INTERVIEW: THE MASTER TRAINER, ΣΤΑΛΩ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Μια συζήτηση με την Master Trainer της καλλιτεχνικής ομάδας Mounir, Στάλω Σωτηρίου, ήταν αρκετή για να μάθουμε τα πάντα γύρω από τον καλλιτεχνικό κόσμο των προϊόντων Mounir.

 

Δηλώνει ότι ο Mounir είναι ο μέντορας της, ενώ η ίδια έχει δουλέψει πολλές φορές πλάι του και μάλιστα έχει κερδίσει τη θέση της Master Trainer στη καλλιτεχνική ομάδα του Mounir. Η Στάλω Σωτηρίου δουλεύει με το χρώμα, λατρεύει την λεπτομέρεια και είναι η color expert που μας λύνει όλες τις απορίες γύρω από τη φιλοσοφία των προϊόντων Mounir, δίνοντας μας μια γεύση γύρω από τη τέχνη του coloring.

Είστε η master trainer της καλλιτεχνικής ομάδας Mounir σε Ελλάδα και Κύπρο. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία S1 Professional Ltd για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει να αναλάβω την θέση του Master Trainer των προϊόντων Mounir σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μέσα από την συνεργασία που έχω με την εταιρεία ως τεχνικός και στα προϊόντα Seamless1, προέκυψε και η γνωριμία με τον Κο Mounir πριν από 3 χρόνια σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Λίβανο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν τρόπος που δούλευε μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Aυτή τη στιγμή είναι ο μέντορας μου και ο άνθρωπος που μου δίδαξε μέσα από τις τεχνικές του την πραγματική έννοια του Transformation.

 

Στο μεγάλο Show Mounir, που έγινε το καλοκαίρι, όλη η καλλιτεχνική ομάδα του Mounir είχε ως αποστολή να μεταμορφώσει το χρώμα των μαλλιών 12 μοντέλων. Τι έχετε να μας πείτε για την εμπειρία; Πως ήταν να δουλεύετε πλάι στον Mounir;

To show που έγινε το καλοκαίρι στην Αθήνα μας βοήθησε τόσο εμένα όσο και όλη την ομάδα να αποκομίσουμε μεγάλες εμπειρίες δουλεύοντας δίπλα στον Κο Mounir. Η πίεση ήταν μεγάλη αφού έπρεπε σε 1 μέρα να κάνουμε Τransformation & Makeover σε 12 διαφορετικά μοντέλα. Πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο βλέποντας στο τέλος όλα αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα!

 

Τα προϊόντα Mounir κυκλοφορούν επίσημα σε Ελλάδα και Κύπρο. Πως νιώθουν οι κομμωτές που πλέον μπορούν να αποκτήσουν τα κατάλληλα εργαλεία για να βάψουν όπως ο ίδιος ο Mounir;

Τα προϊόντα Mounir θεωρώ ότι είναι τα κατάλληλα εργαλεία που συνδυάζοντας τα με τις σωστές τεχνικές μπορεί ο κάθε κομμωτής να δημιουργήσει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Υπάρχουν μοναδικές αποχρώσεις και προσφέρουν απίστευτη λάμψη.

 

Τι διαφορά έχουν οι βαφές Mounir από τις βαφές Bonbons; Τι δυνατότητες προσφέρουν στον μοντέρνο colorist;

Τα Bonbons είναι στην ουσία έτοιμα ρεφλέ σε διάρκεια βαφής. Μέσα από αυτές τις 9 αποχρώσεις δίνεται η δυνατότητα στον κομμωτή να δημιουργήσει μοναδικά και εντυπωσιακά αποτελέσματα δουλεύοντας ένα κωδικό ή κάνοντας συνδυασμούς αποχρώσεων μεταξύ τους ή και με άλλες αποχρώσεις βαφών.

 

Εκτός από εργαλεία χρειάζεται και η κατάλληλη γνώση. Μιλήστε μας για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχετε στους κομμωτές που θέλουν να εξειδικευτούν πάνω στα προϊόντα Mounir.

Με την έναρξη της συνεργασίας οι κομμωτές έχουν την ευκαιρία να λαμβάνουν μέρος σε εκπαιδευτικά σεμινάρια θεωρίας και πρακτικής. Πρόσφατα έχουμε προσθέσει και το διήμερο εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης σε θεωρία και πρακτική που γίνεται στο εκπαιδευτικό μας κέντρο στην Κύπρο και που έχουν την δυνατότητα κομμωτές από Ελλάδα και Κύπρο να λαμβάνουν μέρος.

 

Πως διαφοροποιούνται οι τεχνικές του Mounir από όλες τις υπόλοιπες; Το total transformation είναι μια από αυτές;

Τα Total Transformation & Makeover είναι αυτά που έχουν την περισσότερη ζήτηση τώρα. Για να πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα χρειάζεται υπομονή και το πιο σημαντικό είναι το ομοιόμορφο ξάνοιγμα. Σημαντικό ρόλο στο ομοιόμορφο ξάνοιγμα παίζει το ARKITEKT που θεωρείται το πιο ισχυρό Plex στην αγορά αυτή τη στιγμή.

 

Τι ικανότητες χρειάζεται ένας colorist για να αποκτήσει πιστές πελάτισσες;

Ο μοντέρνος Colorist πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένος για τις νέες τάσεις τόσο της μόδας αλλά και τις διάφορες τεχνικές. Πρέπει επίσης να δίνει έμφαση στην λεπτομέρεια, γιατί αυτή είναι που κάνει την διαφορά.

 

Ποια είναι τα χρώματα που θα δούμε περισσότερο τον χειμώνα; Ποιες αποχρώσεις ταιριάζουν στη μέση Ελληνίδα;

Το πλατινέ ξανθό χρώμα μαλλιών το επέλεξαν πολλά μοντέλα και οίκοι μόδας. Το χρώμα αυτό είναι άκρως εντυπωσιακό. Επίσης, στην μόδα είναι όπως και κάθε χρόνο το Balayage. Το κόκκινο θα έχει και αυτό την τιμητική του, εφόσον το βλέπουμε να είναι στις hot τάσεις. Ζεστό και πλούσιο καφέ σοκολατί είναι το τέλειο χρώμα για το φθινόπωρο και τον χειμώνα και ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις επιδερμίδες.

 

Δώστε στους κομμωτές που μας διαβάζουν μια συμβουλή για το πώς θα χαρίσουν το τέλειο αποτέλεσμα στις πελάτισσες τους.

Το τέλειο αποτέλεσμα έρχεται με την σωστή τεχνική κατάρτιση και τα κατάλληλα προϊόντα, την υπομονή, αφιερώνοντας χρόνο στην πελάτισσα και δουλεύοντας πάντα με την κάθε λεπτομέρεια.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION