INTERVIEW: Francois Κασαπαλίδης – Le Maître des Cheveux

Ο Francois Κασαπαλίδης, συνιδιοκτήτης της Francois Academy και πρεσβευτής της βαφής ΕXPERTIA, μας μιλάει για τις δράσεις του, τη νέα ψηφιακή εποχή στoν κομμωτηριακό κόσμο, αλλά και όλα εκείνα που κάνουν έναν κομμωτή, ένα κομμωτήριο και μια σχολή, να εξελίσσονται συνέχεια και να ξεχωρίζουν με διαφορά.

Από τη Δώρα Μάστορα

 

Αφοσιωμένος και ακούραστος, παρακολουθεί τις νέες τάσεις, ακολουθεί τις επιταγές της εποχής και βρίσκει ολοένα καινούριους τρόπους για να εκφράζει την δημιουργικότητά του. Έχεις πολλούς λόγους για να παρακολουθείς τα προσεκτικά και σίγουρα βήματά του Francois Κασαπαλίδη:

Francois δραστηριοποιείσαι με διάφορους τρόπους στον χώρο της κομμωτικής. Τι σε έκανε να αφοσιωθείς σε αυτό το επάγγελμα;
Προέρχομαι από οικογένεια κομμωτών, εγώ και αδερφός μου είμαστε η 4η γενιά. Εμπνευσμένος από τον πατέρα μου, από πολύ μικρός αγάπησα την κομμωτική. Το επάγγελμα αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να ξεδιπλώσω τη δημιουργικότητά μου και με κάνει καθημερινά ευτυχισμένο.

Κατά τη γνώμη σου, τι είναι αυτό που κάνει επιτυχημένο ένα κομμωτήριο;
Η σταθερή ποιότητα στις υπηρεσίες και στην εξυπηρέτηση, σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα και τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών, είναι οι παράγοντες που συντελούν στην επιτυχία ενός κομμωτηρίου.

Πες μας μερικά λόγια για την σχολή Francois Academy που διατηρείς; Από πότε λειτουργεί και ποια είναι η φιλοσοφία της;
Πριν 25 χρόνια μαζί με τον αδερφό μου δημιουργήσαμε την Francois Academy, που ξεκίνησε με σεμινάρια κομμωτικής. Σήμερα μαζί με μια ομάδα 15 συνεργατών, η Francois Academy προσφέρει όλες τις υπηρεσίες εκπαίδευσης στον τομέα της ομορφιάς (κομμωτική, κουρέας-barber, ονυχοπλαστική, μακιγιάζ και αισθητική). Η φιλοσοφία μας είναι 2 λέξεις: «αποτελεσματική εκπαίδευση».

Τι διαφορετικό έχει σε σχέση με άλλες σχολές κομμωτικής;
Τα 3 βασικά στοιχεία που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε είναι:
• Ότι διαθέτουμε μια μοναδική και άκρως αποτελεσματική μέθοδο εκπαίδευσης.
• Η δημιουργικότητα μας, που αναδεικνύεται μέσα από τις collection μας και τη συνεχή ανανέωση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών μας.
• Ότι είμαστε σήμερα η μοναδική σχολή στη Ελλάδα που προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση εξ ’αποστάσεως (όχι απλώς σεμιναριακή), με την πιο σύγχρονη εκπαιδευτική πλατφόρμα που πλαισιώνεται από μια εξειδικευμένη ομάδα online εκπαιδευτών.

Ποια είναι η γνώμη σου για τη digital εκπαίδευση, που ανθεί στην εποχή του covid;
Αποτελεί μια μορφή ευέλικτης εκπαίδευσης, που απαιτεί υψηλά και εξειδικευμένα στάνταρ ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης.

Υπάρχουν κάποια μελλοντικά projects της ακαδημίας που σχετίζονται με την ψηφιακή εκπαίδευση;
Ήδη έχουμε ξεκινήσει, με μεγάλη επιτυχία, την ολοκληρωμένη εκπαίδευση εξ ‘αποστάσεως για όλα τα επαγγέλματα ομορφιάς, μέσω της διαδικτυακής μας πλατφόρμας francois-online.gr .Ένα από τα μελλοντικά project σε αυτόν τον τομέα είναι να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε το έργο μας και στο εξωτερικό.

Πόσο βοηθάει ένα κομμωτή η συνεργασία με ένα καλό και συνεπές brand; Υπάρχει κάποια εταιρία με την οποία συμπορεύεσαι και έχετε κοινή οπτική;
Η σωστή επιλογή ενός καλού και συνεπούς brand παίζει σημαντικό ρόλο για το αποτέλεσμα της δουλειάς και την εικόνα ενός κομμωτή. Εδώ και 7 χρόνια δουλεύω αποκλειστικά με τα προϊόντα της Farcom Professional στη σχολή μου και σε συνεργαζόμενα κομμωτήρια.

Έχεις μια γνωστή σχολή από την οποία αποφοιτούν δεκάδες κομμωτές. Πιστεύεις και εσύ πως είναι σημαντικό να μάθουν, εκτός από κούρεμα, πώς να κάνουν διάγνωση στα μαλλιά έτσι ώστε να προτείνουν τα σωστά προϊόντα στους πελάτες τους;
Η σωστή διάγνωση στα μαλλιά είναι απαραίτητη ώστε να προτείνει το κατάλληλο προϊόν ένας κομμωτής, γι’ αυτό το έχουμε εντάξει στην ύλη της εκπαίδευση μας. Δεν φτάνει μόνο ένας κομμωτής να γνωρίζει κούρεμα, χτένισμα… αλλά και να φροντίζει τα μαλλιά της πελάτισσας του.

Δίνεις βάση στις παγκόσμιες τάσεις της μόδας; Παρακολουθείς τα trends; Πόσο εύκολο είναι να εφαρμόσεις την μόδα καθημερινά στην δουλειά σου;
Σίγουρα παρακολουθούμε τις διεθνείς τάσεις, αλλά το σημαντικότερο είναι να έχεις γνώσεις προσωπολογίας ώστε να προσαρμόζεις την μόδα στο πρόσωπο, την προσωπικότητα και το στυλ της κάθε πελάτισσας.

Παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μία ανοδική πορεία στην αγορά της ανδρικής περιποίησης. Γιατί θεωρείς ότι τα μπαρμπέρικα είναι τόσο επίκαιρα και πώς ανταποκρίνεστε ως σχολή στην ανάγκη αυτή;
Τα μπαρμπέρικα είναι όντως επίκαιρα και ήρθαν για να μείνουν. Εδώ και 6 χρόνια ξεκινήσαμε τα εξειδικευμένα τμήματα barber στη σχολή μας. Η πρωτοποριακή μέθοδος εκπαίδευσης, μας επιτρέπει σε σχετικά γρήγορο χρονικό διάστημα, να δώσουμε στον μαθητή μας όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπει στην αγορά.

Σε έχουμε δει πολλές φορές δίπλα στη Farcom, που μετράει πολλά χρόνια ιστορίας στον κομμωτηριακό χώρο. Τι είναι αυτό που διατηρεί ζωντανή την σχέση σας;
Πρώτα από όλα είναι τιμή για μένα να είμαι πρεσβευτής της Farcom Professional, μιας εταιρίας με 50 χρόνια ιστορία και με διεθνή αναγνώριση. Νομίζω ότι αυτό που διατηρεί την σχέση μας ζωντανή είναι το γεγονός ότι μας συνδέει η κοινή αγάπη μας για δημιουργία στο χώρο της κομμωτικής και της ομορφιάς, αλλά και το γεγονός ότι σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.

Διανύουμε μια περίεργη εποχή. Είναι η ομορφιά ένα καταφύγιο για κάθε γυναίκα; Μπορεί ένας κομμωτής να βοηθήσει τις καλεσμένες του να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δύναμη για να συνεχίσουν;
Ο κομμωτής έχει ένα φοβερό όπλο στα χέρια του. Με μια εναρμονισμένη δημιουργία στα μαλλιά, ανεβάζει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση της πελάτισσας του. Ειδικά σε εποχές με κοινωνική ή οικονομική κρίση, ο χώρος του κομμωτηρίου είναι καταφύγιο για τη γυναίκα.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε στην δουλειά σας και ποια είναι αυτά;
Δύο είναι τα προϊόντα που δεν αποχωρίζομαι. Το ένα είναι το SERI Color Shield Leave-in Conditioner το οποίο προσφέρει εντατική φροντίδα, ενώ παράλληλα αφήνει τα μαλλιά απαλά και ευκολοχτένιστα χωρίς να τα βαραίνει. Το δεύτερο είναι ο Ορός Αναζωογόνησης EXPERTIA COLOR GLOW που αναδεικνύει το χρώμα και προσδίδει περισσότερη λάμψη.

Είστε πρεσβευτής της βαφής Expertia. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει μια σύγχρονη βαφή; Τι είναι αυτό που κάνει την Expertia να ξεχωρίζει;
Οι σύγχρονες βαφές χαρακτηρίζονται από την καλλυντική τους ιδιότητα και την ποικιλία στις αποχρώσεις. Η Expertia είναι μια σύγχρονη βαφή που ξεχωρίζει για τα παρακάτω χαρακτηριστικά της:
• θρεπτικά συστατικά, εκ των οποίων λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε καθώς και τη φυτικής προέλευσης κερατίνη HYDRO-V-KERATIN, που βοηθούν την τρίχα να διατηρήσει τη φυσική της ισορροπία
• υψηλή απόδοση στο χρωματικό αποτέλεσμα, φωτεινότητα στην απόχρωση και πλούσια απαλή υφή
• 100% κάλυψη λευκών
• Έξτρα λάμψη και αυξημένη προστασία
• Μέγιστης επαγγελματικής ευκρίνειας αποχρώσεις
• Χρώμα με διάρκεια
• Φυσική αίσθηση και υφή

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα του κομμωτή; Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να δώσει περισσότερη προσοχή και τι κινήσεις πρέπει να κάνει;
Πάνω απ’ όλα να του αρέσει πολύ. Έπειτα να επιλέξει την κατάλληλη σχολή που θα του δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να μπει στην αγορά εργασίας. Τέλος, να μη σταματήσει ποτέ να ενημερώνεται και να εκπαιδεύεται σε νέες τεχνικές και προϊόντα.

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION