fbpx

NAIL TIP: ALL ABOUT HARD GEL

Αναλύουμε τα πλεονεκτήματα του hard gel και σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για να το χρησιμοποιήσετε εκεί που υστερεί το ακρυλικό, αλλά και να το γνωρίσετε καλύτερα στους πελάτες σας.

Όπως όλα τα επαγγελματικά προϊόντα όταν χρησιμοποιούνται σωστά, έτσι και το gel παρέχει πολλές δυνατότητες τόσο στους τεχνίτες, όσο και στους πελάτες. Εμείς σας δίνουμε μερικές καλές συμβουλές για τα πλεονεκτήματα του, καθώς και πληροφορίες για την εφαρμογή και την χρήση του.

Από τεχνικής πλευράς, το gel είναι παρόμοιο με το ακρυλικό όσο αφορά στη χημική του σύσταση. Αποτελείται από μονομερή και ολιμερή, μαζί με έναν συνδυασμό υλικών που κάνουν το gel εύκολο στην διαχείριση, στην εφαρμογή του στο νύχι, στη σκλήρυνση, αλλά και ενάντια στο κιτρίνισμα. Το gel εφαρμόζεται απευθείας στο φυσικό νύχι, δεν απαιτούνται αναλογίες ανάμειξης και κάθε πέρασμα πρέπει να περνάει κάτω από UV ή LED φως. Η διαδικασία του πολυμερισμού δημιουργεί ένα δυνατό, συμπαγές πολυμερές, το οποίο δεν μπορεί να το διαπεράσει τίποτα.

Από την άλλη μεριά, το ακρυλικό αποτελείται από υγροποιημένα μονομερή και πολυμερή σε σκόνη. Τα ακρυλικά νύχια είναι περισσότερο πορώδη, δηλαδή όχι τόσο συμπαγή όσο το gel και έτσι μπορούν να αφαιρεθούν με καθαρό ασετόν, καθώς τα διαλυτικά καταφέρνουν να εισχωρήσουν στην πορώδη επιφάνεια τους. Αυτές είναι πολύ σημαντικές διαφορές, τις οποίες μπορείτε να τις διδάξετε στους πελάτες τους, έτσι ώστε να είναι πάντα ενημερωμένοι.

 

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ HARD GEL ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

  • Από την στιγμή που το gel δεν περιέχει μέσα του μονομερή, αυτό σημαίνει ότι δεν μυρίζει. Αυτομάτως γίνεται η ιδανική επιλογή για τους πελάτες που μπορεί να έχουν πρόβλημα με τις έντονες μυρωδιές και τις αναθυμιάσεις. Εκείνοι που είναι ευαίσθητοι στο ακρυλικό, μπορούν να δοκιμάσουν το gel χωρίς κανένα πρόβλημα.
  • Το gel έχει πάντα τις τέλειες αναλογίες και δεν απαιτεί καμία ανάμειξη. Μπορεί η εφαρμογή του να μην είναι ιδιαίτερα εύκολη, όμως αποτελεί ιδανική επιλογή για τους πελάτες που έχουν θέμα με τα νύχια τους όταν αυτά ανασηκώνονται, ένα πρόβλημα που προκύπτει συχνά στα ακρυλικά νύχια λόγω της μη σωστής αναλογίας στην ανάμειξη του υλικού.
  • Το gel είναι ιδανικό για όσους είναι κομμωτές. Η σκληρή, μη πορώδης επιφάνεια του gel δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο από ασετόν, βαφές και άλλα χημικά που χρησιμοποιούν συνήθως οι κομμωτές στην εργασία τους, τα οποία συνήθως λεκιάζουν τα νύχια τους. Απλά ασφαλίστε το μανικιούρ σας με ένα καθαρό gel και οι βαφές δεν θα καταφέρουν να εισχωρήσουν στο μανικιούρ. Επίσης, το gel είναι πολύ ανθεκτικό και είναι ιδανικό για όσους ψάχνουν μια ελαφριά ενίσχυση, με φυσική όψη.

 

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ HARD GEL

  • Το κλειδί για την σωστή χρήση του gel είναι ποιοτικά προϊόντα και εργαλεία, σωστή εκπαίδευση, άριστη εφαρμογή και προσεχτική αφαίρεση. Όταν επιλέγετε προϊόντας πάντα πρέπει να θυμάστε ότι κάθε διαφορετικό brand είναι σχεδιασμένο για να αναμειγνύεται με την δική του σειρά προϊόντων. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναμειγνύετε διαφορετικές μάρκες μεταξύ τους, καθώς δεν θα επιτύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.
  • Οι περισσότεροι τεχνικοί νυχιών προτιμούν να εφαρμόζουν το gel με υψηλής ποιότητας πινέλα, με συνθετική ή φυσική τρίχα και με μικρό μέγεθος, για καλύτερη διαχείριση του υλικού. Τα ποιοτικά φουρνάκια είναι επίσης σημαντικά. Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης για τους χρόνους και να αλλάζετε συστηματικά τις λάμπες!
  • Όταν μιλάμε για την εφαρμογή, μη κάνετε ποτέ το λάθος να επεξεργάζεστε το gel περισσότερο από όσο πρέπει, ή να το πιέζετε πολύ δυνατά. Η κακή τεχνική θα κάνει το gel να γεμίσει οξυγόνο, το οποίο θα προκαλέσει σπάσιμο.
  • Για τους πελάτες με μακριά νύχια, πρέπει πρώτα να ενισχύσετε την περιοχή έτσι ώστε να αποφύγετε το σπάσιμο. Επιπλέον, αποφύγετε να βάζετε πολύ προϊόν στην βάση του νυχιού, καθώς η επαφή του gel με το δέρμα θα το οδηγήσει να ανασηκωθεί από την βάση.
No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION