ROCKING THE BLOND: ΑΛΕΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Ο Αλέκος Σταμάτης είναι ο πιο rockstar colorist της αγοράς και ο αγαπημένος όλων των γυναικών που λατρεύουν το χρώμα. Ο ίδιο μας συστήθηκε, που αλλού, στον μοντέρνο νέο χώρο του, το «Paintroom»!

 

Είναι ωραίες οι αλλαγές, ειδικά όταν γίνονται για καλό. Σε μια τέτοια αλλαγή προχώρησε και ο Αλέκος Σταμάτης, αφού από τον παλιό του χώρο μετακόμισε σε έναν καινούργιο, στο ανανεωμένο Paintroom. Ο μεγάλος λάτρης του ξανθού με το αξιοζήλευτο λουκ, μας φιλοξένησε στον μοντέρνο χώρο του Paintroom και μας μίλησε για το νέο κομμωτήριο, τις ξανθές Ελληνίδες, αλλά και το Olaplex.

 

Πως νοιώθεις που κατεβαίνεις από τον Πύργο σου και βγαίνεις στο «πεδίο της μάχης»; Γιατί σίγουρα, θα είναι μεγάλη αλλαγή από τον 2ο όροφο μιας πολυκατοικίας, σε ένα μεγαλύτερο χώρο με βιτρίνα σε κεντρική Λεωφόρο της Αθήνας.

Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι πάντα σε θέση μάχης. Ένα «πολιτισμικό σοκ» το έχω πάθει, όμως μην νομίζεις. Είναι πολλές οι ώρες της ημέρας που δεν προλαβαίνω να κοιτάξω έξω. Νομίζω ότι είμαι ακόμα στον παλιό μου Πύργο, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα το ξεπεράσω.

 

Πες μας μερικά λόγια για την διακόσμηση στο καινούργιο Paintroom. Την επιμελήθηκες ο ίδιος;

Όχι, η διακόσμηση είναι προϊόν συνεργασίας. Καθίσαμε με τον κύριο Νίκο Παπαγεωργίου και ανοίξαμε τις ιδέες μας, εγώ τις δικές μου και εκείνος τις δικές του. Το αποτέλεσμα ήταν να φτιαχτεί το Paintroom, το οποίο είναι ένας μοντέρνος, ανοιχτός, με μίνιμαλ πινελιές, χώρος κομμωτηρίου, ο οποίος θυμίζει γκαλερί!

 

 

Μπορεί το μαγαζί να άλλαξε, όμως έχεις σταθερούς συνεργάτες, τους οποίους δεν αποχωρίζεσαι.

Ναι, έτσι ακριβώς είναι. Τους συνεργάτες σου καλό είναι να μην τους αλλάζεις γιατί το κομμωτήριο χάνει το εγώ του, την προσωπικότητα του. Εφόσον σε μια συνεργασία επικρατεί ένα καλό κλίμα συνεργασίας, δεν υπάρχει και κανένας λόγος για αλλαγή.

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου χώρος στο καινούργιο Paintroom και γιατί;

Ο αγαπημένος μου χώρος είναι αυτός στον οποίο ξεφεύγω και ξεκουράζομαι. Δεν τον είχα στο προηγούμενο μαγαζί και για αυτό μου έλειπε. Τώρα βέβαια μπορεί να υπάρχει, αλλά ο χρόνος είναι περιορισμένος. Έστω όμως και 10 λεπτά με βοηθούν και μου δίνουν ενέργεια να συνεχίσω να δημιουργώ και πάλι.

 

Έχουν πει για εσένα πως είσαι ένας Rock Star του hair colouring και δεν αναφέρονται μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στις τεχνικές σου που ροκάρουν. Τι είναι αυτό που θεωρείς ότι σε διαφοροποιεί;

Η αλήθεια είναι ότι η ροκ μουσική κυλάει στο αίμα μου από παιδί. Τώρα, το ποια στοιχεία είναι αυτά που με διαφοροποιούν αυτό δεν είμαι σε θέση να το κρίνω εγώ, αλλά ο κόσμος.

 

 

 

Πότε κατάλαβες ότι η κλίση σου ήταν στο χρώμα; Τι βλέπει ο colorist όταν αντικρύζει ένα κεφάλι, και τί ένας κομμωτής;

Εντελώς διαφορετικά πράγματα βλέπει ο ένας και άλλα πράγματα βλέπει ο άλλος. Ο κομμωτής κοιτάζει τις γωνίες του προσώπου. Εγώ βλέπω τα χρώματα, τα μάτια, το δέρμα και το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Τι είναι όμως πιο εντυπωσιακό, ένα πολύ ωραίο κούρεμα, ή ένα πολύ ωραίο χρώμα; Εγώ λέω το χρώμα, ενώ ο συνδυασμός των δυο χαρίζει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

 

 

Πάνω από το 60% των πελατών σου έρχονται σε εσένα για να γίνουν ή για να μείνουν ξανθιές. Γιατί το αγαπάνε το ξανθό τόσο πολύ οι Ελληνίδες;

Δεν είναι το 60%, αλλά το 80%! Το ξανθό είναι ένα χρώμα πολύ όμορφο και εντυπωσιακό. Θεωρώ ότι ένα τέλειο ξανθό δίνει στυλ και λάμψη στην εμφάνιση, ακόμη και στην πιο απλή γυναίκα. Θα μπορούσα να μετατρέψω κάθε Ελληνίδα σε ξανθιά με τον δικό μου τρόπο.

Έχεις και εσύ αδυναμία στο ξανθό, έτσι δεν είναι; Τι θεωρείς ότι υποδηλώνει το ξανθό σε μια γυναίκα;

Ναι, αυτό είναι αλήθεια, έχω αδυναμία στο ξανθό. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του ξανθού και μπορώ να τις εφαρμόσω σε όλα τα δέρματα των Ελληνίδων. Άλλωστε, μια γυναίκα ξανθιά είναι πάντα εντυπωσιακή.

 

Που μπαίνει το Οlaplex σε αυτή την υπόθεση;

Πριν από 4 χρόνια ανακάλυψα το Olaplex, το οποίο είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία των μαλλιών. Από τότε μέχρι και σήμερα το χρησιμοποιώ αδιάκοπα, καθώς μου έχει δώσει την δυνατότητα να δημιουργήσω οποιαδήποτε τεχνική στο χρώμα.

 

Για ποιον λόγο αξίζει να δουλέψει ένας colorist το Olaplex; Με ποιους τρόπους σε βοηθάει εσένα καθημερινά;

Με την βοήθεια του Olaplex κατάφερα και έσωσα κατεστραμμένα μαλλιά, αναζωογόνησα την τρίχα και το αποτέλεσμα εκτός από απίστευτο, το βλέπεις από την πρώτη κιόλας στιγμή. Σήμερα είναι απαραίτητο για όλους τους colorists να χρησιμοποιούν την θεραπεία του Olaplex. Με αυτή μπορούν να μηδενίσουν τις πιθανότητες να εμφανιστούν προβλήματα στα μαλλιά, είτε αυτά είναι προβληματικά από την αρχή, είτε όχι.

 

Οι γυναίκες πελάτισσες είναι ενημερωμένες σχετικά με το Olaplex; Το ζητάνε σαν υπηρεσία;

Καθημερινά, οι περισσότερες γυναίκες που επισκέπτονται τον προσωπικό μου χώρο, με συμβουλεύονται με κλειστά μάτια για το Olaplex.

 

Ποιες είναι οι τάσεις στο χρώμα μαλλιών ξεχωρίζεις για φέτος;

Ξανθό και πάλι ξανθό. Άλλωστε, τι άλλο θα μπορούσε να ξεχωρίζει μέσα στο καλοκαίρι;

 

 

INFO
ALEKOS STAMATIS PAINTROOM
Λ.Μεσογείων 267, Νέο Ψυχικό
Τ: 2130348282
Fb: Alekos Stamatis Paintroom

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION