INTERVIEW: Χαρά Τσιαμούλη – Lounge and Joy

Με αφορμή το νέο της εγχείρημα που ακούει στο όνομα Lounge 77, η Χαρά Τσιαμούλη, μας μιλάει για την επαφή της με την environment-friendly φιλοσοφία της Aveda, για τη συνεργασία της με τον αδελφό της και expert barber Γιώργο Τσιαμούλη, αλλά και για όλα αυτά που χρειάζεται μια γυναίκα επαγγελματίας ώστε να λάμψει στον ανταγωνιστικό χώρο της κομμωτικής τέχνης.

Συνέντευξη στον Πάνο Μπόμπολα
Photos: Γιώργος Παυλάκος

 

Ένας ολοκαίνουριος, εναλλακτικός χώρος ομορφιάς και ευεξίας βρίσκεται πλέον στο κέντρο του Χαλανδρίου, στην Αθήνα. Το Lounge77 Hair Salon είναι ένα κομμωτήριο το οποίο συνδυάζει τις φυσικές επιταγές και τη vegan φιλοσοφία της Aveda, με τη δημιουργική τεχνογνωσία της Χαράς Τσιαμούλη (Certified Color Trainer της Aveda στην Ελλάδα), η οποία οραματίστηκε και δημιούργησε το Lounge77 με σκοπό να μετατρέψει την περιποίηση μαλλιών σε μία μοναδική εμπειρία χαλάρωσης, άνεσης, και διασκέδασης. Ακολουθούν όλες οι λεπτομέρειες, σε μια συνέντευξη που είναι χαρά μας να τη φιλοξενούμε στις σελίδες του MyExtension…


Χαρά, τα νέα σου μας φέρνουν πολλή χαρά! Πες μας τα πάντα για το Lounge77 Hair Salon!
Το Lounge μας είναι μια καλοκαιρινή ιδέα η οποία γεννήθηκε μέσα από την αγάπη μας για την ομορφιά, αλλά και την… καλοπέραση! Με τον σύζυγό μου, Χάρη Παπαγεωργακόπουλο, εργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια στον συγκεκριμένο κλάδο και αποφασίσαμε να ενώσουμε τα δυνατά μας σημεία ώστε να φτιάξουμε έναν χώρο στον οποίο θα μπορούμε να προσφέρουμε και τα δυο. Την ιδέα πλαισίωσε και ο Γιώργος, ο οποίος είναι αδερφός μου, για το κομμάτι της αντρικής περιποίησης καθώς και του γυναικείου κουρέματος.

 

Tο Lounge77 δεν είναι ένα συνηθισμένο κομμωτήριο, αλλά ένας εναλλακτικός χώρος ομορφιάς και ευεξίας. Θα μας το κάνεις πιο συγκεκριμένο;
Στο Lounge77 θέλουμε πρώτα απ’ όλα να περνάμε καλά και εμείς αλλά και οι επισκέπτες μας ή για να το πω καλύτερα, θέλουμε να περνάμε καλά μαζί με τους επισκέπτες μας. Μετά έρχονται τα όμορφα μαλλιά και η χαλάρωση.

Τι ακριβώς κάνει η Χαρά και τι κάνει ο Γιώργος στο Lounge77; Είναι αρμονική η συνεργασία με τον αδερφό σου;
Η Χαρά, εγώ δηλαδή, κάθομαι και φωτογραφίζομαι στον χώρο (γέλια!). Λοιπόν, εγώ ειδικεύομαι στο χρώμα των μαλλιών, στις διορθώσεις χρώματος και γενικότερα σε ό,τι έχει σχέση με το βαφείο. Επίσης αναλαμβάνω κούρεμα καθώς και νυφικά χτενίσματα.
Ο Γιώργος ειδικεύεται στην αντρική περιποίηση και έχει μπει δυναμικά στο κομμάτι του γυναίκειου κουρέματος. Σ’ αρέσουν τα μαλλιά μου; Ο Γιώργος τα έκανε! (γέλια!)
Όσο για την συνεργασία μας… εγώ είμαι πολύ χαρούμενη που είμαστε μαζί, για αυτόν πάλι δεν είμαι και πολύ σίγουρη (γέλια!)

 

Εξήγησέ μας τον ρόλο της Aveda μέσα στο project…
Πέρα από το Lounge77 συνεργάζομαι με την Aveda και σε άλλο επίπεδο, αναλαμβάνοντας την εκπαίδευση της μάρκας στο κομμάτι του βαφείου. Η Aveda και οι αρχές που πρεσβεύει αποτελούν για εμένα έμπνευση και σίγουρα έχει επηρεάσει πολύ το στυλ, αλλά και τον τρόπο που θέλουμε να δουλεύουμε στο Lounge77. Παίρνουμε τα sustainable στοιχεία της μάρκας και τα ενσωματώνουμε στην καθημερινότητα μας κάνοντας ανακύκλωση και συμμετέχοντας πιλοτικά στο Full Circle Take Back Program, στο οποίο ανακυκλώνουμε τις συσκευασίες Aveda οι οποίες δεν μπορούν να ανακυκλωθούν στους παραδοσιακούς μπλε κάδους.

Πόσο συμβατή με τις υπηρεσίες του Lounge 77 είναι η επιλογή της Aveda να προσφέρει environment-friendly φόρμουλες και οικολογικό packaging στα προϊόντα της; ΄
Η Aveda για εμένα υπήρχε πριν το Lounge77 και η φιλοσοφία της μάρκας ήταν καθοριστική για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούσε ο χώρος. Η Aveda ως ένα Green beauty brand μηδενίζει το αποτύπωμα της στον πλανήτη, παράγοντας προϊόντα με αιολική και ηλιακή ενέργεια στο 100%. Είναι Vegan, Cruelty Free και οι συσκευασίες της είναι ανακυκλώσιμες, αλλά και από ανακυκλωμένα υλικά.

 

Κατά πόσο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εκτιμούν την οικολογική φύση των προϊόντων περιποίησης;
Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να γίνουμε πιο ευγενικοί με τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Πλέον πιστεύω πως ο Έλληνας καταναλωτής είναι απόλυτα έτοιμος και ενημερωμένος γι’ αυτό το κομμάτι περιποίησης.

 

Συχνά υπάρχει η προκατάληψη ότι τα environment-friendly προϊόντα δεν είναι τόσο δραστικά ή αποτελεσματικά όσο τα συμβατικά. Τι έχεις να πεις για αυτό;
Θα πω πως η μετάβαση του μυαλού είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Όταν βρεις για ποιον λόγο κάνεις αυτή την αλλαγή θα έχεις επιλέξει και το environment-friendly brand που σου ταιριάζει. Όσον αφορά στη δράση των προϊόντων, θα απαντήσω πως η Φύση ξέρει!

 

Ποια είναι η αγαπημένη σου σειρά φροντίδας για τα μαλλιά και γιατί;
Ως κλασική αναποφάσιστη Ζυγίνα δεν έχω μόνο μια αγαπημένη σειρά! Ξεχωρίζω την Botanical Repair για πιο δυνατά μαλλιά, τη Nutriplenish για μαλλιά που είναι αφυδατωμένα, αλλά και την Invati για ενδυνάμωση ιδιαίτερα τις περιόδους που έχουμε τριχόπτωση.

Θέλω να τονίσω ότι το Lounge77 είναι ένα ωραίο όνομα. Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ενός εξαιρετικού podcast ή μιας συλλογής με cool τραγούδια. Πώς προέκυψε αυτή η ονομασία;
Το μαγαζί αυτό είναι το σπίτι μας και έτσι θέλουμε να νιώθουν όλοι όσοι μας επισκέπτονται, είτε έχουν ραντεβού για να περιποιηθούμε τα μαλλιά τους είτε απλά περάσουν για να πιούνε έναν καφέ, ένα τσάι, ή ένα ποτό παρέα με εμάς σαν να βρισκόμαστε στο σαλόνι του σπιτιού μας. Γι’ αυτό και το Lounge. Όσο για το 77 είναι το νούμερο στην οδό που βρίσκεται το μαγαζί.

 

Η πελατεία σου αποτελείται και από γυναίκες και από άντρες. Με ποιο φύλο μπορείς να συνεννοηθείς ευκολότερα; (γέλια!)
Ξέρω τι περιμένεις να απαντήσω, αλλά νομίζω ότι δεν έχω θέμα! Χαίρομαι εξίσου να επικοινωνώ και να αλληλοεπιδρώ με τους φίλους- επισκέπτες μας.

 

Σε γνωρίσαμε ως master colorist, αλλά και ως educator της Aveda. Παράλληλα είσαι μητέρα. Τώρα προκύπτει και το Lounge77. Πώς και πότε προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα αυτά;
Δεν σου κρύβω ότι υπάρχει πίεση, αλλά στο τέλος με έναν μαγικό τρόπο γίνονται όλα όπως πρέπει. Νιώθω πολύ τυχερή γιατί αγαπώ αυτό που κάνω και έχω σημαντική βοήθεια από τον Χάρη.

 

Ως εκπαιδεύτρια colorist, ποια είναι η πιο μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζεις και τι συμβουλές θα έδινες σε όσους μπαίνουν τώρα στο επάγγελμα;
Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι οι προσδοκίες των πελατισσών όταν βασίζονται σε εικόνες που έχουν δει στα social media, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το χρώμα. Πολλές φορές είναι παραπλανητικό. Kαλή και ξεκάθαρη επικοινωνία είναι το κλειδί.
Η συμβουλή μου για τα καινούργια παιδιά είναι να προσπαθούν και να εξελίσσονται. Στη δουλειά μας, η στασιμότητα σε πάει προς τα πίσω.

 

Γνωρίζεις τις τάσεις περισσότερο από τον καθένα. Τι χρώματα προβλέπεις ότι θα δούμε στα μαλλιά την άνοιξη και το καλοκαίρι που έρχεται;
Αν και κλισέ θα πω πως φοράς το χρώμα που σου ταιριάζει προσαρμοσμένο στις τάσεις. Τα trends δείχνουν πως οι τεχνικές που βασίζονται στο balayage παραμένουν σταθερά πρώτες! Αποχρώσεις που δείχνουν πιο φυσικές από ξανθά έως και φυσικά κόκκινα- χάλκινα.
Tip: Ο πιο φυσικές μέχρι και θερμές αποχρώσεις, που είναι και πολύ αγαπημένες μου, είναι αυτές που κάνουν τις επιδερμίδες να δείχνουν πιο νεανικές και λαμπερές.

 

Πες μας όλα σας τα σχέδια για το μέλλον…
Οι σκέψεις μου είναι πάνω στο Lounge αυτή την στιγμή. Αυτό που θα ήθελα είναι να εδραιωθεί ως ένας χώρος συνάντησης και περιποίησης και στην συνέχεια βλέπουμε! One step at a time…

 

 

Lounge77 Hair Salon
Αγίας Παρασκευής 77,
Χαλάνδρι
Τηλ: 2169006786
Insta lounge77 Hair Salon: @lounge77_hairsalon

 

TikTok Lounge77 Hair Salon: @lounge77_hairsalon
Insta Hara: @hara_tml
Insta George: @geotml_

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION