INTERVIEW: GAROS SEKERTZIS, Ο ΜΙΔΑΣ ΤΟΥ BALAYAGE

Ο φημισμένος Colorist και Brand Ambassador των επαγγελματικών προϊόντων Mounir, Garos Sekertzis, είναι ο Μίδας του Balayage, καθώς ό,τι μαλλί αγγίζει το μετατρέπει στο πολυπόθητο, φυσικό, ηλιοκαμένο χρώμα που τόσο πολύ λατρεύουν οι χιλιάδες πελάτισσες του.

Μια ωραία Δευτέρα πρωί βρεθήκαμε στο all day café-restaurant ZAMBRI στη Κηφισιά. Ο λόγος της επίσκεψης μας διόλου τυχαίος, καθώς καθίσαμε να πιούμε έναν καφέ με τον maître του Balayage, Garos Sekertzis και να μάθουμε από κοντά όλα τα μυστικά του. Ο Garos Sekertzis είχε πάντα το «μικρόβιο» της κομμωτικής μέσα του, λόγω της οικογένειας του. Τελικά, με το πάθος και τον ταλέντο του να τον ωθούν, εξελίχθηκε σε σπουδαίος Colorist και άνοιξε στην καρδιά της Κηφισιάς το δεύτερο κομμωτήριο του, το Garos Artistic Team. Το κομμωτήριο αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες γυναίκες, πολλές από τις οποίες ταξιδεύουν μέχρι και από το Ντουμπάι για χάρη των μαγικών χεριών του. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που οι θαυμάστριες του τον έχουν στέψει τον «Βασιλιά» του Balayage. Τα υπόλοιπα, θα τα διαβάσετε παρακάτω.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΡΕΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ALL DAY CAFE-RESTAURANT ZAMBRI ΣΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

 

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση με την τέχνη της κομμωτικής και πως καταλήξατε να γίνετε colorist;
Με τράβηξε από πολύ μικρό παιδί αυτή η τέχνη. Συντέλεσε σε αυτό, το γεγονός ότι ο πατέρας μου ήταν ένας από τους κορυφαίους colorists για 40 χρόνια. Ίσως για αυτό και όλοι στην οικογένεια ασχοληθήκαμε με την κομμωτική. Η απόφαση να γίνω colorist και να ασχοληθώ εντατικά με αυτό, αν και ξεκίνησα ως κουπέρ, προήλθε από ένα πείσμα και αποτέλεσε προσωπικό μου στοίχημα. Ποιο ήταν αυτό; «δεν θα γίνεις ποτέ καλός βαφέας» μου έλεγε ο πατέρας μου. Αυτό αρκούσε! Έγινε σκοπός ζωής να τον φτάσω και να τον ξεπεράσω. Μετέπειτα μου αποκάλυψε ότι ποτέ δεν το εννοούσε και πως απλά ήθελε να μου δώσει ισχυρό κίνητρο. Νομίζω πέτυχε αυτό που ήθελε. (γέλια)

 

Πείτε μας μερικά λόγια για τα κομμωτήρια σας, τα Garos Artistic Team. Τι υπηρεσίες προσφέρουν;
Στα Garos πέρα από τις κλασσικές υπηρεσίες, θα βρείτε ειδικές θεραπείες για κάθε τύπο μαλλιού, μόνο κορυφαία προϊόντα περιποίησης τόσο στον λουτήρα όσο και after treatment και προσωπικό που δεν παύει ποτέ να καταρτίζεται και να ενημερώνεται για τις τάσεις της μόδας και για όλες τις νέες τεχνικές και θεραπείες.

 

Σας αποκαλούν τον βασιλιά του Balayage. Τι αγαπάτε στη συγκεκριμένη τεχνική;
Πράγματι μου έχουν προσδώσει αυτόν το τίτλο. Αν και το στέμμα ανήκει στην εκπληκτική ομάδα που έχει δημιουργηθεί στα κομμωτήρια Garos! Αυτό που με κέρδισε σε αυτή την τεχνική και με ιντριγκάρει μέχρι και σήμερα, είναι το πώς μπορεί η απλότητα της φυσικότητας να έχει ως αποτέλεσμα εντυπωσιακές μεταμορφώσεις. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί το balayage να θεωρηθεί απλή υπόθεση. Το μαλλί όπως γνωρίζετε είναι ζωντανός οργανισμός… ποτέ δεν ξέρεις από πριν ξεκινήσεις πως θα κινηθείς για την εκάστοτε πελάτισσα. Ξεκινάς κάπως και αλλάζεις συνεχώς διαδρομές κατά την διαδικασία. Όλα τα αντανακλαστικά σου δουλεύουν στο 100%. Κάθε balayage είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο και από το επόμενο. Είσαι σε μια διαρκή εγρήγορση και μάθηση.

Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες σας επισκέπτονται από όλη την Ελλάδα για να δοκιμάσουν το balayage σας; Έχουν έρθει μέχρι και από το Ντουμπάι;
Από το Ντουμπάι και από όλο τον κόσμο χωρίς υπερβολή! Ένα περιστατικό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι όταν ήρθε ένας μπαμπάς με την κόρη του από το Λονδίνο. Η κοπέλα ήθελε μια αλλαγή στο μαλλί της, η οποία για διάφορους λόγους δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Όταν ο μπαμπάς της κατάλαβε το τι συμβαίνει, μου είπε πάρα πολύ ευγενικά με τρόπο: «Κύριε Γκάρο, σας παρακαλώ πολύ, κάντε ότι είναι δυνατό γιατί ήρθαμε αυθημερόν μόνο για εσάς». Εκεί καταλαβαίνεις ότι κάτι κάνεις σωστά, αλλά παράλληλα αντιλαμβάνεσαι και το μέγεθος της ευθύνης. Το μαλλί είναι άμεσα συνυφασμένο με την ψυχολογία της κάθε γυναίκας.

Τελικά; Τι έγινε με την κοπέλα;
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες… θα σας πω μόνο οι πελάτισσες μας από το Λονδίνο αυξάνονται συνεχώς! (γέλια)

Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η μεγάλη προσέλευση;
Θεωρώ πως είναι συνάρτηση δύο παραγόντων. Αποτέλεσμα και τιμιότητα! Τι εννοώ με αυτό; Το αποτέλεσμα αρέσει. Τα social media επικοινωνούν το αποτέλεσμα παντού. Ο κόσμος το βλέπει! Όπως και παραδοσιακά η μια κοπέλα ρωτάει την άλλη!
Όσον αφορά την τιμιότητα… η κοπέλα που θα έρθει στα Garos, γνωρίζει από πριν ότι δεν θα της κάνουμε κάτι που δεν της ταιριάζει. Το ξέρει από πριν ότι αυτό που ενδεχομένως έχει στο μυαλό της μπορεί και να μην πραγματοποιηθεί. Έχουμε παρεξηγηθεί για αυτό. Έρχονται κοπέλες από Σαντορίνη, Πάτρα και άλλες περιοχές αυθημερόν για balayage και δεν τις αναλαμβάνουμε. Προτιμάμε να σώσουμε τόσο το μαλλί όσο και το look παρά να κερδίσουμε ορισμένα ευρώ. Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κάθε γυναίκα και είμαστε ο ειλικρινής σύμβουλος της… όχι ο «yes sir»!

Έχετε σκεφτεί να ανοίξετε κομμωτήρια και σε άλλη μέρη της Ελλάδας;
Είναι κάτι που σίγουρα υπάρχει σαν σκέψη και αποτελεί μέρος των μελλοντικών μας πλάνων. Παρόλα αυτά δεν είναι στα άμεσα σχέδια μας καθώς η νοοτροπία και η φιλοσοφία μας, ορίζει σίγουρα και σταθερά βήματα.

 

Είναι το balayage η αγαπημένη τάση των Ελληνίδων; Γιατί το επιλέγουν τόσο πολύ;
Ελληνίδες… Αν είναι κάτι που τις χαρακτηρίζει απόλυτα εκτός από το μεσογειακό ταπεραμέντο, αυτό είναι σίγουρα η φυσική ομορφιά! Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά αν αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το balayage είναι ή όχι η αγαπημένη τάση. Μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να πω, πως επιλέγουν τα Garos για το φυσικό αποτέλεσμα. Αυτό το αποτέλεσμα ψάχνει η Ελληνίδα.

Τι χαρακτηριστικά φέρει ένα καλό balayage; Θα μας πείτε ένα δικό σας μυστικό;

Όπως προανέφερα, το καλό balayage αποτελείται από δύο πολύ βασικά χαρακτηριστικά: Φυσικότητα και διάρκεια.
Είναι αυτό το φυσικό ξάνοιγμα που εντυπωσιάζει, το καθόλου τεχνητό, το αθώο κοριτσίστικο ξανθό που προκύπτει από τις ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Όσον αφορά την διάρκεια, είναι σημαντικό, η αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί να είναι αναλλοίωτη για μήνες. Ακόμα κι αν έρθει η στιγμή της «φθοράς» μετά από αρκετό καιρό, πρέπει να έχεις προβλέψει ώστε τα σημάδια της να εμφανιστούν ομαλά στο μαλλί.

 

Τι χρειάζεται ένας κομμωτής για να γίνει καλός colorist; Αρκούν οι γνώσεις πάνω στη χρωματολογία;

Αρχικά, θεωρώ πως η ύπαρξη ταλέντου είναι αυτή που σε παρακινεί και σε ωθεί να «ψαχτείς». Το ταλέντο σου είναι αυτό που θα γεννήσει νέες αποχρώσεις, που θα φανταστεί συγκεκριμένα αποτελέσματα και θα σε ωθήσει, θα σε αναγκάσει να βρεις τον τρόπο να τα υλοποιήσεις. Κάπου εδώ έρχεται η χρωματολογία! Οι γνώσεις πάνω στην χρωματολογία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες! Είναι αναγκαίες. Άλλωστε, πρέπει να γνωρίζεις καλά τους κανόνες, ώστε να μπορείς αργότερα να τους σπάσεις και να δημιουργήσεις δικούς σου. Πρέπει συνεχώς να ενημερώνεσαι και να παρακολουθείς σεμινάρια και master classes διότι τα προϊόντα και οι αναλογίες συνεχώς μεταβάλλονται. Αυτός είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια είμαστε «με μια βαλίτσα στο χέρι». Ταξίδια στο εξωτερικό και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο για την κατάρτιση τόσο την προσωπική όσο και του προσωπικού μας.

Πως βρίσκει ένας colorist το σωστό χρώμα μαλλιών για κάθε πελάτισσα του; Αν εκείνη θέλει κάποιο άλλο χρώμα, τότε τι γίνεται;
Το γεγονός ότι ο κόσμος με χαρακτηρίζει king of balayage δημιουργεί προσδοκίες και απαιτήσεις στην κοπέλα που θα μας επισκεφθεί και θα μας εμπιστευθεί. Εμπιστοσύνη όμως και υπευθυνότητα σημαίνει πως πρέπει να πεις και όχι. Είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις που ένα μαλλί δεν μπορεί να υποδεχτεί ένα σωστό balayage. Υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν την τρίχα και δεν επιτρέπουν την συγκεκριμένη τεχνική.

 

Έχετε πελάτες celebrities που είναι φαν της τεχνικής balayage;
Η αλήθεια είναι πως έχουμε αρκετές επώνυμες πελάτισσες και μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι τις μυήσαμε στον κόσμο του balayage. Τα δημόσια πρόσωπα ξέρετε, δύσκολα κάνουν αλλαγές στο look τους. Ίσως είναι η αντίδρασή τους αμέσως μετά το balayage που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η τεχνική αυτή ήρθε για να μείνει!

 

Είστε o Brand Ambassador των επαγγελματικών προϊόντων Mounir. Πείτε μας μερικά λόγια για το brand, αλλά και τη συνεργασία αυτή. Για ποιόν λόγο θεωρείτε ότι σας επέλεξαν;
Καταρχάς εδώ θέλω να επισημάνω ότι ο τίτλος του Brand Ambassador είναι κάτι που με τιμά ιδιαίτερα. Το όλο concept και η φιλοσοφία γύρω από τα προϊόντα Mounir πιστεύω ότι θα φέρουν επανάσταση στον κόσμο της κομμωτικής. Όλοι ξέρουμε σε ποιο επίπεδο έχει φτάσει αυτή τη στιγμή ο Mounir. Είναι πλέον ένας παγκόσμιος colorist. Έχει πάθος με τη δουλειά του αλλά και με την δουλειά γενικώς. Έχει αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα σε πολλαπλά επίπεδα και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μεγάλο του ταλέντο. Είναι δύο χαρακτηριστικά που πιστεύω εντόπισαν και σε μένα! Σκληρή δουλειά και ταλέντο.

 

Στα balayage που δημιουργείτε χρησιμοποιείτε πολύ τις βαφές Mounir. Πως ξεχωρίζουν αυτές οι βαφές;
Σαν colorist όλα αυτά τα χρόνια, είναι η πρώτη φορά που συναντώ μια τόσο μεγάλη και πλήρη παλέτα χρωμάτων. Και το σημαντικότερο είναι πως ίσως πρόκειται για το φιλικότερο προς την τρίχα προϊόν που έχω χρησιμοποιήσει.  Είναι δύο πολύ βασικοί λόγοι που χρησιμοποιώ και προτιμώ τις βαφές Mounir.

Ποιες είναι οι τάσεις στο χρώμα για το καλοκαίρι; Τι συμβουλές δίνετε στις γυναίκες για να διατηρήσουν το χρώμα τους;
Όταν μιλάμε για καλοκαίρι, το μυαλό μας πάει σε κοριτσίστικο «ηλιοκαμένο» ξανθό. Επομένως εμείς στα Garos, έχουμε ήδη θέσει την τάση του καλοκαιριού που δεν είναι άλλη από το balayage. Το balayage δεν έχει εποχή, το καλοκαίρι θέλει balayage! Οι συμβουλές μου είναι η χρήση ενός καλού αντηλιακού μαλλιών και η συχνή ενυδάτωση.

 

Πείτε μας τι νέο θα έχετε κάνει στο επόμενο εξάμηνο;
Το πλέον χαρμόσυνο νέο είναι η έλευση της κόρης μου που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα. Όπως καταλαβαίνεις, είμαι τρελαμένος και είναι περίεργο ακόμα και το ότι έχω μυαλό για αυτή την συνέντευξη.
Επίσης, έχεις μια αποκλειστικότητα αυτή τη στιγμή: σύντομα θα ανακοινώσουμε το πρώτο εκπαιδευτικό Masterclass! Όλα μας τα μυστικά σε μια ημέρα! Ίσως όχι και όλα…επιφυλάσσομαι! (γέλια)

Ποιος είναι ο δικός σας ορισμός της επιτυχίας;
Το χαμόγελο ευτυχίας της κάθε γυναίκας! Είναι το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να βιώσει ένας καλλιτέχνης του χώρου. Είναι τέτοια η ικανοποίηση που λαμβάνω μετά από κάθε μεταμόρφωση, που πραγματικά νιώθω κατά κάποιον τρόπο ψυχοθεραπευτής μόλις αντιλαμβάνομαι την επίδραση του αποτελέσματος στην ψυχολογία της γυναίκας! Κάνουμε τον κόσμο ομορφότερο και πιο χαρούμενο! Ορίζονται αλλιώς η επιτυχία και η ευτυχία;

 

INFO

Κυριαζή 9 Κηφισιά,

2ο κομμωτήριο Λεωφ. Βασ. Κων/νου 78 Κορωπί, 2106230055

s.garos@hotmail.com

Facebook: Garos Artistic Team

Instagram: garosartisticteam

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION