THE KING – ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

View Gallery 13 Photos

Γνωρίζουμε τον Ιωάννη Αγγελόπουλο, κομμωτή και ιδιοκτήτη της αλυσίδας Angelopoulos Hair Company, και καταλαβαίνουμε γιατί όλοι τον αποκαλούν τον «βασιλιά της κερατίνης».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΡΕΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ

Ο Ιωάννης Αγγελόπουλος έφερε την θεραπεία κερατίνης στην Ελλάδα το 2008. 11 χρόνια αργότερα, όλοι τον αποκαλούν τον Βασιλιά της κερατίνης και όχι χωρίς λόγο. Στα κομμωτήρια των αδερφών Αγγελόπουλων Ιωάννη και Νίκου, Angelopoulos Hair Company, θα βρει κανείς πάνω από 38 διαφορετικούς συνδυασμούς κερατίνης, ενώ οι ίδιοι εξάγουν τις θεραπείες κερατίνης σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Μάλιστα, το μότο τους «ό,τι είναι μόδα, είναι παλιό», εξηγεί και την μεγάλη τους επιτυχία στην βιομηχανία της κομμωτικής, καθώς στόχος της Angelopoulos Hair Company είναι να συνεχίζει να ανεβάζει τις υπηρεσίες σε νέα επίπεδα, ορίζοντας την μόδα μέσα από τις καινούργιες καινοτομίες.

Πως ξεκίνησε το ταξίδι των Ιωάννη και Νίκου στον κόσμο της κομμωτικής;
Είχαμε την ευτυχία να προερχόμαστε από κομμωτηριακή οικογένεια. Ο πατέρας μου υπήρξε γνωστός κομμωτής και οι γονείς μου είχαν δική τους επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας. Βέβαια η ανάληψη της οικογενειακής επιχείρησης ήταν προσωπική μας επιλογή. Ποτέ μας δεν σκεφτήκαμε να ασχοληθούμε με κάτι άλλο. Τα βιώματα μας, τα αρώματα μας ήταν από αυτόν τον χώρο από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας.

Είναι αλήθεια ότι ο πατέρας σας, Χρήστος Αγγελόπουλος, είχε κερδίσει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για το πιο γρήγορο κούρεμα;
Η αλήθεια είναι ότι κατέχει ακόμα το ρεκόρ Guinness από το 1974 με 274 συνεχόμενα ανδρικά κουρέματα μετά από 94 ώρες συνεχόμενες. Πρόσφατα είχε προσπαθήσει ένας Ιταλός να το σπάσει αλλά δεν τα κατάφερε.

 

Επομένως με δυο γονείς κομμωτές, η αγάπη και των δυο σας για την κομμωτική ήταν έμφυτη.

Ναι αυτό ισχύει, αλλά εμείς προσπαθήσαμε και ακόμα προσπαθούμε να πάμε την κομμωτική τέχνη ένα βήμα παραπέρα. Για αυτό το λόγο θέλουμε να προσθέτουμε πάντα νέες υπηρεσίες και να εισάγουμε την τεχνολογία στα κομμωτήρια, που στις μέρες μας είναι η αιχμή του δόρατος.

 

Η καινοτομία της Brazilian Keratin treatment, ήρθε από εσάς στην ελληνική αγορά το 2008. Πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την κερατίνη; Πιστεύετε ότι αν δεν το είχατε κάνει εσείς, θα σας είχε «προλάβει» κάποιος άλλος;
Όπως είπα και παραπάνω, πάντα αυτό που θέλουμε είναι να παντρεύουμε την παράδοση με την καινοτομία. Μέσα από τα ταξίδια που κάναμε καταλάβαμε την αξία της συγκεκριμένης θεραπείας, η αλήθεια είναι ότι και άλλοι είχαν αποφασίσει να ασχοληθούν με την κερατίνη απλά εμείς το πιστέψαμε παραπάνω και για αυτό και το «προμοτάραμε» σε τέτοιο βαθμό. Τώρα βεβαίως από όσο βλέπουμε, η κερατίνη έχει γίνει μόδα. Το «moto» το δικό μας είναι πως ό,τι είναι μόδα είναι παλιό. Για αυτό και πλέον έχουμε εισάγει νέες θεραπείες, όπως είναι το 3d system.

11 χρόνια αργότερα και σήμερα θεωρείστε ο «βασιλιάς» της κερατίνης, καθώς είστε ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Nanocure Brazilian Keratin, Sweet Professional και Kerrin. Πως ξεχωρίζουν αυτά τα brands από άλλες θεραπείες κερατίνης στην αγορά;
Πως ξεχωρίζουν; Μα δεν έχουν καμία σχέση αυτές οι θεραπείες με τις υπόλοιπες. Εμείς πλέον μιλάμε για σύστημα κερατίνης, το κάθε μαλλί είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικές ανάγκες. Οι θεραπείες πλέον έχουν εξειδικευτεί, δεν μπορείς να εφαρμόσεις μια θεραπεία κερατίνης σε όλους τους τύπους μαλλιών.

Πόσα είδη θεραπειών κερατίνης θα βρει μια πελάτισσα στα κομμωτήρια Angelopoulos Hair Company και πως θα επιλέξει την θεραπεία που της ταιριάζει καλύτερα; Ποιες από αυτές θα τις βρει μόνο σε εσάς και πουθενά αλλού;
Θα βρει 38 διαφορετικούς συνδυασμούς κερατίνης και είναι εύκολο να επιλέξουμε την κατάλληλη θεραπεία που της ταιριάζει, πάντα σε συνδυασμό με τους εξειδικευμένους συνεργάτες που υπάρχουν στα μαγαζιά μας και αφού πρώτα γίνει η σωστή διάγνωση. Όλες αυτές τις θεραπείες μπορεί να τις βρει και στα μαγαζιά μας και σε συνεργαζόμενα κομμωτήρια, τα οποία έχει εκπαιδεύσει κατάλληλα η τεχνική μας ομάδα.

Πείτε μας μερικά λόγια για το 3D System. Τι είναι και για ποιον λόγο αξίζει να το επιλέξει μια γυναίκα;
Το 3d system είναι ένας συνδυασμός θεραπειών, το οποίο ξεκινάει από την τέταρτη στιβάδα της τρίχας και φτάνει μέχρι και την εξωτερική. Πετυχαίνει απόλυτη λείανση για τουλάχιστον 3 μήνες σε συνδυασμό με απίστευτη καλλυντικότητα, λάμψη και ενυδάτωση της τρίχας. Ενισχύει το μαλλί με το βασικό της συστατικό που είναι η κερατίνη και κάνει τα μαλλιά υγιή και ευκολοχτένιστα. Τι άλλο να ζητήσει μια γυναίκα;


Ακόμη μια υπηρεσία των Angelopoulos Hair Company, είναι η κρυοθεραπεία HAIRTOXX. Που χρησιμοποιείται η κρυοθεραπεία;
Όπως είπαμε και παραπάνω η βοήθεια της τεχνολογίας είναι απαραίτητη για εμάς. Η συγκεκριμένη θεραπεία χρησιμοποιείται σε μαλλιά που έχουν υποστεί «βαριές» τεχνικές εργασίες και είναι ταλαιπωρημένα, ξηρά και αφυδατωμένα. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και εκπληκτικό.

Πρόσφατα γίνατε και ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος Ελλάδας για το Toppik. Ήταν εύκολο να διεκδικήσετε τη συνεργασία; Το Τoppik έχει ανταπόκριση στο ελληνικό κοινό;
Έχουμε πλέον το μεγαλύτερο e-shop στο χώρο του κομμωτηρίου στην Ελλάδα. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε μια καλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα στις συνεργασίες μας. Το Τoppik εννοείται ότι έχει ανταπόκριση στο ελληνικό κοινό, αφού δίνει μια πραγματικά άμεση και απίστευτη λύση στο πρόβλημα της αραίωσης των μαλλιών, χωρίς ιατρικές παρεμβάσεις.

Δραστηριοποιείστε σε μια ανταγωνιστική αγορά, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών, όσο και σε τιμών. Με ποιον τρόπο ξεχωρίζετε;
Με την διαφορετικότητα. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι το ίδιο με όλους και να θες να πετύχεις κάτι διαφορετικό. Αυτός είναι ένας τρόπος σκέψης που μας έμαθε ο πατέρας μας. Από εκεί και πέρα όταν έχεις ένα σωστό επίπεδο υπηρεσιών, οι τιμές δεν είναι το πρόβλημα.

Ως επιχειρηματίας δίνετε τη δυνατότητα και για franchise. Τι γίνεται αν κάποιος θέλει να ανοίξει ένα κατάστημα μόνο με θεραπείες ή μόνο με γκάμα προϊόντων;

Το franchise για εμάς έχει δύο μορφές. Είτε με την κλασική του μορφή, δηλαδή με δική μας ταμπέλα, είτε με την μορφή corner, δηλαδή shop in a shop μέσα στο χώρο του κομμωτηρίου. Και στις δύο περιπτώσεις παρέχουμε την απαραίτητη εκπαίδευση από την τεχνική μας ομάδα ούτως ώστε ο πελάτης να απολαμβάνει το ίδιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στο κομμάτι των θεραπειών. Εννοείται ότι το κομμάτι της διαφήμισης και του marketing το αναλαμβάνει εξ’ολοκλήρου η εταιρεία μας. Ήδη πάντως λειτουργεί ένα μαγαζί με την μορφή Franchise στην Κύπρο, ενώ με την μορφή corner δύο στην Κύπρο, ένα στην Ρόδο και ακόμα δύο στην Αττική (Γαλάτσι & Άνω Λιόσια).


Σε πόσα κομμωτήρια ακόμα δίνετε τις θεραπείες σας;
Πουλάμε με την μορφή χονδρικής τις θεραπείες μας σε τουλάχιστον πάνω από χίλια κομμωτήρια στην Ελλάδα, από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη και στα περισσότερα σημεία από αυτά μεταφέρουμε μέρος της τεχνογνωσίας μας. Ήδη εξάγουμε και τα προϊόντα της Nanocure keratin και σε άλλες πέντε χώρες (Ιρλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Κύπρο, Ιράκ & Τουρκία) και ευελπιστούμε το δίκτυο να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Ισχύει ότι σκέφτεστε να συνεργαστείτε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο της DPG και πρόεδρο της ΒΙΑΝΕΞ; Τι θα αποκομίσετε από μια τέτοια συνεργασία;
Αυτό που ισχύει είναι ότι δεν σταματάμε ποτέ να ψάχνουμε και να παράγουμε νέα προϊόντα πάντα στο κομμάτι των θεραπειών. Το τι θα γίνει θα το δούμε μέσα στο έτος και εννοείται θα φροντίσουμε να το ανακοινώσουμε με κάθε τρόπο.

Έχετε επιμεληθεί το look πολλών διάσημων προσωπικοτήτων. Αν μπορούσατε να χτενίσετε μια γυναικεία μορφή από την showbiz παλαιότερων εποχών, ποια θα επιλέγατε;

Τις παλιότερες εποχές δεν υπήρχαν θεραπείες, επομένως δεν θα έλεγα ότι θα ήθελα να επιμεληθώ το look από κάποια γυναικεία μορφή των παλιών εποχών. Αρκούμαστε στις τωρινές και σε αυτές που θα έρθουν.


Από ότι μαθαίνουμε, είστε και ένας περήφανος μπαμπάς. Θα θέλατε τα παιδιά σας να ασχοληθούν με την κομμωτική, ή όχι;
Θα ήθελα να ασχοληθούν με οτιδήποτε τους αρέσει, αρκεί σε ό,τι κάνουν στην ζωή τους να αφήνουν την προσωπική τους σφραγίδα.

Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;
Ήδη έχουμε τρέξει κάποια πράγματα τα οποία θα σας τα ανακοινώσουμε στο μέλλον και θα φροντίσουμε να τα κάνουμε μόδα. Γιατί όπως σας είπα και στην αρχή, ό,τι είναι μόδα είναι παλιό.

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION