INTERVIEW: Kalliope, The Muse

Με αφορμή το βιβλίο της σχετικά με το balayage και θέλοντας να αξιοποιήσουμε το σπάνιο επικοινωνιακό της χάρισμα, ζητήσαμε από την Καλλιόπη Βένιου να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Απλά, απολαύστε την…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

 

Ονομάζεται «The Perfect Balayage: The Book» και είναι κάτι πρωτόγνωρο στα ελληνικά δεδομένα. Πες μας, αρχικά, πώς πήρες την απόφαση να γράψεις αυτό το βιβλίο…

Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό γεννήθηκε από μια απλή ερώτηση. Μετά από κάθε σεμινάριο balayage προσέφερα κάποιες σημειώσεις για τα πιο σημαντικά σημεία. Ανεβάζοντας ένα story, λοιπόν, με αυτές τις σημειώσεις, μου έγινε η ερώτηση εάν τις έχω προς διάθεση όλων. Δημιουργήθηκε λοιπόν πάνω από το κεφάλι μου ένα τεράστιο ερωτηματικό. Έτσι πήρα την απόφαση να οργανώσω κάτι πιο σωστά στημένο. Κάτι το οποίο όχι μόνο θα μιλά για τεχνικές αλλά θα μιλά κατευθείαν στην καρδιά των συναδέλφων μου.

 

Σε ποιους απευθύνεται και τι δεδομένα αλλάζει το βιβλίο σου;

Το βιβλίο μου απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τα μαλλιά και γενικότερα με την εξυπηρέτηση. Είτε είναι από την μεριά του κομμωτή, είτε του φοιτητή, είτε του πωλητή που θέλει να ξέρει με τι έχει να κάνει. Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να έχουν ένα πολύ σημαντικό εγχειρίδιο-εργαλείο στο βαφείο τους.

 

Ποια είναι η γενικότερη φιλοσοφία σου για την επαγγελματική εκπαίδευση;

Η φιλοσοφία είναι μόνο μια: Αδιάκοπη εκπαίδευση! Από όπου και αν προέρχεται. Όποιος και αν είσαι, όπου και αν βρίσκεσαι, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Η εκπαίδευση, πλέον, μέσω webinars μπορεί να ταξιδέψει και να σε ταξιδέψει παντού. Αρκεί μόνο ένα πράγμα να συμβαίνει: να μην βαριέσαι!

 

Ως εξαιρετική γνώστρια της κομμωτικής εκπαίδευσης, θα θέλαμε να μας εξηγήσεις τις βασικές διαφορές ανάμεσα στη δια ζώσης και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Καλώς ή κακώς τα πράγματα εξελίσσονται και ήταν σίγουρο πως αργά ή γρήγορα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα γινόταν η καθημερινότητα μας. Λόγω του Covid, λοιπόν, βουτήξαμε λίγο πιο γρήγορα σε όλο αυτό. Και η αλήθεια είναι πως ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξέλιξη μας και από την μεριά των εκπαιδευτών. αλλά και από την μεριά αυτών που λαμβάνουν την γνώση. Είναι τόσο σπουδαίο που ένας άνθρωπος από μια μακρινή περιοχή ή και όχι μπορεί να συνδεθεί και να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο που τον αφορά. Και όλο αυτό από την άνεση του χώρου του.
Μπορεί να μην αγγιζόμαστε, αλλά πιστεύω πως αν ο εκπαιδευτής οργανώσει σωστά την ύλη μπορεί και μέσω webinar να μεταδώσει όλες τις πληροφορίες με άνεση.

 

Υπάρχουν ακόμη «εμπειρικοί» στο επάγγελμα της κομμωτικής; Εάν ναι, τι συμβουλές θα ήθελες να τους δώσεις;

Σαφώς και υπάρχουν. Και έχουν και πολύ μεγάλη επιτυχία! Η συμβουλή μου είναι «να αγαπούν να εξελίσσονται».

 

Μαθαίνουμε ότι τα ιντερνετικά σου σεμινάρια πήγαν πολύ καλά και είχαν μεγάλη συμμετοχή. Θα τα συνεχίσεις και στη μετά covid εποχή;

Ναι, η αλήθεια είναι πως λόγω του κλεισίματος των κομμωτηρίων είχα πολύ περισσότερο χρόνο να αφιερώσω στα webinars.  Τώρα που εργαζόμαστε ξανά έχουν μπει σε συγκεκριμένο πρόγραμμα, βάσει συνεννόησης με την/τον ενδιαφερόμενο.

 

Συνολικά, πόσο σε άλλαξε η περίοδος της πανδημίας; Σου έδωσε αφορμές για να βελτιωθείς;

360 μοίρες. Σε όλα τα πράγματα. Αγάπησα πολύ περισσότερο τις σταθερές μου. Μου έδωσα χρόνο να βελτιωθώ, να διαβάσω, να εξελιχθώ. Ευτυχώς που κάποιες εταιρείες μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα, μας έδωσαν εκπαίδευση, ελπίδα, παρέα, συνεργασία και πολλές ευχάριστες ώρες με συναδέλφους. Ήταν μια μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη. Και τους ευχαριστώ.

 

Πως βλέπεις να αντιδρά ο κλάδος μετά τα αλλεπάλληλα άνοιξε-κλείσε των καταστημάτων;

Αυτό που μου φαίνεται περίεργο είναι πως δεν αντιδρά ο κλάδος!

 

Στο κομμωτήριό σου, προσφέρετε μια ποικιλία υπηρεσιών. Δώσε μας όλες τις λεπτομέρειες…

Στον prive μας χώρο προσφέρουμε υπηρεσίες που αφορούν στα μαλλιά, στα νύχια και στο μακιγιάζ. Επίσης έχουμε δημιουργήσει μια υπέροχη νέα αίθουσα σεμιναρίων στην οποία μοιράζουμε τις γνώσεις μας!

 

Ποιες θεωρείς ότι είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι επιτυχημένο ένα κομμωτήριο στη μετά covid εποχή;

Η εφευρετικότητα, η δημιουργικότητα και η εξυπνάδα.

 

Η παρουσία σου στα social media είναι ιδιαίτερα δυναμική και πετυχημένη. Τι ρόλο, τελικά, παίζει αυτή η δημόσια παρουσία στην εξέλιξη μιας επιχείρησης;

Ένας κομμωτής, στην εποχή που ζούμε, πρέπει να είναι πολλά περισσότερα από ένας καλός επαγγελματίας. Οφείλει να είναι επιχειρηματίας, κοινωνικά δραστήριος και μέσα σε όλα. Τα social media είναι ένα πολύ δυνατό κομμάτι στο οποίο πρέπει να είμαστε όλοι ενεργοί. Όμως πρέπει να είμαστε αυθεντικοί. Πρέπει να «πουλάμε» αυτό που είμαστε και όχι κάτι ψεύτικο. Η γνησιότητα  και η ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα μου, μάλλον είναι αυτά που έχουν κάνει τον κόσμο να με ακολουθεί και να με πιστεύει. Είμαι ευγνώμων για αυτό!

 

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένας εξαιρετικός κομμωτής, πολύ ταλαντούχος με το ψαλίδι, ο οποίος, όμως, αγνοεί ή δεν θέλει να ενστερνιστεί τις τεχνολογικές εξελίξεις. Πώς θα τα καταφέρει σε μια εποχή που το digital marketing αποτελεί μονόδρομο;

Θα είναι δύσκολο, αλλά αν αυτό είναι η φιλοσοφία του τότε και η επιλογή του είναι απόλυτα σεβαστή. Η τεχνολογία δεν είναι για όλους και δεν ταιριάζει σε όλους.

 

Πες μας όλα σου τα σχέδια για το μέλλον. Μήπως ένα ακόμη βιβλίο;

Σςςςς… μην τα λες και όλα! Το μέλλον είναι μπροστά μου. Το βλέπω. Το ζω. Το απολαμβάνω. Ζω το όνειρο μου. (Ναι, θα υπάρξει και επόμενο…).

 

Επειδή ο λόγος σου είναι συμπαγής και ευχάριστος, θα θέλαμε να κλείσουμε με το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους νέους ανθρώπους που μπαίνουν τώρα στο επάγγελμα…

Κάνατε την καλύτερη επιλογή! Η γνώση είναι επένδυση. Επένδυσε σε σένα όσα περισσότερα μπορείς. Άμεσα θα συλλέγεις τους καρπούς των προσπαθειών σου. Μην αφήσεις κανέναν να σου πει πως δεν μπορείς, δεν αξίζεις, δεν μου κάνεις, δεν …δεν…δεν…. Πες του βλέπε για να μαθαίνεις!

 

Info

Kalliope Veniou Beauty Hall
Αγίου Ελευθερίου 73 , Καμίνια, Πειραιάς | Τηλ. 2104818385
www.kalliopeveniou.gr

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION