THE HAIR COLOR GUIDE

Μήπως βρίσκεστε στην αναζήτηση της ιδανικής απόχρωσης; Μπορεί η επιλογή να σας φαίνεται δύσκολο μονοπάτι, όμως με την συμβολή ενός έμπιστου Colorist και τις παρακάτω συμβουλές, η διαδικασία θα γίνει πιο εύκολη.

Αν έχετε μπει ποτέ σε διαδικασία να βάψετε τα μαλλιά σας, ξέρετε πολύ καλά πως η επιλογή ανάμεσα στο ξανθό, το μελαχρινό, το κόκκινο και το καστανό είναι από μόνη της δύσκολη υπόθεση, πόσο μάλλον, όταν έχετε να υπολογίσετε και τους άπειρους υποτόνους που έχει το κάθε χρώμα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η σκέψη του αν τελικά η αλλαγή θα σας ταιριάζει ή όχι τριγυρίζει διαρκώς στο μυαλό σας. Μέχρι τώρα τουλάχιστον, γιατί με τα παρακάτω οδηγό μας, θα κάνετε την τέλεια επιλογή.

 

Αναζητήστε συγκεκριμένα χρώματα

Τα ψυχρά δέρματα έχουν ροζ ή λαδί υποτόνους, ενώ τα θερμά κίτρινους και χρυσούς. Αν βρίσκεστε κάπου ενδιάμεσα, τότε ανήκετε στην neutral κατηγορία.

Πάρτε έμπνευση από τος celebrities

Αν η βασική σας έμπνευση για το νέο hair look σας είναι μία star, φροντίστε να έχει παρόμοιο χρώμα δέρματος και ματιών με το δικό σας. Έτσι θα πάρετε μία πρώτη εικόνα του πως θα δείχνετε μετά την βαφή

Κοιτάξτε τους καρπούς σας

Στους καρπούς, θα δείτε ροζ, κόκκινους, μπλε, πράσινους και κίτρινους χρωματισμούς. Αυτοί σχετίζονται με τις φλέβες σας, οι οποίες είναι μία καλή ένδειξη του τόνου του δέρματός σας. Οπότε, αν έχετε μπλε ή μοβ φλέβες ανήκε στο ψυχρό φάσμα, ενώ αν έχετε πράσινες φλέβες, ανήκετε στο θερμό.

Δώστε προσοχή στα μάτια σας

Αν παρατηρείτε χρυσές σπίθες στα μάτια σας, έχετε θερμό υποτόνο δέρματος, ενώ  αν παρατηρείτε πράσινες και μπλε γραμμές, έχετε πιο ψυχρό τόνο.

 

Ψυχρό ξανθό

Οι ψυχρές ξανθές αποχρώσεις δείχνουν τέλειες σε πορσελάνινα δέρματα με κόκκινους υποτόνους, τους οποίους εξουδετερώνουν χάρη στην μπλε χροιά τους. Αν έχετε μπλε ή πράσινα μάτια, μία ashy blonde βαφή είναι ό,τι πρέπει.

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Πλατινέ, του πάγου, ασημένιο, σταχτί, της άμμου, μπεζ, της σαμπάνιας.

 

Για ποιες είναι καλύτερο: Οι ψυχρές ξανθές αποχρώσεις είναι εξαιρετικές για κορίτσια με πορσελάνινο δέρμα και κοκκινωπούς τόνους, καθώς αυτές οι παγωμένες αποχρώσεις εξουδετερώνουν την κοκκινίλα.

Ζεστό ξανθό

Στα πολύ ανοιχτά δέρματα με ψυχρούς υποτόνους ταιριάζουν οι ζεστές βαφές, όπως το strawberry ξανθό, το χάλκινο, το μελί και το χρυσό.Αυτές οι προτάσεις ενδείκνυνται, επίσης, για τις σταρένιες επιδερμίδες προσθέτει.

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Χρυσό, καραμέλα, κεχριμπάρι, μέλι, καραμέλα βουτύρου.

Για ποιες είναι καλύτερο: Το ανοιχτόχρωμο δέρμα με ψυχρούς υποτόνους δείχνει καλύτερο με τους θερμούς τόνους: ξανθό της φράουλας, χάλκινο, μέλι και χρυσό. Οι αποχρώσεις αυτές συνήθως ταιριάζουν περισσότερο σε γυναίκες με σταράτο δέρμα, αφού τα σταχτιά ξανθά μπορεί να σας κάνουν να δείξετε «ξεθωριασμένη».

 

Ψυχρό κόκκινο

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά το κόκκινο είναι η πιο κολακευτική πρόταση για τα δέρματα με ρουμπινένιους υποτόνους. Από την άλλη όμως, αν έχετε σταρένιο δέρμα, μείνετε μακριά από αυτό το χρώμα, καθώς θα σας κάνει να δείχνετε πιο πράσινες.

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Αληθινό κόκκινο, σκούρο καστανοκόκκινο, Βουργουνδίας.

Για ποιες είναι καλύτερο: Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, όμως το κόκκινο είναι στην πραγματικότητα μια πολύ κολακευτική επιλογή για γυναίκες με ροδαλές αποχρώσεις. Αν έχετε χλωμό δέρμα με κόκκινες αποχρώσεις, μην προσπαθήσετε να το κρύψετε. Οι γυναίκες με θερμές αποχρώσεις του ροδάκινου θα δουν επίσης το δέρμα τους να αναδεικνύεται με πιο ψυχρά, καστανά κόκκινα.

 

Ζεστό κόκκινο

Το strawberry blond χρώμα είναι υπέροχο σε ανοιχτόχρωμα ή μεσαίου χρώματος δέρματα. Μπορείτε ακόμη να ζητήσετε από τον κομμωτή σας να αναμείξει μερικούς ψυχρούς και ζεστούς υποτόνους, για να πετύχει ένα κρεμώδες χρώμα με δόσεις χρυσού και χάλκινου.

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Ξανθό της φράουλας, χάλκινο, κεχριμπάρι, κόκκινο της σκουριάς.

Για ποιες είναι καλύτερο: Το ξανθό στις αποχρώσεις της φράουλας είναι εξαιρετικό για ανοιχτόρωμα και ουδέτερα δέρματα. Ένα απαλό, θερμό κόκκινο είναι ιδανικό για όσες θέλουν να αντισταθμίσουν τους ψυχρούς τόνους σε ένα χλωμό δέρμα. Επίσης, αυτές οι αποχρώσεις τείνουν να κάνουν το σκούρο δέρμα να δείχνει πράσινο, οπότε διαλέξτε καλύτερα ένα πιο ψυχρό καστανοκόκκινο με έμφαση στο καστανό αν θέλετε να κινηθείτε προς τα κοκκινωπά χρώματα.

 

Ψυχρό καστανό

Το καστανό είναι η απόχρωση που κολακεύει σχεδόν τους πάντες. Ειδικά το ψυχρό καστανό όμως, όπως το mocha brown, αναδεικνύει τα ζεστά δέρματα, καθώς κάνει τους κίτρινους υποτόνους να φαίνονται πιο φωτεινοί και απαλύνει την κίτρινη χροιά της επιδερμίδας.

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Σκούρα σοκολάτα, κάστανο, σκούρο καστανοκόκκινο, μόκα.

Για ποιες είναι καλύτερο: Γενικά με το καστανό είναι αρκετά δύσκολο να κάνετε λάθος επιλογή, καθώς κολακεύει σχεδόν όλες τις γυναίκες. Ωστόσο οι πιο ψυχροί τόνοι μπορεί να δείχνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακοί σε γυναίκες με θερμή επιδερμίδα, καθώς βοηθά τις κίτρινες αποχρώσεις να δείχνουν πιο κοντά στο χρώμα της κρέμας. Τα κορίτσια με πιο σκούρο δέρμα, θα πρέπει να ανοίξουν το σκούρο μελαχρινό σε βαθύ καστανό της μόκας (ιδανικά μαζί με καστανές ανταύγειες σε διάφορους τόνους) για να έχουν ένα υπέροχο, απαλό αποτέλεσμα.

 

Ζεστό καστανό

Αν έχετε μεσαίου χρώματος δέρμα δοκιμάστε ένα θερμό μελαχρινό, το οποίο όμως θα κάνει αντίθεση με το πρόσωπό σας και δε θα σας “ξεβάφει” τελείως. Το καραμελέ καστανό είναι η καλύτερη επιλογή για τις σταρένιες επιδερμίδες με κίτρινους και πράσινους υποτόνους.

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Καραμέλα, μέλι, χρυσό καστανό, κεχριμπάρι, μαόνι, κανέλα.

Για ποιες είναι καλύτερο: Αυτή τη χρωματική γκάμα απευθύνεται σε γυναίκες με σταράτο δέρμα. Τα καστανά της καραμέλας ταιριάζουν καλύτερα με δέρμα στις ανοιχτότερες αποχρώσεις του σταράτου, με λίγο περισσότερους κίτρινους και πράσινους τόνους. Αυτό το χρώμα δείχνει πραγματικά όμορφο σε μια βάση ή ρίζες που είναι φυσικά σκούρες.

 

Ψυχρό μελαχρινό

Μπορεί όλες οι αποχρώσεις του μαύρου να φαίνονται ίδιες, αλλά στην πραγματικότητα διαφέρουν. Γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή αν σκοπεύετε αν βάψετε τα μαλλιά σας σκούρα. Αν για παράδειγμα είστε πιο ανοιχτόχρωμη, το μαύρο θα δείξει “σκληρό” πάνω σας. Αν όμως είστε πιο warm-toned όμως, θα σας ταιριάξει γάντι.

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Αληθινό μαύρο, εσπρέσο, μαύρο-μπλε, γλυκόριζα.

Για ποιες είναι καλύτερο: Στον κόσμο των βαφών, το μαύρο δεν είναι μια απλή επιλογή – οι διαφορετικοί τόνοι και οι ανταύγειες προσθέτουν ποικιλία. Μια πιο ψυχρή απόχρωση μπορεί να σκληρύνει το πρόσωπο αν έχετε χλωμό δέρμα, με ψυχρές αποχρώσεις, αν όμως έχετε πιο θερμούς ή ουδέτερους τόνους, χαρίζει στην επιδερμίδα μια δραματική, προσελάνινη όψη.

 

Ζεστό μελαχρινό

Οι ψυχρές, μαύρες βαφές αναδεικνύουν ακόμη πιο πολύ τα σκουρόχρωμα δέρματα και τους σοκολατένιους υποτόνους τους.

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: σκούρα μόκα, καστανόμαυρο.

Για ποιες είναι καλύτερο: Τα ψυχρά μαύρα δείχνουν εξαιρετικά στα σκουρόχρωμα δέρματα και η προσθήκη σοκολατένιων τόνων είναι επίσης ένας κολακευτικός τρόπος για να γίνουν πιο ζεστά. Γυναίκες με χλωμό δέρμα με ψυχρές αποχρώσεις που θέλουν να δοκιμάσουν το σκούρο θα πρέπει να προτιμήσουν μια απόχρωση σε αυτή τη γκάμα αντί για κάτι πιο ψυχρό.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η νέα Majirel αλλάζει τα πάντα εκτός από την εμβληματική σύσταση της και πλέον περιλαμβάνει 194 αποχρώσεις, οι οποίες εγγυώνται να εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε ανάγκη στον χώρο του βαφείου. Η απαράμιλλη απόδοση της, η μεταξένια υφή που δεν τρέχει και εξασφαλίζει εκπληκτικό χρωματικό αποτέλεσμα και το γεγονός ότι τα οφέλη της γίνονται ορατά μέσα και έξω από την τρίχα, καθιστούν την Majirel ένα μοναδικό εργαλείο στον χώρο του βαφείου.

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION