NAILTIP: MANICURES & ΠΙΣΙΝΑ

Η εποχή ζεσταίνει και είναι επόμενο να θελήσουμε να επισκεφτούμε τις πισίνες πριν ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις στη παραλία. Τι γίνεται όμως με το μανικιούρ και το πεντικιούρ; Συνήθως, τα μανικιούρ και τα πεντικιούρ δεν επηρεάζονται από το χλώριο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες παράμετροι, τις οποίες καλό είναι να λαμβάνει κάθε γυναίκα που νοιάζεται για το μανικιούρ της.

Κανονικά το «άραγμα» στην πισίνα δεν αλλοιώνει το μανικιούρ και το πεντικιούρ. Μάλιστα, πολλές γυναίκες όταν επισκέπτονται τα σαλόνια ομορφιάς το καλοκαίρι, δείχνουν περήφανα το μανικιούρ τους στις τεχνικούς, για να τους δείξουν ότι αυτό δεν χάλασε από την παραμονή τους στην πισίνα. Η αλήθεια είναι όμως, ότι πρέπει να υπολογίζουμε και το χλώριο.

Το χλώριο είναι ένα χημικό το οποίο χρησιμοποείται στην απολύμανση του νερού από ξένους οργανισμούς. Όταν κάποιος περνάει πολύ χρόνο στη πισίνα, τα δάχτυλα του φαινομενικά, φαντάζουν σαν να μην επηρεάζονται από το νερό. Σε άλλες περιπτώσεις, κάποιος μπορεί να παραπονεθεί για ξηρά δάχτυλα και άκρες, εξαιτίας του χλωρίου. Αν κάποιος επισκέπτεται πολύ συχνά τις πισίνες, περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ξηρότητας στην επιδερμίδα, επομένως και στα νύχια. Ο λόγος είναι το νερό απομακρύνει τα φυσικά έλαια του νυχιού από το δέρμα, ενώ το χλώριο επιφέρει στην συνέχεια την ξηρότητα. Την επόμενη φορά λοιπόν που η πελάτισσα σας θα επισκεφτεί την πίσινα, μπορείτε να της προτείνετε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές, για καλό δικό της, αλλά και δικό σας.

  • Οι πελάτες που πηγαίνουν συχνά για κολύμπι, πρέπει να παραμένουν πιστοί στα ραντεβού τους για τη συντήρηση, ή την ανανέωση των νυχιών τους, έτσι ώστε να μην παγιδεύεται υγρασία στο φυσικό νύχι, μέσω ενισχύσεων όπως το ακρυλικό, ή το gel. Η παγιδευμένη υγρασία μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις.
  • Η βάση και το top coat είναι οι καλύτεροι φίλοι για το συμβατικό μανό, καθώς θα προστατέψουν το φυσικό νύχι από τους εξωτερικούς παράγοντες.
  • Πριν μπείτε στη πισίνα, ή στη θάλασσα, καλό θα είναι πλένετε καλά τα χέρια σας και στη συνέχεια να εφαρμόζετε ειδικό λαδάκι, το οποίο θα διατηρήσει την υγρασία του δέρματος. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιείτε ακόμη και ενυδατική κρέμα στα χέρια σας, η οποία προστατεύει παράλληλα και τα νύχια σας. Επιπλέον, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε στις παρανυχίδες ή γύρω γύρω από τα νύχια σας, προκειμένου να μαλακώσετε την περιοχή και να κάνετε τα νύχια σας πιο ανθεκτικά.
  • Μετά το μπάνιο, πάντα να βάζετε ενυδατική λοσιόν στα χέρια και οπωσδήποτε αντιηλιακή προστασία από την ακτινοβολία του ηλίου. Τα χέρια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
  • Να φοράτε σαγιονάρες στην πισίνα και στα δημόσια ντους και στις παραλίες. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο των μολύνσεων που προκαλούνται από μύκητες που μπορεί να αναπτυχθούν στα νύχια σας.
  • Καλό είναι να κάνετε συχνά απολέπιση (scrub) στα χέρια σας και κατ΄επέκταση στα νύχια σας, που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα ή τους ρύπους από την επιδερμίδα σας.

Extra tip: Αν τα νύχια σας αλλάζουν, φουσκώνουν ή πονάνε, τότε η επίσκεψη στον δερματολόγο πρέπει να είναι άμεση. Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα σοβαρών προβλημάτων. Εάν κάποιος πελάτης σας έχει διαβήτη ή κακή κυκλοφορία του αίματος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθούν συγκεκριμένη θεραπεία για τα προβλήματα των νυχιών τους.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION