INTERVIEW: Farrukh Shamuratov: Μαλλιά σαν από παραμύθι!

Το μεγαλύτερο κομμωτηριακό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ και φέτος καλεσμένος είναι ο Farrukh Shamuratov, ο παγκοσμίου φήμης κομμωτής, που έχει πάει το νυφικό χτένισμα (και όχι μόνο αυτό!) πολλά βήματα παρακάτω, δημιουργώντας με τα μαλλιά υπέροχα άνθη με αέρινες πινελιές, δομώντας απίστευτες συνθέσεις, με δυο λόγια, κάνοντας το χτένισμα μιας ξεχωριστής μέρας, να μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Φυσικά, φροντίσαμε να τον βρούμε και να μας πει όσα θέλουμε να μάθουμε για την τέχνη του αλλά και για την παρουσία του στην φετινή HairProf, όπου είναι ο βασικός καλεσμένος με ένα ιδιαίτερο show και δυο επιμορφωτικά σεμινάρια.

 

 

Θεωρώ ότι τα μαλλιά δεν είναι απλά ένα πράγμα, πιστεύω ότι είναι ένα αντικείμενο τέχνης, μπορούμε να δημιουργήσουμε γραμμές και φόρμες απίστευτης έμπνευσης. Να χαρίσουμε στον κόσμο την ομορφιά.

 

Πως ξεκινήσατε την ενασχόληση σε τόσο νεαρή ηλικία; Ξέρατε από την αρχή ότι αυτό ήταν το επάγγελμα που θέλετε να κάνετε για πάντα;

Ασχολήθηκα με το επάγγελμα αυτό από μικρή ηλικία λόγω των γονιών μου, που ήτανε και οι δύο κομμωτές, ήτανε αναπόφευκτο ίσως και έως ένα σημείο ασυνείδητο. Δεν το σκεφτόμουν σαν το μελλοντικό μου επάγγελμα εξαρχής, μάλλον με τον καιρό και με την πείρα ήρθε η συνειδητοποίηση ότι πλέον έγινε κομμάτι μου και ότι είναι ο προορισμός μου στη ζωή.

 

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο σχολείο;

Το «σχολεία» μου, η πιο σημαντική μου εκπαίδευση ήταν οι διαγωνισμοί. Εκεί είναι οι πιο υψηλοί οι στόχοι, συνεχείς – πρακτικά 24ωρες – προπονήσεις, πυρετώδης προετοιμασία και τεράστιος ανταγωνισμός για την ταχύτητα και την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Ήταν μια πρόκληση. Να αποδείξεις, καταρχήν στον εαυτό σου, ότι μπορείς να κάνεις διαφορετικές φόρμες, στυλ, ότι μπορείς να δημιουργείς, να πλάθεις.

Με ποια επαγγελματική φιλοσοφία ζείτε;

Ο κάθε τεχνίτης έχει δική του οπτική και αντίληψη για την δουλειά και αυτό είναι θαυμάσιο! Έτσι κι εγώ, έχω δική μου τεχνική, δική μου φιλοσοφία και δημιουργώ με βάση όσα νοιώθω, και νοιώθω ότι η δημιουργία δεν έχει σύνορα! Αλλά ο στόχος του δημιουργού δεν είναι μόνο να υλοποιήσει το στυλ, μα και να το παρουσιάσει έτσι, ώστε να γίνει αντιληπτή η οπτική του. Η δική μου λοιπόν, έγκειται στο να δείξω στους ανθρώπους ότι μπορούν να είναι ενδιαφέροντες και πως αυτό μπορούμε να το αναδείξουμε. Να εμπνέω τους ανθρώπους να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους, να είναι όσο το δυνατόν πιο όμορφοι.

 

Είστε ο κεντρικός καλεσμένος της 4ης HAIRPROF 2018. Πως νιώθετε που θα επισκεφθείτε την Eλλάδα για πρώτη φορά;

Θα επισκεφθώ πρώτη φορά την Ελλάδα, η οποία είναι ιδιαίτερη χώρα, γεμάτη μύθους και έμπνευση. Έχω προσδοκίες από αυτό το ταξίδι! Ευχαριστώ την HAIR PROF για αυτή την πρόσκληση. Χαίρομαι πολύ που θα έρθω!

Τι πρόκειται να μας δείξετε στο μεγάλο σας σόου στην Hairprof; Θα παραδώσετε κάποιου είδους σεμινάρια;

Θα παρουσιάσω μια καινούργια κολεξιόν και ναι, εννοείται ότι θα υπάρχουν και κλειστά σεμινάρια. Στην πραγματικότητα για μας, κάθε σεμινάριο, κάθε σόου, είναι μια πρόκληση. Προσπαθούμε να μη μένουμε στάσιμοι, να δείξουμε και να εμπνεύσουμε τα μέγιστα. Για κάθε εκδήλωση ετοιμαζόμαστε ξεχωριστά και δημιουργούμε κι ένα διαφορετικό πρόγραμμα. Αυτή τη φορά στο σόου θα δείξουμε τελείως ιδιαίτερα πράγματα, και στα σεμινάρια θα δουλέψουμε λεπτομερώς πιο εμπορικά χτενίσματα.

 

Είστε ένας παγκοσμίου φήμης κομμωτής και εκπαιδευτής. Πιστεύετε ότι έχετε φτάσει στη κορυφή;

Πράγματι έχω δουλέψει σε αρκετές χώρες αλλά πάντα υπάρχει χώρος για εξέλιξη. Έχω δική μου τεχνική στην διδασκαλία αλλά το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει μια δυσκολία με μια αλλεργία που με ταλαιπωρεί από την χρήση λακ, και αυτή την περίοδο δουλεύουμε πάνω στην δημιουργία και το λανσάρισμα οικολογικών προϊόντων για να μην ταλαιπωρείται κανείς από τέτοιες παρενέργειες.

 

Ταξιδεύετε διαρκώς και παραδίδετε σεμινάρια. Για ποιους λόγους γίνατε εκπαιδευτής;

Στην πραγματικότητα μου αρέσει πολύ να δουλεύω με πελάτες. Να κάνω κάποιον πιο όμορφο, να βλέπω τα συναισθήματα στα μάτια του, είναι εντυπωσιακή αυτή η αίσθηση. Τα σεμινάρια τα κάνω γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορώ να δώσω όλο τον εαυτό μου, να παρουσιάσω περισσότερες δυνατότητες. Δεν μπορώ να είμαι για πολύ σε ένα μέρος, έχω μεγάλο περίσσευμα ενέργειας.

 

Ποιος είναι ο στόχος όταν παραδίδετε σεμινάρια και τι θέλετε οι κομμωτές να απορροφήσουν;

Να μεταφέρω την πληροφορία με κάθε λεπτομέρεια, πολύ συγκεκριμένα. Να δείξω τις λεπτομέρειες που υπάρχουν, τις τεχνικές, τις φόρμες. Και το βασικό, λέω ότι πρέπει κανείς να μπορεί να νοιώσει τα μαλλιά, να καταλαβαίνει τον πελάτη, να πιστεύει στον εαυτό του. Να μάθει κανείς να κάνει αυτό που του λέει η καρδιά του και η ψυχή του.

 

Έχετε δημιουργήσει την δική σας τεχνική, η οποία ονομάζεται Hair Art.

Ναι, θεωρώ ότι τα μαλλιά δεν είναι απλά ένα πράγμα, πιστεύω ότι είναι ένα αντικείμενο τέχνης, μπορούμε να δημιουργήσουμε γραμμές και φόρμες απίστευτης έμπνευσης. Να χαρίσουμε στον κόσμο την ομορφιά.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας στυλ μαλλιών;

Στην πραγματικότητα αγαπάω όλα τα στυλ, αλλά μου είναι ιδιαίτερα οικείο το σύγχρονο underground, με τα μοντέρνα μοναδικά στοιχεία του.

 

Έχετε 90 χιλιάδες συνδρομητές στο Youtube και 424 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram. Σας βοήθησαν τα κοινωνικά δίκτυα στη δουλειά σας;

Ξεχάσατε και το 1,5 εκατομμύριο στο facebook! Περισσότερο με ξέρουν από το facebook, και αυτό επηρέασε και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.

 

Τι μελλοντικά σχέδια έχετε;

Έχω πάρα πολλά σχέδια για το μέλλον. Φέτος επιτέλους θέλουμε να λανσάρουμε το προϊόν μας, πάνω στο οποίο δουλέψαμε αρκετά χρόνια. Αρχικά θα βγεί στη Ρωσία, στη Μεγάλη Βρετανία, στις ΗΠΑ και στην Κίνα. Είναι ένα μοναδικό προϊόν, που δεν υπάρχει πουθενά. Θέλουμε να βοηθήσουμε στο μέγιστο βαθμό τους επαγγελματίες του είδους να πετύχουν άριστο και υψηλό επίπεδο στη δουλειά τους, και να τους βοηθήσουμε να την κάνουν πιο γρήγορα και πιο ποιοτικά. Επίσης, φέτος θα λανσάρουμε και μια σειρά μακιγιάζ.

 

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Αυτή είναι μια μεγάλη φιλοσοφική ερώτηση. Για μένα είναι να αγαπάς το επάγγελμά σου και να αγαπάς τους ανθρώπους. Να δουλεύεις με τέτοιο τρόπο και να δίνεσαι πλήρως, για να είναι ενδιαφέρον, να σε παρασέρνει και να χαρίζει χαρά, πρώτα απ’όλα σε εσένα τον ίδιο. Άμα είναι ενδιαφέρον για εσάς, θα είναι για όλους. Να αγαπάτε τους ανθρώπους και αυτό που κάνετε.

 

INFO

Web: http://shamuratov.com/en

Facebook: Farrukh Shamuratov Hair-artist, Educator

Instagram: @fshairdo

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION