Interview: THE DREAM TEAM, PALINOIA EDUCATION

Η Dream team της The Art of Colour ακούει στο όνομα Palinoia Education και παρόλο που ο Θανάσης Ράπτης είναι το επιχειρηματικό μυαλό της εταιρίας, η ομάδα Palinoia είναι η δημιουργική φλέβα. Την Palinoia Education συνθέτουν η Κική Στεφανάκη, ο Δημήτρης Καρούλιας και ο Γιώργος Χιωτογλάκης και όπως μαρτυράει το όνομα τους, η αφοσίωση τους είναι στην εκπαίδευση. Η καλλιτεχνική ομάδα με τις δικές της κολεξιόν, τα σεμινάρια και τις γνώσεις της πάνω στην αγορά, μας ξεναγεί στον εκπαιδευτικό της κόσμο.

 

Από την Ελένη Ρεζοπούλου

Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

Από αριστερά προς δεξιά: ο Δημήτρης Καρούλιας, η Κική Στεφανάκη και ο Γιώργος Χιωτογλάκης

 

Ποια είναι η ομάδα Palinoia;

Palinoia, είναι η λέξη που έχει ρίζες απο την αρχαία ελληνική γλώσσα και σημαίνει: «Η συνεχόμενη επανάληψη μίας πράξης, μέχρι να γίνει άρτια!». Αυτή είναι η φιλοσοφία που περνάμε στις εκπαιδεύσεις μας! Μέσα απο την μακρόχρονη συνεργασία μας σαν καλλιτεχνική ομάδα της The Art of Colour, σε συνδυασμό με την συνεχόμενη θετική ανταπόκριση των συναδέλφων, είδαμε την ανάγκη της κομμωτικής κοινότητας για εξειδίκευση, η οποία όμως είναι ταυτόχρονα άμεσα εφαρμόσιμη μέσα στο κομμωτήριο.

Από που αντλείτε την έμπνευση για τη δημιουργία των κολεξιόν σας;

Η έμπνευση για τις κολεξιόν πηγάζει κατά κύριο λόγο από τη φύση και το συναίσθημα που προκαλεί αυτή στον άνθρωπο. Μέσα από τις αντιθέσεις που υπάρχουν γύρω μας, εξωτερικεύουμε τους δικούς μας προβληματισμούς και θίγουμε θέματα που μας απασχολούν πάντα υπό το πρίσμα της κομμωτικής τέχνης. Προσπαθούμε να δίνουμε βάθος στις κολεξιόν μας και να μην είναι απλά ένα τεχνικό αποτέλεσμα. Στόχος μας κάθε φορά είναι να βγάζουμε αποτελέσματα που μπορούν να γίνουν άμεσα στα κομμωτήρια, αλλά και advance τεχνικές που θα επιτρέψουν στον κομμωτή να εκφράσει την δημιουργικότητα του.

Κατέχετε πολλές γνώσεις πάνω στις ανάγκες τις αγοράς. Με ποιον τρόπο τις εφαρμόζετε στα εκπαιδευτικά σας σεμινάρια;

Γνωρίζοντας την ελληνική αγορά και έχοντας παρουσιάσει πανελλαδικά πάρα πολλά σεμινάρια ως καλλιτεχνική ομάδα της Τhe Art of Colour, είμαστε θερμοί υποστηρικτές της άποψης ότι η υπηρεσία που προσφέρει ένα κομμωτήριο, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει την πελάτισσα, είναι η συνταγή για να ξεχωρίσει και να το κάνει πόλο έλξης.

Όλες οι εκπαιδεύσεις μας είναι θεματικές και ποικίλλουν σε αυτές που είναι άμεσα εφαρμόσιμες στο κομμωτήριο και καλύπτουν την τρέχουσα ανάγκη της αγοράς και τις μόδας, αλλά και στις πιο εξειδικευμένες οι οποίες έχουν σκοπό να ξεκλειδώνουν την δημιουργικότητα του κομμωτή. Στόχος μας δεν είναι η αντιγραφή μίας τεχνικής, αλλά εις βάθος γνώση, το γιατί και το πως, έτσι ώστε να μπορεί ο κομμωτής κάθε φορά  να δημιουργήσει εύκολα και με απλά βήματα το δικό του αποτέλεσμα!

Σε ποιους απευθύνονται τα σεμινάρια; Πως μπορεί κάποιος να ενημερώνεται για αυτά;

‘Ολες οι εκπαιδεύσεις μας απευθύνονται σε συναδέλφους που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα βήματα και μεθόδους και στην συνέχεια κατά τη διάρκεια της πρακτικής δουλεύουμε πάνω στην ανάγκη του κάθε συμμετέχοντα. Με αυτό το τρόπο μπορεί να βοηθηθεί κάποιος που μόλις τελείωσε μία σχολή, αλλά και κάποιος με εμπειρία ετών. Η κύρια πηγή ενημέρωσης είναι η σελίδα μας στο facebook “Palinoia Education” και ο λογαριασμός μας στο Instagram “palinoiaeducation”.

Σε τι επίπεδο πρέπει να φτάσει ένας κομμωτής για να αυτοαποκαλείται επαγγελματίας;

Κατά την δική μας άποψη είναι εξαιρετικά σημαντικό να επικοινωνήσουμε σωστά με την πελάτισσα και να της προσφέρουμε το αποτέλεσμα που υποσχόμαστε. Θεωρούμε πως η πιστότητα του αποτελέσματος και η ειλικρίνεια στον τρόπο επικοινωνίας μας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επαγγελματικότητας. Σαφώς τη σημερινή εποχή παίζουν εξίσου μεγάλο ρόλο η εκπαίδευση, η οργάνωση και η προβολή. Έχουμε σαν ιδανικό μας την εργασιακή ηθική.

Με ποιους τρόπους οφελούνται οι επαγγελματίες από τη χρήση social media;

Τα social media είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο! Επιτρέπουν σε κάθε επιχειρηματία τη προβολή του και την άμεση αναγνώριση! Χρήζει όμως μεγάλης προσοχής, το τί εικόνα επιλέγει ο κάθε ένας να προβάλλει για την επιχείρησή του και για την προσωπικότητά του, γιατί με αυτό το τρόπο θα καθιερωθεί στο μυαλό του κοινού. Είμαστε θερμοί υποστηρικτές των social media, καθώς μας βοηθάνε να αλληλεπιδρούμε με την κομμωτική κοινότητα, άμεσα!

Τι μελλοντικά σχέδια έχετε;

Η μακρόχρονη πορεία μας, έχει δείξει οτι ο κόσμος ανταποκρίνεται σταθερά στις εκπαιδεύσεις μας και αγγίζουμε βασικά ζητήματα του Έλληνα κομμωτή. Η Υπόσχεσή μας είναι να συνεχίσουμε σταθερά ανανεώνοντας τις μεθόδους μας, έχοντας ως τελικό στόχο την διεθνή αναγνώριση.

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION