MARKETING: Πώς να επιτύχω αλληλεπίδραση στο Instagram; (Part1)

Το Instagram είναι ίσως η πιο πολυσύχναστη πλατφόρμα στα social media. Είναι πλέον η πιο δημοφιλής εφαρμογή για κινητά, με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Ωστόσο, δεν είναι μόνο το μεγάλο κοινό που κάνει το Instagram την τέλεια πλατφόρμα για μάρκετινγκ και ανάπτυξη.

Από τον Ιωάννη Τσιβγούλη

 

Το Instagram είναι μια εξαιρετικά στοχευμένη οπτική πλατφόρμα μάρκετινγκ που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα σταθερό κοινό.

Στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, τα ποσοστά αφοσίωσης θεωρούνται ένας τρόπος μέτρησης της αφοσίωσης των οπαδών στo βρανδ σας. Ίσως γνωρίζετε ότι δεν έχει να κάνει με το πόσο μεγάλο είναι το κοινό σας, αλλά η αλληλεπίδρασή τους με το περιεχόμενό σας είναι το κλειδί. Η αλληλεπίδραση και το ενδιαφέρον των οπαδών σας για τα βίντεο, τις ιστορίες και τις φωτογραφίες σας είναι που οδηγεί στην επιτυχία.

Ακολουθούν 7+7 στρατηγικές που μπορούν να αυξήσουν τους ακόλουθους και τα Likes στο Instagram:

 

  1. Αξιοποιήστε τα hashtags.

Τα hashtags είναι ένα ισχυρό όπλο σε πλατφόρμες όπως το Instagram. Τα σχετικά και ακριβή hashtags θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας να προσεγγίσει το σωστό κοινό και να αυξήσει τα likes. Απλά εισάγετε ένα hashtag στο πεδίο αναζήτησης και θα λάβετε αμέσως χρήσιμα στατιστικά στοιχεία. Αυτό είναι ένα εργαλείο που τροφοδοτείται από αλγόριθμο και μπορεί επίσης να βρει τα περισσότερα hashtags χωρίς χειροκίνητη παρέμβαση. Τα hashtags που χρησιμοποιείτε πρέπει να σχετίζονται με τις δημοσιεύσεις, τα προϊόντα, την επωνυμία και το μήνυμα που θέλετε να επικοινωνήσετε. Εργαλεία όπως το HashtagsForLikes θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στον στόχο σας.

 

  1. Δημοσιεύστε σημαντικό περιεχόμενο.

Η δημοσίευση χρήσιμου περιεχομένου είναι ο καλύτερος τρόπος για να συγκεντρώσετε πραγματικούς οπαδούς στο Instagram. Αυτός ο τύπος περιεχομένου παρακινεί τους χρήστες να αλληλεπιδρούν με την επιχείρησή σας. Δεν είναι μόνο οι σαγηνευτικές λεζάντες και η εικόνα, αλλά και ο τύπος του περιεχομένου. Πρέπει να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε περιεχόμενο που δείχνει την πραγματική αξία του προϊόντος ή της υπηρεσίας που παρέχετε, στους followers σας.

Παράδειγμα: Εάν έχετε μια επιχείρηση ομορφιάς, μπορείτε να μοιραστείτε πριν και μετά φωτογραφίες πελατών που έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του σπα σας. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε τις ιστορίες επιτυχίας των πελατών σας μαζί με τις φωτογραφίες.

 

  1. Διαγωνισμοί υποδοχής και δώρα.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που συμβαίνουν στο Instagram είναι όταν ένας χρήστης επισημαίνει τον φίλο του στο σχόλιό σας. Αυτές οι ετικέτες σχολίων λειτουργούν θαυμάσια αυξάνοντας τα likes σας και, κατά συνέπεια, την αφοσίωση. Προσθέτει αμέσως νέα μέλη στα ακόλουθα. Μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά τα σχόλια προβάλλοντας τακτικά διαγωνισμούς και δώρα.

Αλλά πώς σχεδιάζετε και δημοσιεύετε δώρα;

Ευτυχώς, υπάρχουν εργαλεία και για αυτό. Το VYPER είναι ένα τέτοιο εργαλείο. Στο VYPER, μπορείτε να σχεδιάσετε μια σελίδα προορισμού για το διαγωνισμό ή το δώρο σας. Με το εργαλείο δημιουργίας σελίδων μεταφοράς και απόθεσης, μπορείτε να δημιουργήσετε τη σελίδα προορισμού σας χωρίς προηγούμενη γνώση κωδικοποίησης. Σας επιτρέπει να μαζεύετε υποψήφιους πελάτες με ευκολία.

 

  1. Χρησιμοποιήστε Instagram Stories.

Γνωρίζατε ότι περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Instagram σε καθημερινή βάση; Αυτοί οι χρήστες περνούν σχεδόν τριάντα λεπτά στη σελίδα Instagram Stories. Επομένως, ποιος καλύτερος τρόπος για να εμπλέξετε τους οπαδούς σας στο Instagram από το να μοιραστείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα παρασκήνια μαζί τους;

Παράδειγμα: Η μάρκα αυτοκινήτων Renault χρησιμοποίησε το Instagram Stories για να προωθήσει το μοντέλο Twingo Midnight.

  1. Χρησιμοποιήστε geotags.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε geotag μαζί με hashtags για να κάνετε τις ιστορίες και τις δημοσιεύσεις σας προσβάσιμες. Οι τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να μεγιστοποιήσουν περισσότερο τη χρήση των geotags προσθέτοντας αυτά σε δημοσιεύσεις. Η χρήση geotags σάς επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με δημοσιεύσεις από χρήστες που βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική περιοχή. Τα geotags είναι ιδιαίτερα επωφελή για τις επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες.

 

  1. Χρησιμοποιήστε θέματα ροής Instagram.

Αυτή η λειτουργία προσθέτει επιπλέον ελκυστικότητα στην επωνυμία σας και σίγουρα θα αυξήσει τα likes και τους ακόλουθους στο Instagram. Οι επιλογές κυμαίνονται από ένα απλό λευκό και μαύρο θέμα σε κάτι πολύ πολύχρωμο και περίπλοκο.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα μονοθεματικό εάν η επιχείρησή σας επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο προϊόν.

 

  1. Εντοπίστε τα σωστά φίλτρα.

Η πλατφόρμα έχει να κάνει με το να δελεάζεις το κοινό με ένα οπτικό ερέθισμα. Ένας απλός τρόπος για να το επιτύχετε είναι με τα φίλτρα που προσφέρει το Instagram. Κάθε φίλτρο έχει τη δική του σχεδιαστική απήχηση. Αυτά θα προσθέσουν μια νέα διάσταση στις δημοσιεύσεις σας.

 

Στο επόμενο τεύχος θα συνεχίσουμε με τις υπόλοιπες 7 στρατηγικές!

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION