TALKING HEADS: Νέα από τον κόσμο των μαλλιών

Περίεργες, ευτράπελες και αξιομνημόνευτες ειδήσεις τράβηξαν την προσοχή μας και αυτόν τον μήνα. Ας τις απολαύσουμε…

Από τον Αχιλλέα Παπαδήμα

 

 

ARYA STARK ΜΕ ΧΑΙΤΗ

Έκπληξη προκάλεσε στους εκατομμύρια followers της στο Instagram, η πρόσφατη ανάρτηση της Maisie Williams. H λατρεμένη μας Arya από το Game of Thrones, φαίνεται ότι ζήλεψε το στυλάκι που μανιωδώς λανσάρει η Miley Cyrus τον τελευταίο καιρό και αποφάσισε να αφήσει hillbilly χαίτη, βάφοντας ταυτόχρονα τα μαλλιά ξανθά με ανταύγειες. Για την θεαματική αυτή αλλαγή, η Maise εμπιστεύτηκε το περίφημο Bleach London, ένα από τα διασημότερα hair salons της Μεγάλης Βρετανίας. Εάν θέλετε τη γνώμη μας, δεν συμφωνούμε και πολύ με αυτήν την επιλογή, αλλά περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα!

 

 

Η L’Oréal στο TOP 10 του δείκτη Refinitiv 2020

Ο δείκτης Refinitiv αξιολογεί την προαγωγή της Διαφορετικότητας προσμετρώντας τη φυλετική και πολιτισμική διαφορετικότητα στη διοίκηση και τα διοικητικά συμβούλια, σε συνδυασμό με τις ενέργειες και τους στόχους διαφορετικότητας. Η L‘Oréal, η οποία κατέλαβε την 6η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 9.000 επιχειρήσεις, υποστηρίζει την ισότητα και την έμφυλη ισότητα στις αμοιβές και έχει από καιρό αναγνωριστεί ως παγκόσμιος ηγέτης στην ισότητα των φύλων. Όσον αφορά στη Συμπερίληψη, η L‘Oréal καλωσορίζει και τα άτομα με αναπηρίες μέσω προγραμμάτων που περιλαμβάνουν προσβασιμότητα, προσλήψεις και εκπαιδεύσεις, καθώς και σεμινάρια ευαισθητοποίησης.

 

 

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ GEODEHAIR

Εκείνη η τάση που πριν μερικά χρόνια έκανε τις γυναίκες να ζητούν τα χρώματα του ουράνιου τόξου από τον colorist τους, δείχνει να επιστρέφει. Η μόδα τωνGeodeHairεμπνέεται από τη γεωλογία και στόχος της είναι να αποτυπώνει στα μαλλιά χρώματα από πετρώματα που βρίσκονται στη γη. Το 2017, ειδικά στις ΗΠΑ, πολλές hair stylists περηφανεύονταν ότι αυτές “ανακάλυψαν” την εν λόγω τεχνική, αν και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πώς και από που ξεκίνησε η μόδα. Το σίγουρο είναι ότι μέσα στο 2021 θα δούμε πολλά πολύχρωμα κεφάλια και αυτό δεν μας χαλάει καθόλου…

 

VOTE FOR DEMI MOORE

Μπορεί στη νέα της τηλεοπτική σειρά “Brave New World” να εμφανίζεται με ξανθιά καρέ περούκα, αλλά η αγαπημένη μας Demi δείχνει να λατρεύει τα πολύ μακριά φυσικά της μαλλιά. Η 57χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός ανέβασε στο Instagram τη συγκεκριμένη φωτογραφία ώστε να αφυπνίσει τους συμπατριώτες της να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, όμως έκανε και την προσοχή μας να μαγνητιστεί από το μάκρος του hair look της. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Demi αντιπαθεί όπως διάβολος το λιβάνι τον Donald Trump και, επίσης, δεν χρησιμοποιεί extensions.

 

 

GINGERS ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

Οι άνθρωποι με φυσικά κόκκινα μαλλιά, είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στον πόνο, αλλά και στις αλλαγές της θερμοκρασίας.Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες του Οδοντιατρικού Συλλόγου των ΗΠΑ, η γενετική μετάλλαξη mc1r, η οποία δημιουργεί τα υπέροχα κόκκινα μαλλιά, είναι υπεύθυνη και για μια υπερευαισθησία των “ginger”όταν κάθονται στην οδοντιατρική καρέκλα. Χρειάζονται σχεδόν διπλάσια ποσότητα αναισθητικού για να μην αισθάνονται πόνο κατά τη διάρκεια μιας οδοντικής επέμβασης, ενώ υποφέρουν 30% περισσότερο κάθε φορά που κρύος αέρας περνάει από τα δόντια τους.

 

 

ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ!

Η αγγλική κοινωνία ανέκαθεν είχε πρόβλημα με την υπερκατανάλωση αλκοόλ. Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποφάνθηκε ότι το 35% των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας οφείλονται στο αλκοόλ, ενώ η ζημιά για τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας εξαιτίας της εν λόγω παθογένειας φτάνει τα 80 δις ευρώ! Στην προσπάθειά της να μετριάσει το πρόβλημα, η αγγλική αστυνομία προσέθεσε στους ελέγχους της και το αλκοτέστ μέσω τριχών της κεφαλής, καθώς βρέθηκε επιστημονικά ο τρόπος διάγνωσης της αλκοόλης στα μαλλιά! Παρόλα αυτά, το “τριχοαλκοτέστ” έχει περιθώριο σφάλματος 15 με 20%.

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION