INTERVIEW: The Hue Academy!

Hue σημαίνει απόχρωση. Hue Academy σημαίνει ταλέντο, αποφασιστικότητα και προσήλωση στην κομμωτική τέχνη και την εκπαίδευσή της.

ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

 

 

O Kevin Ioannou και ο Γιώργος Χιωτογλάκης είναι δύο εξαιρετικά ταλαντούχοι κομμωτές, αλλά και εκπαιδευτές. Επενδύοντας στην εμπειρία που τους πρόσφερε η πολύχρονη συνεργασία τους με την εταιρία Art of Colour, έκαναν το βήμα παραπάνω και από τις αρχές του 2020 δημιούργησαν το The Hue Academy, ένα εκπαιδευτικό project που σκοπό έχει τη δημιουργία μιας νέα εικόνας για τον Έλληνα κομμωτή, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γνώση σε μετεκπαιδευτικό επίπεδο.


Ο Γιώργος και ο Kevin, αφού κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις του International Precision Cutting Championship Greece 2020, ανέλαβαν οι ίδιοι και (με μεγάλη επιτυχία) την διοργάνωση του ίδιου πρωταθλήματος στην Ελλάδα την επόμενη χρονιά. Ειδικεύονται στο precision cut, στις τεχνικές χρώματος, στο styling, αλλά ας τους αφήσουμε να μας διηγηθούν με δικά τους λόγια την εξαιρετική τους επαγγελματική πορεία…

 

 

Είστε και οι δύο εξαιρετικοί hair artists, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν σας αρκεί αυτό. Πώς προέκυψε η ιδέα του The Hue Academy;

ΓΙΩΡΓΟΣ: Η ιδέα του Academy γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 2019. Μετρούσα ήδη αρκετά χρόνια ως εκπαιδευτής και είχα την ανάγκη να το πάω παρακάτω. Ήταν μια πρόταση που έπεσε στο τραπέζι σε μια βραδινή έξοδο και κυριολεκτικά την επόμενη στιγμή ξεκίνησε να στήνεται το πλάνο δράσης.

KEVIN: Ήταν κάτι που είχε συζητηθεί και παλαιότερα, αλλά εκείνη ήταν η σωστή στιγμή. Είχαμε μια εικόνα στο μυαλό μας για την εκπαίδευση στην Ελλάδα, η οποία έμοιαζε ελλιπής. Είχαν αναφερθεί κατά καιρούς αρκετά στοιχεία τα οποία αναζητούσαμε κι εμείς σαν εκπαιδευόμενοι σε σεμινάρια, oπότε βασιστήκαμε σε αυτά για να χτίσουμε και την δική μας εκπαίδευση. Πίστευα, λαμβάνοντας υπόψη τους χαρακτήρες και των δυο, ότι το Academy ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

  


Γνωρίζω το πάθος σας τόσο για την κομμωτική τέχνη όσο και για τη μετάδοσή της μέσω μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων. Τι θεωρείτε ότι είστε περισσότερο: Κομμωτές ή εκπαιδευτές;

ΚEVIN: Πάντα με ενθουσίαζε ο τίτλος του εκπαιδευτή, του δασκάλου. Είναι όμως κάτι που ποτέ δε θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω σαν ταμπέλα για τον εαυτό μου. Θεωρώ σημαντικό να μαθαίνω συνεχώς, οπότε ανάμεσα στο «εκπαιδευτής» και στο «κομμωτής» θα βάλω και το «εκπαιδευόμενος» και θα διαλέξω και τα τρία!

ΓΙΩΡΓΟΣ: Θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο κομμωτή. Στον κλάδο μας είναι απαραίτητη η καθημερινή τριβή με το κομμωτήριο. Είναι το εργαστήριο που γίνονται όλες οι «δοκιμές» και γεννιούνταν όλες οι ιδέες. Έχεις άμεση επαφή με τον κόσμο, συνεπώς είναι πιο εύκολο στην εκπαίδευση σου να έχεις πιο εφαρμόσιμες συνταγές. Είναι σημαντικό να διδάσκεις κάτι που ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει την επόμενη μέρα στο χώρο εργασίας του.

 

 

 Πότε ξεκίνησε η σχέση αγάπης και αγαστής συνεργασίας με την Art of Colour;

ΓΙΩΡΓΟΣ: Ξεκίνησα ως βοηθός στα σεμινάρια της εταιρίας, κοντά στο 2012. Βοηθούσα στα backstage και δεν άργησε η μέρα που ανέβηκα κι εγώ στην σκηνή σαν βασικό μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας της Art Of Colour. Ευτυχώς είδαν σε εμένα κάτι που τους άρεσε και τους ευχαριστώ που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω κι εγώ σε όλο αυτό.

ΚEVIN: Η Art Of Colour ήταν για μένα από τις πρώτες εταιρίες που με αγκάλιασαν, αρχικά σαν συνεργάτη και αργότερα σαν εκπαιδευτή και σαν οικογένεια. Από το πρώτο κιόλας σεμινάριο που είχα παρακολουθήσει είχα φανταστεί τον εαυτό μου να συνεργάζομαι με αυτά τα άτομα.

 

Ποιο είναι το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας; Περιγράψτε μας τη winwin σχέση της Hue Academy με την Art of Colour

ΓΙΩΡΓΟΣ: Η Art Of Colour συνεργάζεται με brands τα οποία αγαπάμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά στο κομμωτήριο μας. Είναι από τις εταιρίες που είναι κοντά στον κομμωτή και προσφέρει ολοκληρωμένη τεχνική εκπαίδευση. Θεωρώντας την πλέον σαν σπίτι μας θέλαμε κι εμείς να βάλουμε τη νότα μας στο κομμάτι της εκπαίδευσης. Είναι υπέροχο που αποτελεί το σημείο αναφοράς μας από τις αρχές της καριέρας μας μέχρι και τώρα, όχι μόνο στην προσωπική αλλά και στην επαγγελματική μας σχέση.

KEVIN: Ο κος Ράπτης, διευθυντής της Art Of Colour, μας έχει δείξει την θερμή του υποστήριξη στο πρότζεκτ της Ακαδημίας. Ήταν από τα πρώτα άτομα που πίστεψε σε εμάς και μας έδειξε έμπρακτα την υποστήριξη του, βοηθώντας μας σε οργανωτικό επίπεδο και δίνοντας μας συμβουλές για το πλάνο δράσης μας.

 

 

Πόσο σας λύνει τα χέρια η σειρά κομμωτηριακών προϊόντων Professional by Fama και γιατί;

KEVIN: Σαν ανήσυχα πνεύματα, έχουμε έρθει κατά καιρούς σε επαφή με πολλά προϊόντα. Είχαμε την ανάγκη να δοκιμάσουμε τα προϊόντα που είναι διάσημα ή πρώτα σε πωλήσεις ή έχουν πολύ καλές κριτικές. Η ποιότητα του προϊόντος είναι ένα από τα βασικά στοιχεία στην δημιουργία υπηρεσιών. Λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση των χρωμάτων και την τεχνολογία σε μοριακό επίπεδο, θεωρούμε ότι είναι από τα πιο πολύτιμα εργαλεία στην βιομηχανία της κομμωτικής.

 

 

 Πείτε μας για τα επαγγελματικά ταξίδια που έχετε κάνει με τη Hue Academy. Εντυπώσεις, εμπειρίες και κορυφαίες στιγμές;

ΓΙΩΡΓΟΣ: Από τότε που ξεκίνησε το Hue Academy, τα εκπαιδευτικά ταξίδια έχουν πάει λίγο πίσω λόγω των καταστάσεων. Ωστόσο, έχουμε κάνει αρκετά εκπαιδευτικά ταξίδια με την εταιρία σε Λονδίνο, Μιλάνο και Μπέργκαμο. Μια από τις κορυφαίες στιγμές μου με την εταιρία, ήταν σε ένα show στην Ρώμη. Ήταν ένα πρότζεκτ παγκόσμιου επιπέδου, όπου εκπαιδευτές της Professional by Fama από κάθε χώρα, συναντηθήκαμε και δημιουργήσαμε ένα υπέροχο event με κορυφαίες δουλειές. Στην ελληνική αποστολή ήμουν με την Κική Στεφανάκη, art director της Art Of Colour, με την οποία έχουμε μετρήσει άπειρες ώρες συνεργασίας και πολλές ωραίες δουλειές την τελευταία δεκαετία. Την ευχαριστώ από καρδιάς για όλη την στήριξη και την βοήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας.

 

 

Ειδικεύεστε στο precision cut, στις τεχνικές χρώματος και στο styling. Ποιες θεωρείτε ότι θα είναι οι hot τάσεις για την επόμενη σεζόν;

ΓΙΩΡΓΟΣ/ΚEVIN: Όσο περνάει ο καιρός, θα βλέπουμε όλο και περισσότερες αντιθέσεις στην μόδα γενικότερα. Από μεγάλους οίκους, βλέπουμε ότι προσπαθούν να παντρέψουν διαφορετικές υφές μεταξύ τους, χρώματα με διαφορετικές δυναμικές και σχήματα που έρχονται σε αντίθεση με την ανθρώπινη σιλουέτα. Για τις επερχόμενες σεζόν, βλέπουμε να έρχονται εικόνες από την δεκαετία του ’80 και ‘70 σε πιο φρέσκες και σύγχρονες εκδοχές.

 

 

Ποια είναι τα χρώματα που θα δούμε περισσότερο το 2022; Ποιες αποχρώσεις πιστεύετε ότι ταιριάζουν στη μέση Ελληνίδα;

ΓΙΩΡΓΟΣ/ΚEVIN: Ζούμε στον 21 αιώνα. Σε μια εποχή που η πληροφορία είναι γρήγορη και τα σύνορα δεν υπάρχουν. Κάποια χρόνια πριν, υπήρχε μια μαζικοποίηση η οποία καθοδηγούταν από κάποια συγκεκριμένα πρότυπα μόδας. Πλέον, ο καθένας μπορεί να επιλέξει τι του πηγαίνει και να βρει την αρμονία στην εμφάνισή του σπάζοντας τους κανόνες. Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε το πλεονέκτημα να αλλάζουμε χρώμα στο δέρμα μας με την αλλαγή της εποχής και να μην περιοριζόμαστε σε χρωματικές παλέτες. Η Ελληνίδα μπορεί να ξεφύγει από τον μέσο όρο και να είναι μια τζίντζερ χαλκινομάλλα τον χειμώνα και μια Ice Blonde ξανθιά το καλοκαίρι.

 

 

Όλα δείχνουν ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη από τον covid. Ποια είναι η γνώμη σας για την digital εκπαίδευση που ανθεί από τις αρχές της πανδημίας;

ΓΙΩΡΓΟΣ/ΚEVIN: Θα μιλήσουμε πρώτα σαν εκπαιδευόμενοι: τα webinars ήταν ό,τι καλύτερο έφερε ο covid. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε αμέτρητα ιντερνετικά σεμινάρια και να έρθουμε σε επαφή με καλλιτέχνες που θα έπρεπε να αφιερώσουμε χρόνια για να εκπαιδευτούμε δίπλα τους. Σαν εκπαιδευτές, δε θα κρύψουμε ότι μας δυσκόλεψε. Η τηλεκπαίδευση απαιτεί τον σωστό εξοπλισμό και μια προετοιμασία λίγο δυσκολότερη απ’ όso φανταζόμασταν. Ευτυχώς έχουμε βρει τα κουμπιά, οπότε πιστεύουμε ότι μειώσαμε αισθητά την διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην τηλεκπαίδευση και την εκπαίδευση δια ζώσης.

 

 

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα του κομμωτή; Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει και τι κινήσεις πρέπει να κάνει;

ΓΙΩΡΓΟΣ/ΚEVIN: Το επάγγελμα του κομμωτή έχει σχηματίσει μια λανθασμένη εικόνα στα μάτια του κόσμου. Θεωρείται από τα «εύκολα» επαγγέλματα με υψηλές απολαβές, χωρίς μεγάλη προσπάθεια, με σύντομη και εύκολη εκπαίδευση, με εύκολα ωράρια και γενικότερα ένα showbiz lifestyle.
Στην πραγματικότητα, οι απαιτήσεις και οι γνώσεις που πρέπει να έχεις είναι πολλές. Πρέπει να γνωρίζεις πέρα από το τεχνικό κομμάτι της κομμωτικής, από: χημεία, πρώτες βοήθειες, φωτογραφία, δημόσιες σχέσεις, social media, μόδα, μακιγιάζ, μάρκετινγκ, διοίκηση επιχειρήσεων, λογιστικά και ένα μικρό κομμάτι της ιατρικής που έχει να κάνει με δερματικές παθήσεις και αλλεργίες. Φυσικά η λίστα δε σταματάει εκεί.
Χωρίς να θέλουμε να αποθαρρύνουμε τους μελλοντικούς κομμωτές, ο κλάδος της κομμωτικής απαιτεί θυσίες. Εξαρτάται, όμως, από τον καθένα ποσό ψηλά θέλει να φτάσει και για ποιον λόγο έχει ακολουθήσει αυτόν τον κλάδο. Το κλειδί για κάθε επαγγελματία, είναι να εκπαιδεύεται συνεχώς και να μη φοβάται να βγαίνει έξω από το comfort zone του.

 

Εξομολογηθείτε μας όλα τα σχέδιά σας για το μέλλον…

ΓΙΩΡΓΟΣ/ΚEVIN: Η νέα χρονιά επιφυλάσσει πολλές νέες δραστηριότητες. Ετοιμάζουμε σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο αλλά και την παρουσίαση της νέας μας collection με τίτλο Senshi που θα κυκλοφορήσει το 2022. Χορηγός του συγκεκριμένου project είναι η Art Of Colour με την Professional by Fama Greece, όπου για ακόμα μια φορά εμπιστεύτηκε το όραμά μας. Επίσης, είμαστε στο χτίσιμο ενός site όπου θα μπορεί ο καθένας να ενημερώνεται για τα σεμινάρια μας, τα εργαλεία που δουλεύουμε, ενώ θα υπάρχει και αρκετό εκπαιδευτικό υλικό. Στις σελίδες μας θα ενημερωθείτε για όλες μας τις κινήσεις…

 

INFO
FACEBOOK:
@thehue.academy2020 | George Chiotoglakis | Kevin Ioannou
INSTAGRAM: @thehue.academy | @georgechiotoglakis | @kevinioannou

 

 

 

Kevin Ioannou

Συνιδρυτής του thehue.academy

Συνδιοργανωτής του IPCC Greece 2021

Απόφοιτος σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, ασχολήθηκε με την κομμωτική στην ηλικία των 22 ετών.

Πολύπλευρος, λάτρης της μόδας και της ποπ κουλτούρας, ανοιχτός σε αλλαγές και υποστηρικτής του φυσικού είναι τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν κατάλληλο για αυτόν τον χώρο.


Εργασιακή εμπειρία

– Κομμωτήριο Agapi Xrisoxoidou

– We love hair

– The hue salon


Εκπαιδευτική εμπειρία

– Backstage support στην εκπαιδευτική ομάδα της art of Color

– Σεμινάρια guest σε δημόσιες σχολές

– Συνιδρυτής στο thehue.academy

Ειδικεύεται σε Precision cut, Editorial Styling, Colorist.

Διακρίσεις

Precision Champion Greece

 

 

 

Γιώργος Χιωτογλάκης 

Ιδιοκτήτης του thehue.salon 

Συνιδρυτής του thehue.academy

Συνδιοργανωτής του IPCC Greece 2021

Μεγαλωμένος σε κομμωτική οικογένεια κατάλαβε από νωρίς την αγάπη του για την κομμωτική, κάνοντας τα πρώτα σου βήματα στο κομμωτήριο της μητέρας σου. Δεν άργησε να μπει στον χώρο της εκπαίδευσης συμμετέχοντες στην καλλιτεχνική ομάδα της Art of Colour.

Καινοτόμος, δημιουργικός και ανήσυχο πνεύμα θέλει μέσα από τις εκπαιδεύσεις του να μεταδώσει όσο καλύτερα γίνεται το πάθος και τις γνώσεις του.

Εκπαιδευτική εμπειρία

– Educator στην εταιρία Art of Colour από το 2012

– Συνιδρυτής στο thehue.academy

Ειδικεύεται σε Precision Cutting, Balayage expert, Editorial styling.

Διακρίσεις

– 2η θέση στο Precision Cutting Championship Greece 2021

– 1η θέση στα βραβεία ΑΕΤΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙAΣ.

 

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION