THE BIG BRIDAL HAIRBANG

Η πιο premium, bridal έκθεση της Ελλάδας, Bridal Expo/Bridal Fashion Week 2020, ολοκληρώθηκε αφήνοντας πίσω τις καλύτερες εντυπώσεις. Ένας από τους κύριους λόγους επιτυχίας της ήταν τα νυφικά χτενίσματα που παρουσιάστηκαν στα shows, τα οποία ανέλαβε η L’Oréal Professionnel αλλά και η special ομάδα των expert της Haute Coiffure Francaise Ελλάδος με επικεφαλής τον Σταμάτη Καραΐσκο, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της. Ήμασταν εκεί και κλέψαμε λαμπερά στιγμιότυπα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ


Στα backstage επικρατεί, πάντα, δημιουργικός αναβρασμός. Τα μοντέλα του κάθε show και του κάθε σχεδιαστή, έχουν επιλεγεί καιρό πριν. Τις η- μέρες των show, παρακολουθούν
με προσοχή τον Creative Director, παίρνουν την θέση τους μπροστά στα καμαρίνια που έχουν
στηθεί και απολαμβάνουν τις ειδικές περιποιήσεις των Hairstylist και των Make Up Artist. Κάθε
collection έχει ένα ύφος, μια φιλοσοφία και μια ξεχωριστή δυναμική. Περιγράφει τις τάσεις αλλά
περισσότερο αποδίδει το πνεύμα και την φιλοσοφία του κάθε σχεδιαστή. Η ομάδα της Haute Coiffure Francaise Ελλάδος είναι εκλεκτή και δοκιμασμένη στα δύσκολα. Ξέρει να διαβάζει την σκέψη κάθε designer και ξέρει να προσαρμόζει τα χτενίσματα στο στυλ που εκείνος θέλει να αποδώσει. Σκοπός της συνεργασίας είναι να μην παρακαμφθεί κανένας. Όλοι να γίνουν ένα. Να δουλέψουν μαζί, να συγχρονιστούν, να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και να ξεχωρίσουν.

Πρωταγωνιστής της ομάδας της HCF Ελλάδος ήταν για μια ακόμη φορά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της, ο Σταμάτης Καραΐσκος και όλοι μαζί δημιούργησαν μοναδικά χτενίσματα. Είδαμε περίτεχνα χτενίσματα, εντυπωσιακούς κότσους, ρομαντικές πλεξούδες, δυναμικά κοντά, ελεύθερα και
ανάλαφρα μαλλιά, κυματισμούς και εξαιρετικά headpieces που πήραν ζωή στα χέρια των expert.
Η αίσθηση που μας δημιουργήθηκε; Αδιαμφισβήτητα, πως στην Ελλάδα, η τέχνη, η μόδα και η αισθητική έχουν μεγάλη ορμή και οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω της, ικανοί και πολυτάλαντοι. Σε αυτή την έκθεση, τα ηνία δεν τα είχε μόνο ο γάμος, αλλά και η δημιουργία.


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Συναντήσαμε τον Σταμάτη Καραΐσκο, εκπρόσωπο της Haute Coiffure Francaise Ελλάδος, στα backstage της Bridal Expo Fashion Week και αφού θαυμάσαμε για μια ακόμη την τεχνική του και
τον άψογο επαγγελματισμό του, τον κλέψαμε για λίγο και τον ρωτήσαμε όλα εκείνα που θέλαμε να μάθουμε. Εξάλλου, το καλύτερο μέρος των fashion show είναι πάντα τα backstage και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σταμάτης Καραΐσκος με την ομάδα του, ήταν οι μεγάλοι star.


Σταμάτη, ως εκπρόσωπος της Haute Coiffure Francaise Ελλάδος ανέλαβες με την ομάδα σου τα νυφικά χτενίσματα των μοντέλων στη μεγάλη έκθεση γάμου στο Ζάππειο. Ήταν μια ακόμη ευκαιρία για να δούμε τις νέες τάσεις της σεζόν;
Τα νυφικά χτενίσματα δεν έχουν κάποια σεζόν, προσαρμόζονται ανάλογα με την collection του κάθε σχεδιαστή και σε συνεννόηση με τον ίδιο και το makeup βγάζουμε ένα total look. Σίγουρα επικρατεί κάποια τάση κατά περιόδους όσο αφορά στα νυφικά, αλλά ο κάθε σχεδιαστής έχει το δικό προσωπικό στυλ και όραμα. Άλλοι είναι πιο bohemian, άλλοι πιο elegant, άλλοι πιο κλασικοί. Δεν θα έλεγα ότι οι τάσεις ταιριάζουν απόλυτα με τις collections. Όλη η προσαρμογή γίνεται με βάση το νυφικό και
το total look.

Από τι εμπνεύστηκες αυτή την φορά; Ήθελες να αποδώσεις κάτι ρομαντικό ή κάτι πιο δυναμικό
και ελεύθερο;
Ανάλογα με την έμπνευση που μας έδινε το κάθε νυφικό και ο κάθε σχεδιαστής. Κινηθήκαμε σε μίνιμαλ γραμμές, σε πιο undone γραμμές, σε πιο sleek και glossy χτενίσματα και γενικώς λεία μαλλιά.

Κατά την γνώμη σου, η νύφη πρέπει να ξεχωρίζει με υπερβολή ή απλότητα;
Πρέπει ο κάθε κομμωτής να επικοινωνεί με την εκάστοτε νύφη, έτσι ώστε αυτό που θα της φτιάξει
να μπορεί η ίδια να το επικοινωνήσει και να φορέσει όμορφα. Το χτένισμα πρέπει να αντλεί στοιχεία από το προσωπικό της στυλ. Για παράδειγμα, δεν μπορείς σε μια κοπέλα που δεν χτενίζεται ποτέ να της κάνεις ένα grande μαλλί, με το οποίο είναι πολύ πιθανό να νιώθει άβολα. Πρέπει η ίδια να νιώθει άνετα και δείχνει όσο το δυνατόν πιο όμορφη.

Ποιες είναι οι επόμενες, δυνατές τάσεις της σεζόν;
Αυτό που βλέπουμε από τους σχεδιαστές, αλλά και από εμάς, είναι μαλλιά πιο οργανικά, πιο φυσικά τα οποία διατηρούν μια elegant εμφάνιση, αλλά παράλληλα φέρουν ένα στοιχείο το οποίο «χαλάει» λίγο την τελειότητα τους. Τα υπερβολικά στυλιζαρισμένα μαλλιά που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν είναι στην μόδα πλέον. Πλέον, τα μαλλιά είναι ναι μεν περιποιημένα και αποδίδουν μια grande αίσθηση, αλλά ταυτόχρονα φέρουν και μια πιο loose πινελιά.


Πως μπορεί μια γυναίκα να διατηρήσει το στυλ της και ταυτόχρονα να είναι συνεπής στις τάσεις;
Κάθε γυναίκα έχει το δικό της προσωπικό στυλ και οι τάσεις πρέπει να προσαρμόζονται πάνω της. Δεν θα έλεγα ότι μια γυναίκα πρέπει να ακολουθεί πιστά τη μόδα, αλλά να προσαρμόζεται σε αυτή, είτε αυτό είναι μαλλιά, είτε μόδα ή μακιγιάζ. Για αυτό και μια γυναίκα οφείλει να έχει αυτογνωσία για την εμφάνιση της, το πόσο αρμονικό θέλει να βγει το αποτέλεσμα ή και πόσο extreme. Από εκεί και πέρα πρέπει να ακολουθεί την μόδα και να βρει ένα στυλ που θα την κολακεύει και θα την αναδεικνύει.

Πόσο σημαντικά είναι τα head pieces σε ένα νυφικό ή βραδινό χτένισμα;
Είναι πάρα πολύ σημαντικά και σίγουρα πρέπει να γίνεται με μια συνέντευξη ανάμεσα στον κομμωτή και τη νύφη πριν αυτή παντρευτεί και μάλιστα θα έλεγα ότι πρέπει να γίνει και αρκετούς μήνες πιο πριν. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δώσω ένα tip στους κομμωτές: υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες που ορίζουν το στυλ του headpiece. Μερικά από αυτά είναι ο καιρός, αν είναι καλοκαίρι ή χειμώνας, πόσο βολικό θα είναι το headpiece στο κεφάλι της νύφης, το στυλ του νυφικού, το χρώμα του, αν θα είναι ανοιχτόχρωμο ή σκούρο, αν τα μαλλιά είναι ξανθά ή καστανά, αν μετά τον γάμο γίνει κάποια αλλαγή στο χτένισμα για την δεξίωση και πολλά ακόμη σημεία που πρέπει να προσέξουμε. Σίγουρα πρέπει να γίνει μια συνέντευξη και με βάση τις απαντήσεις της νύφης, να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα είναι άνετο, οικείο και όμορφο.

Μίλησέ μας για την έκθεση στο Ζάππειο; Ήταν μια δημιουργική εμπειρία; Σου δόθηκε ο χώρος και ο χρόνος να εκφραστείς και να δημιουργήσεις;
Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη εμπειρία, έχουμε συμμετάσχει αρκετές φορές, η συνεργασία ήταν άψογη και με τους στυλίστες και με την παραγωγή, ενώ το support από την L’Oreal Professionnel είναι πάντα άριστο σε όλες αυτές τις διοργανώσεις. Εξάλλου, η L’Oreal έχει απίστευτη εμπειρία στην παραγωγή τέτοιων shows και επιδείξεων και γενικώς μας βοήθησε πάρα πολύ. Όλη η ομάδα της HCF Ελλάδος πήγε πάρα πολύ καλά, μείναμε πολύ ευχαριστημένοι και δεν είχαμε κανένα παράπονο και χαιρόμαστε πάντα να παρευρισκόμαστε σε τέτοιες κορυφαίες εκδηλώσεις. Σε αυτό σημείο θα ευχαριστήσω πάρα πολύ το Bridal Expo, την L’Oreal Professionnel, τον Μιχάλη Πάντο που ήταν ο στυλίστας και ο υπεύθυνος παραγωγής, τον Φρέντι Καλομπράτσο που ήταν υπεύθυνος στο μακιγιάζ και ευχαριστώ και την καλλιτεχνική ομάδα στην οποία ανήκω, την HCF Ελλάδος: τη Γεωργία Μπάφα, τον Κωνσταντίνο Καβράκο, τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, τον Τάσο Κατσογιάννη, τον Θέμη Καλαιτζή, την Ιωάννα Ζίγκα, τον Άγγελο Γαβριήλ, την Αναστασία Κουτίβα, την Μελίτσα Τσάκα και τον Αλέξη Γκίγκα.


Εκτός από την ομάδα της L’Oréal Professionnel και της Haute Coiffure Francaise Ελλάδος που μας εντυπωσίασαν με την γρηγοράδα που δημιουργούσαν χτενίσματα που όλες θα θέλαμε να έχουμε την μεγάλη μέρα του γάμου μας και όχι μόνο, την προσοχή μας κέρδισε η enfant gâté των μοντέλων αλλά και των επωνύμων που συμμετείχαν στην έκθεση.

Θαυμάσαμε την ξεχωριστή παρουσία της Ειρήνης Καζαριάν με πολλά διαφορετικά χτενίσματα, αγαπημένο μας ήταν εκείνο με το χαμηλό σινιόν και το εντυπωσιακό headpiece, την Κέισι Μίζιου και την Χαρά Παππά με λυτά μαλλιά και huge αξεσουάρ μαλλιών που αντέγραφαν τα βρετανικό καπέλα, την Αναστασία Περ- ράκη με ένα φανταστικό, εναλλακτικό και απίστευτα θηλυκό κοντά κούρεμα και την συγκλονιστική πάντα Έστερ Μαστρογιάννη που δεν γίνεται να μην αγαπήσεις για την ομορφιά, την κομψότητα και την απαράμιλλη ελληνικότητά της.

Μυριέλλα Κουρεντή, Έστερ Μαστρογιάννη, Ειρήνη Καζαριάν, Κέισι Μίζιου, Άννα Μαρία Ηλιάδου, Αναστασία Περράκη. 

 

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION