημιουργίας, αυτή είναι η διαφορά, αφού έχει δημιουργήσει μεγάλα ονόματα στον χώρο.

«Η σχολή είναι η συνέχεια μου, η συγκέντρωση γνώσης 25 ετών στον τομέα της ομορφιάς.»

 

Με ποιους τρόπους βγαίνει κερδισμένος ο κομμωτής που θα επιλέξει τη σχολή σας;

Ο κάθε μαθητής της σχολής Freddy Make Up Stage, εκπαιδεύεται στο να μάθει να δουλεύει χωρίς στερεότυπα και με άρτια κατάρτηση. Είμαστε σχολή μόδας και μέσα σε αυτή δίνονται οι δυνατότητες εργασίας κομμωτηριακής σχέσης, αλλά και μόδας. Γενικώς όπου παράγεται και εξελλίσσεται η ομορφιά σε σχέση με τα μαλλιά.

 

Πείτε μας μερικά λόγια για την τεχνική Dry Styling.

Το dry styling είναι μια νέα ειδικότητα όπου με το πάντρεμα του couper αποδίδεται το αποτέλεσμα που επιζητά κάθε γυναίκα. Ας μη ξεχνάμε ότι η γυναίκα έχει έμφυτη την ανάγκη για συνεχή ανανέωση του χτενίσματος της.

 

Με ποιους τρόπους πραγματοποιείται η πρακτική εξάσκηση στη σχολή Freddy Make Up Stage;

Ξεκινάμε σαφώς σε κούκλες κομμωτικής, μέχρι ο μαθητής να κατακτήσει την γνώση, με συνεχή καθοδήγηση των καθηγητών. Τότε ο κομμωτής ξεκινάει να ασκεί την τέχνη του σε πραγματικά μοντέλα.

 

Πόσο σημαντική είναι η δια βίου εκπαίδευση στον χώρο της ομορφιάς;

Είναι το Α και το Ω, γιατί το άτομο ξεκινάει στη πραγματικότητα σαν παιδί, χωρίς κάποια γνώση και καταλήγει σε επαγγελματία. Η γνώση και η μόρφωση είναι η σωστή και η μοναδική εξίσωση για την επιτυχία.

 

Ποιες είναι οι αξίες που καθορίζουν τον αξιόλογο επαγγελματία;

Σαφέστατα η γνώση και η συνεχής εξέλιξη, σε συνδυασμό με την ταπεινότητα, η οποία θα πρέπει να διακατέχει έναν σωστό επαγγελματία.

 

Έχετε επιμεληθεί πολλά γνωστά ονόματα της showbiz. Τι είδους «παραξενιές» θα λέγατε ότι έχουν οι σταρς, σε σχέση με τις καθημερινές γυναίκες;

Η καθημερινή γυναίκα είναι πιο απαιτητική, επειδή χρειάζεται σωστή καθοδήγηση. Από την άλλη, η «διάσημη» γυναίκα, ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται.

Ποιο αστέρι του Χόλιγουντ θα θέλατε να επιμεληθείτε;

Kate Blunchet, γιατί είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, με ένα ιδιαίτερο πρόσωπο.

 

 

Σε παλαιότερη συνέντευξη σας αναφέρατε ότι ξεχωρίζετε την τάση των ‘50s. Ποια τάση ξεχωρίζετε φέτος;

Όπως η μόδα σήμερα, έτσι και εγώ, ξεχωρίζω το μακιγιάζ των late 70’s. Εκεί δίνεται χρώμα και ένταση στη μορφή της γυναίκας, ενώ υπάρχει μια μυρωδιά αισθησιασμού.

 

Ποιος είναι ο δικός σας όρος για την ομορφιά;

Πολύ απλά με μια λέξη, η ομορφιά είναι αλήθεια, είναι μια στάση ζωής.

 

Διηγηθείτε μας μια χαρούμενη ανάμνηση από τον επαγγελματικό σας χώρο.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω την πρώτη φορά που βρέθηκα στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο. Εκεί είχα συναντήσει όλα τα ιερά «τέρατα» της μόδας.

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που λαμβάνετε από το επάγγελμα σας;

Αναμφίβολα, ικανοποίηση κάθε εκπαιδευτικού αλλά και δική μου, είναι οι μαθητές μου. Βλέποντας τους να διαπρέπουν και να αναγνωρίζονται ως καλλιτέχνες, με χαρωποιεί και με δικαιώνει, αφού η σχολή μας εν τέλει δημιουργεί τα νέα μεγάλα ονόματα στο χώρο.

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION