SUCCESS STORY: FRANCOIS ΚΑΣΑΠΑΛΙΔΗΣ

Η επαγγελματική επιτυχία ενός μαθητή κομμωτικής αντικατοπτρίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης που έχει λάβει. Στην Francois Academy είναι αρκετοί οι μαθητές που μετά την φοίτηση τους αποκτούν το δικό τους Success story, όπως μας αναφέρει ο Φρανσουά Κασαπαλίδης. Ο ιδρυτής της σχολής μας μιλάει για την σχολή του, η οποία έχει κερδίσει τον αξιότιμο τίτλο για την ποιοτική εκπαίδευση που προσφέρει εδώ και 23 χρόνια και μέσα από τα λεγόμενα του μαθαίνουμε και τον λόγο.

 

Για μας τα success stories των μαθητών μας είναι ικανοποίηση και χαρά, αφού βλέπουμε την εξέλιξη τους και αυτό αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της σοβαρής και επαγγελματικής δουλειάς που κάνουμε

 

Η σχολή Francois Academy λειτουργεί από το 1995 στην Θεσσαλονίκη. Πείτε μας μερικά λόγια για την απόφαση να ιδρύσετε σχολή κομμωτικής.

Αποφοιτώντας από την Κρατική Σχολή Κομμωτικής των Βρυξελλών με την ειδικότητα του κομμωτή-εκπαιδευτή, είχα την ευκαιρία να εργαστώ σε δύο μεγάλες ακαδημίες του εξωτερικού, την Miguel Grino – Pivot Point Barcelona και Claude Juillard-Visagisme -Paris, απ’ όπου πήρα τα εφόδια για την σωστή και αποτελεσματική εκπαίδευση στην κομμωτική.

Όταν ήρθα στην Ελλάδα το 1993 είδα ένα τεράστιο κενό στην αγορά της εκπαίδευσης στην κομμωτική και ξεκίνησα το 1995 με εξειδικευμένα σεμινάρια σε επαγγελματίες που γινόντουσαν σε όλη την Ελλάδα. Η επιτυχία αυτών των σεμιναρίων μας οδήγησε να ιδρύσουμε, μαζί με τον αδερφό μου τον Δημήτρη Κασαπαλίδη, το τμήμα της βασικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης κομμωτικής.

 

23 χρόνια μετά και η Francois Academy πλέον θεωρείται κορυφαία σχολή στο είδος της. Μιλήστε μας για την μεθοδολογία σας και με ποιους τρόπους καταφέρατε να κερδίσετε αυτόν τον τίτλο.

Εφαρμόζω μια μεθοδολογία που διδάχτηκα στο εξωτερικό και προσάρμοσα στα ελληνικά δεδομένα, που έχει ως κύριο σκοπό την αποτελεσματική εκπαίδευση και την προετοιμασία των μαθητών για να μπούν στην αγορά εργασίας. Σε συνδυασμό με την συνεχή μας εξέλιξη, την αγάπη και το πάθος γι’ αυτό που κάνουμε, την σωστή οργάνωση, τις καινοτομίες και την καθημερινή δουλειά μαζί με τους συνεργάτες μου, καταφέραμε να κερδίσουμε, αλλά και να διατηρούμε αυτόν τον τίτλο.

 

Τι τμήματα θα βρει κανείς στην σχολή;

Τα τμήματα που διαθέτει η Francois Academy είναι τα παρακάτω:

  • Κομμωτική για αρχάριους
  • Μετεκπαίδευση Κομμωτικής
  • Κουρέας-Barber
  • Ονυχοπλαστική
  • Μακιγιάζ
  • Αισθητική

Τι οργάνωση περιλαμβάνει η διδασκαλία έτσι ώστε το μάθημα να είναι αποδοτικό για κάθε σπουδαστή;

Όλα τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα χωρίζονται σε 2 φάσεις. Στην πρώτη φάση οι μαθητές σε ολιγομελή τμήματα, εκπαιδεύονται σε όλες τις σύγχρονες τεχνικές της κομμωτικής ή του barber. Στην δεύτερη φάση περνάμε στη πρακτική εξάσκηση πάνω σε ζωντανά μοντέλα με την επίβλεψη και την καθοδήγηση των εκπαιδευτών μας.

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης εντοπίζουμε και αξιολογούμε τις δεξιότητες και τις αδυναμίες του κάθε μαθητή/τρια, ώστε να καταρτήσουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης πετυχαίνοντας έτσι την μέγιστη απόδοση στην εκπαίδευση μας.

 

Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τους εκπαιδευτές που στελεχώνουν τα τμήματα εκμάθησης;

Όλοι οι εκπαιδευτές της Francois Academy επιλέγονται προσωπικά από μένα. Τα κριτήρια της επιλογής μου είναι αρχικά η επαγγελματική τους εμπειρία, η έμφυτη μεταδοτικότητα, η δημιουργικότητα, η διάθεση και η αγάπη που έχουν για την εκπαίδευση. Εκπαιδεύονται προσωπικά από μένα στην τεχνική ύλη, αλλά και σε τεχνικές επικοινωνίας και μετάδοσης. Συνεχόμενα παρακολουθούν τεχνικά και επιμορφωτικά σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κάθε χρόνο σε συνεργασία με την εκπαιδευτική μου ομάδα, δημιουργούμε την Collection της Francois Academy.

 

Μιλήστε μας σχετικά με τις Collection της Francois Academy.

Κάθε χρόνο από το 2012 δημιουργούμε μια Collection με coupe, βραδινά-νυφικά χτενίσματα και ανδρικά κουρέματα. Μέσα από αυτές τις Collection προβάλλεται όλη η δημιουργικότητα της Francois Academy. Διοργανώνονται σεμινάρια και επιδείξεις, όπου μαζί με την ομάδα μου παρουσιάζουμε βήμα-βήμα όλες τις τεχνικές της Collection και δίνουμε την δυνατότητα στους επαγγελματίες κομμωτές να εμπνευστούν από αυτές.

 

Όταν ένας σπουδαστής παίρνει πτυχίο, κατά πόσο έτοιμος είναι για να βγει στην αγορά εργασίας;

Αυτός είναι ο κύριος στόχος της σχολής μας. Γύρω από αυτόν το στόχο είναι δομημένο όλο το πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο πραγματικά δίνει όλα τα εφόδια στους μαθητές μας να μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας. Άλλωστε τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Δεκάδες μαθητές μας κάθε χρόνο προσλαμβάνονται σαν συνεργάτες σε κομμωτήρια ή κουρεία (barber-shop) και μετά από ένα διάστημα ανοίγουν την δική τους επιχείρηση.

 

Όσο αφορά στο κομμάτι της πρακτικής, τι δυνατότητες προσφέρονται στον σπουδαστή;

Το κομμάτι της πρακτικής είναι μια προσομοίωση ενός κομμωτηρίου και κουρείου-barbershop. Πρώτον, αυτό δίνει την δυνατότητα στον σπουδαστή να εφαρμόζει όλες τις τεχνικές που έχει διδαχτεί σε ζωντανά μοντέλα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών. Δεύτερον, μαθαίνει από κοντά την υποδοχή και την επικοινωνία με πελάτη/ισσα, την συμπεριφορά μέσα σε επαγγελματικό χώρο και την καθημερινή οργάνωση ενός κομμωτηρίου και κουρείου-barbershop.

 

Η Francois Academy ανέλαβε πρόσφατα την προετοιμασία του show Toni&Guy, που έγινε τον Δεκέμβριο στην Θεσσαλονίκη. Η ομάδα σας αποτελούνταν και από σπουδαστές;

Ήταν μεγάλη τιμή για μας που επιλεχθήκαμε σαν σχολή από την Farcom Professional για την προετοιμασία του show Toni&Guy. Η ομάδα που στελέχωσε αυτή την προετοιμασία αποτελούνταν από εκπαιδευτές της σχολής αλλά και από σπουδαστές. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για όλους μας να συνεργαστούμε μαζί με την ομάδα των Toni&Guy.

 

Τι success story έχετε να μας διηγηθείτε από κάποιον σπουδαστή της σχολής;

Δεν θα ήθελα να σταθώ μόνο σε ένα success story ενός σπουδαστή μας, καθώς δεν είναι ένα, αλλά πολλά. Φανταστείτε ότι κάθε εβδομάδα στo Facebook της σχολής (Francois Academy) προβάλλονται 2 με 3 success stories των σπουδαστών μας. Για μας τα success stories είναι ικανοποίηση και χαρά, αφού βλέπουμε την εξέλιξη των μαθητών μας και αυτό αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της σοβαρής και επαγγελματικής δουλειάς που κάνουμε.

Σχετικά με σεμινάρια, τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για φέτος; Πως μπορεί να ενημερωθεί κάποιος για αυτά;

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, Κομμωτική και Barber. H κάθε κατηγορία έχει εξειδικευμένα μονοήμερα σεμινάρια workshop που καλύπτουν την ανάγκη του κάθε επαγγελματία. Για να ενημερωθεί κάποιος μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας www.francois.gr ή να μας καλέσει στο 2310-861.491.

 

INFO
Θεσσαλονίκη, Ερμού 13, T.K. 54622
Τηλ: 2310 861 491
www.francois.gr
Email: info@francois.gr
Facebook: FrancoisAcademy
No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION