Nail tips: Το μυστηριώδες Μανικιούρ

Στον τέλειο κόσμο, η νέα πελάτισσα θα ερχόταν να κάνει μανικιούρ με άβαφα νύχια και η υπηρεσία θα ξεκινούσε από την αρχή. Αλλά όπως είπαμε, σε έναν τέλειο κόσμο. Είναι πολύ συχνό οι πελάτισσες να μην γνωρίζουν την τεχνική χρησιμοποιήθηκε στα νύχια τους. Έτσι, λοιπόν, προκύπτει το μυστήριο μανικιούρ. Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Μάθετε πως μπορείτε να το λύσετε.

 

Ξεκινήστε με ερωτήσεις! Μάθετε αν έβαλε τα χέρια της κάτω από υπεριώδες φως, αλλά μην μείνετε εκεί. Η πελάτισσα μπορεί να μην γνωρίζει πόσα διαφορετικά προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν στο μανικιούρ της, ειδικά αν πρόκειται για ακρυλικό. Αν σας πουν ότι χρησιμοποιήθηκε υπεριώδες φως, ρωτήστε αν τοποθετήθηκε κάποια πούδρα, ή αν κάθε στρώση έμπαινε στο φουρνάκι. Να θυμάστε, ότι οι πελάτισσες δεν είναι εξοικειωμένες με την «γλώσσα του μανικιούρ», επομένως κρατήστε τις ερωτήσεις σας απλές, χωρίς πολλές ορολογίες, όπως «υπήρχε υγρό και κάποια πούδρα, ή έμοιαζε σαν παχύρευστο gel μαλλιών;».

 

Μερικές ακόμα ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να ρίξετε φως στην υπόθεση είναι να μάθετε που έγινε το μανικιούρ, πόσο κόστιζε η υπηρεσία, αν έμαθαν την μάρκα του βερνικιού, ή ακρυλικού που χρησιμοποιήθηκε, ή ακόμα και αν κατάφεραν να συγκρατήσουν κάποιο χαρακτηριστικό της συσκευασίας. Ενώ ρωτάτε, εξηγήστε και τον λόγο. Είναι σημαντικό οι πελάτισσες να είναι ενήμερες πάνω σε αυτό το θέμα, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα τους εξηγήσετε τις διαφορές ανάμεσα στα προϊόντα νυχιών και γιατί είναι σημαντικό να υπάρχουν συστήματα και τύποι με τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιούνται. Με αυτό τον τρόπο, κερδίζετε την εμπιστοσύνη της πελάτισσας και έτσι και η ίδια θα κατανοήσει ότι δεν μπορείτε να της εγγυηθείτε μια εύκολη αφαίρεση της βάσης της, καθώς δεν είναι δικό σας έργο.

Ψάξτε για στοιχεία. Ξεκινήστε να αφαιρείτε την πρώτη στρώση με μια λίμα. Η σκόνη θα σας δώσει μια ιδέα για το τι συμβαίνει. Αν φοράνε ακρυλικό ή gel, η σκόνη θα είναι πολύ λεπτή. Τα gel μανικιούρ έχουν την τάση να φεύγουν λίγο πιο εύκολα και να είναι πιο μαλακά, σε σχέση με τα ακρυλικά που θέλουν παραπάνω δουλειά. Επίσης, το σκληρό gel με το ασετόν θα χάσει μόνο την λάμψη του, ενώ το gel βερνίκι, το ακρυλικό και το acrylic dip θα ξεκινήσουν να διαλύονται με το ασετόν.

 

Λύστε την υπόθεση. Αφού φτάσετε στο καλύτερο συμπέρασμα που μπορείτε χρησιμοποιώντας τις γνώσεις σας, σας μένουν οι εξής επιλογές: ή να εφαρμόσετε νέο προϊόν πάνω στην βάση, ή να αφαιρέσετε εντελώς το υπάρχον υλικό και να ξεκινήσετε από την αρχή. Φυσικά, η δεύτερη επιλογή είναι η πιο σωστή και ασφαλής, όμως απαιτεί χρόνο, κάτι το οποίο δεν το είχατε προγραμματίσει. Σε αυτή την περίπτωση, αν η υπάρχουσα βάση φαίνεται να είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση, προσπαθήστε να την λεπτύνετε όσο μπορείτε πριν εφαρμόσετε το καινούργιο από πάνω.

Από την άλλη όμως, μπορεί να χρειαστεί να πείτε στην πελάτισσα ότι πρέπει να της αφαιρέσετε το προϊόν ολοκληρωτικά, έτσι ώστε να γίνει σωστή δουλειά. Δεν θέλετε ένα μέτριο μανικιούρ να φύγει από το μαγαζί σας, ενώ η πελάτισσα πρέπει να μείνει ικανοποιημένη για να την κερδίσετε! Αν όμως δεν ακούει τις συμβουλές σας και επιμένει να το γεμίσετε, σιγουρευτείτε ότι το προϊόν έχει αφαιρεθεί αρκετά έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η προσθήκη. Επίσης, προτείνετε να της κλείσετε ραντεβού για νέο μανικιούρ, όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Τέλος, μην την αφήσετε να φύγει έτσι! Επικοινωνήστε την αυτοπεποίθηση σας, λέγοντας ότι στο επόμενο ραντεβού θα γίνει μια πραγματικά σωστή δουλειά.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION