INTERVIEW: Χαρά Τσιαμούλη – Η χαρά της εκπαίδευσης

Η Colorist Χαρά Τσιαμούλη ξεκίνησε την συνεργασία της, ως Educator, με την Aveda γιατί της έδωσε τον τρόπο να εκφράσει όλα εκείνα που ένιωθε και να αποκτήσει την πράσινη φιλοσοφία που θα της άλλαζε την πραγματικότητα. Μιλήσαμε μαζί της.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

 

Είναι όμορφο να συζητάς με ανθρώπους που έχουν πάθος για την δουλειά τους και η Χαρά ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Μάλιστα, από την στιγμή που ξεκίνησε την συνεργασία με την Aveda, τα πράγματα έγιναν πιο ενδιαφέροντα για εκείνη και για όλους.

 

Χαρά, πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με την κομμωτική και γιατί επέλεξες να κάνεις focus στο χρώμα, ως colorist;
Από μικρή είχα ένα ιδιαίτερο πάθος με τα μαλλιά μου και ακόμα περισσότερο με τα μαλλιά των φιλενάδων μου. Ήθελα να ξέρω τι θα φορέσουν για να τις χτενίσω, καθώς και να τις μακιγιάρω για κάθε έξοδο τους. Σχετικά με το χρώμα, όταν ξεκίνησα να εργάζομαι συνειδητοποίησα πως αυτό που μου έδινε μεγαλύτερη χαρά και μου κινούσε πιο πολύ το ενδιαφέρον ήταν η διαδικασία της βαφής, και ο λόγος είναι πως κάθε πελάτισσα είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση και παράλληλα πρόκληση!

Ποιες ειδικές ανάγκες έχουν τα βαμμένα μαλλιά; Πώς μπορεί κάποιος colorist να μειώσει την πιθανότητα δημιουργίας φθορών στην τρίχα;
Ανάλογα τη τεχνική εργασία που ακολουθείται αλλάζουν και οι ανάγκες. Τα προϊόντα περιποίησης, όπως σαμπουάν και «leave in» θεραπείες, προστατεύουν το χρώμα και δεν το αφήνουν να ξεθωριάσει. Επηρεάζει πολύ επίσης και η αρχική υφή της τρίχας. Η χρήση επαγγελματικών βαφών, σε συνδυασμό με την εφαρμογή τους από ειδικούς του επαγγέλματος, βοηθούν σημαντικά στη μείωση των φθορών.

Είσαι συνεργάτης της Aveda και εκπαιδεύτρια Colorist. Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία και ποια κοινά σημεία βρίσκεις να έχεις με την εταιρία;
Νιώθεις ποτέ πως κάποιες γνωριμίες σου αλλάζουν τη ζωή; Πως κάτι που μπορεί να έχεις μέσα σου βρίσκεις τρόπο να το εκφράσεις; Αυτό μου συνέβη με την Aveda! Έχω φτάσει σε ένα σημείο στη ζωή μου που με προβληματίζει πολύ το κακό που κάνουμε στο πλανήτη μας. Η Aveda είναι ένα brand που νοιάζεται για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Έχουμε επομένως κοινό όραμα.

Πώς αντιμετωπίζει η Aveda τις ειδικές ανάγκες των βαμμένων μαλλιών;
Η γκάμα της Aveda μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των μαλλιών. Η σειρά Color Concerve είναι εξειδικευμένη στα βαμμένα μαλλιά και παρατείνει τη διάρκεια των χρωμάτων. Η σύσταση των προϊόντων με φυσικά συστατικά υψηλής απόδοσης προστατεύει το χρώμα και τα μαλλιά. Επίσης, το εκπληκτικό άρωμα Pure Fume από πιστοποιημένη βιολογική λεβάντα, γεράνι και άλλα φυσικά αρώματα λουλουδιών και φυτών το κάνει μοναδικό.

Είναι αποδοτικές οι βαφές των μαλλιών Aveda; Προσφέρουν κάλυψη; Έχουν περιποιητική σύνθεση για τα μαλλιά;
Οι βαφές Aveda έχουν απεριόριστες δυνατότητες. Τα περισσότερα χημικά συστατικά έχουν αντικατασταθεί με φυσικά συστατικά υψηλής απόδοσης. Αυτό που τις κάνει μοναδικές είναι η δυνατότητα που δίνουν για δημιουργία εξατομικευμένων αποτελεσμάτων για κάθε πελάτισσα καθώς τα χρώματα δημιουργούνται εξολοκλήρου από τους colorists.

Υπάρχει κάποια θεραπεία λουτήρα που προτείνεται πριν ή μετά την εφαρμογή της βαφής;
Υπάρχουν διάφορες θεραπείες που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες. Το τελευταίο μας λανσάρισμα όμως είναι αυτό που μας έχει κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Η σειρά «Botanical Repair» είναι μια θεραπεία η οποία κάνει για όλους τους τύπους μαλλιών. Φτιαγμένο με συστατικά υψηλής απόδοσης μπορεί να αναδομήσει την τρίχα x3. Αποτελείται από την επαγγελματική θεραπεία που γίνεται στα κομμωτήρια και την σειρά μεταπώλησης που μπορεί να πάρει η πελάτισσα για να διατηρήσει το αποτέλεσμα στο σπίτι.

Είναι ανοιχτοί οι κομμωτές στην πράσινη φιλοσοφία του brand; Βλέπεις να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση τα τελευταία χρόνια σχετικά με τις πράσινες συνθέσεις και το οικολογικό packaging;
Είναι πιο δεκτικοί στην ιδέα γιατί υπάρχει ενημέρωση πλέον, αλλά πιστεύω πως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουμε στο σημείο όπου το sustainability και η cruelty free φιλοσοφία θα είναι προτεραιότητα για όλους. Παρόλο που δεν είμαι vegan, απώτερος σκοπός μου είναι κάθε φορά να κάνω ένα βήμα παραπάνω ώστε να φτάσω όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτή τη φιλοσοφία.

Ποια είναι η αγαπημένη σου σειρά φροντίδας και ποιο λόγο;
Έχω τρεις αγαπημένες σειρές γιατί οι ανάγκες των μαλλιών αλλάζουν ανά διαστήματα: τη σειρά «Invati Advanced» για ενδυνάμωση, τη «Botanical Repair» για αναδόμηση και τη «Nutri Plenish» για θρέψη και ενυδάτωση.

Πάντα υπήρχε η άποψη ότι τα προϊόντα με φυσική σύνθεση είναι λιγότερο δραστικά. Συμφωνείς με αυτό;
Μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της ομορφιάς, και έχοντας συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρίες και επαγγελματίες του χώρου μπορώ να πω πως τα προϊόντα με φυσική σύνθεση δεν στερούνται σε καμία περίπτωση του αποτελέσματος. Άλλωστε η μακρά ιστορία της Aveda (42 χρόνια) και η χρήση της από χιλιάδες επαγγελματίες του χώρου δεν είναι τυχαία! Μία δοκιμή είναι αρκετή για να πείσει ακόμα και τους πιο σκεπτικούς ή διστακτικούς του κλάδου μας. Η μόνη και βασική διαφορά είναι πως τα προϊόντα αυτά σέβονται το κόσμο στον οποίο ζούμε.

Πες μας την δική σου συμβουλή στους επαγγελματίες κομμωτές σχετικά με την υπηρεσία της βαφής. Κατά τη γνώμη σου τι πρέπει να προσέχουν περισσότερο απ’ όλα;
Η συμβουλή μου είναι να μην αφήνουν ή αναβάλλουν ποτέ την εκπαίδευση τους γιατί η κομμωτική είναι ένα επάγγελμα που μονίμως εξελίσσεται. Όσον αφορά το χρώμα, όλα ξεκινάνε από τη σωστή διάγνωση και συνεχίζουν με τη προσωποποιημένη συμβουλευτική με τη πελάτισσα για το χρώμα που επιθυμεί και μπορεί να υποστηρίξει (βάσει διάγνωσης). Μέσω αυτής της διαδικασίας είναι δεδομένο πως το αποτέλεσμα θα κάνει ευτυχισμένους και τους δύο.

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION