WOMAN POWER: ΕΙΡΗΝΗ ΚΕΒΕΖΕ

Συναντήσαμε την Ειρήνη Κεβεζέ, Operations Supervisor, και μιλήσαμε για την άφιξη της νέας βαφής 3BD3D που έρχεται να αλλάξει πολλά δεδομένα στο χώρο του κομμωτηρίου. Φυσικά, η Ειρήνη μας είπε και πολλά άλλα που αφορούν τις γυναίκες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ

 

ΗΕιρήνη είναι στον χώρο του κομμωτηρίου πολλά χρόνια και έχει περάσει από διάφορες θέσεις. Επιπλέον, είναι μια γυναίκα δυναμική, είναι μητέρα και μέσα σε όλα. Κάθε συζήτηση μαζί της είναι πάντα ενδιαφέρουσα:

Ειρήνη βρίσκεσαι στον χώρο της ομορφιάς πολλά χρόνια. Ξεκίνησες σαν μοντέλο και στη συνέχεια κατέκτησες και άλλα πόστα. Μίλησέ μας για την πορεία σου.

Όντως, τώρα που το σκέφτομαι πέρασαν αρκετά χρόνια. Ξεκίνησα από μικρή όχι ως μοντέλο όπως αναφέρατε αλλά μαγεμένη από το πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλη σου την έμπνευση και να δημιουργήσεις σε διαφορετικούς ανθρώπους μοναδικά styles κουρέματος και βαφής. Τόσο με μάγεψε που πήγα σε σχολή κομμωτικής. Στην συνέχεια και και μετέπειτα σε γνωστή εταιρεία επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίων και στη Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το modeling ήρθε αργότερα και χωρίς να το επιδιώξω κατ’ ακρίβεια. Απλά προέκυψε, το είδα ως εμπειρία και πήρα μέρος σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς όπου ανέλπιστα βγήκα δεύτερη. Ήρθαν προτάσεις σε πολλές περιπτώσεις πολύ δελεαστικές και αρκετές μοναδικές ευκαιρίες που δεν ήθελα να χάσω. Έτσι και έβαλα για λίγο την κομμωτική στην άκρη διότι έπρεπε να λείψω για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό.

Παράλληλα η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη για την μουσική ταίριαζε περισσότερο με το modeling και έτσι ξεκίνησα να παίζω ως DJ σε μαγαζιά Ελλάδα και εξωτερικό. Ήξερα ότι δεν θα είναι για πάντα αλλά ήθελα και να το ζήσω. Και αυτό έκανα.

 

Έχεις βρεθεί και στο παρελθόν στο χώρο του κομμωτηρίου. Θεωρείς ότι είναι ο υπέρτατος ναός ομορφιάς;

Ναι θα μπορούσε. Αν σκεφτείς και αναλύσεις την λέξη υπέρτατος που σημαίνει πάνω από όλα… Φυσικά. Ακόμα και αν βαφτείς υπέροχα, κάνεις οποιαδήποτε αισθητική παρέμβαση στο πρόσωπο ή το σώμα αλλά τα μαλλιά σου είναι ατημέλητα, είναι σαν να μην έχεις κάνει τίποτα.

 

Τα μαλλιά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Εσύ, στο παρελθόν, έχεις παίξει πολύ και με χρώματα και με κουρέματα; Τολμάς αλλαγές; Σου αρέσει να πειραματίζεσαι με την εικόνα σου;

Εννοείται ότι στην γυναικεία εμφάνιση πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα μαλλιά. Άλλωστε πολλές επώνυμες γυναίκες ανά τον κόσμο άφησαν την σφραγίδα τους μέσα από το δικό τους μοναδικό στυλ. Παράδειγμα το υπέροχο εκρηκτικό ξανθό της Marylin Monroe, η πολύ κοντή φράντζα της Bettie Page, το απίθανο κοντό της Audrey Hepburn και πολλά παραδείγματα ακόμα.

Εγώ ξεκίνησα από μακρύ καστανό και πήγα στο κοντό ανοιχτό ξανθό. Πέρασα φυσικά από πολλά άλλα στάδια και δοκίμασα σχεδόν τα πάντα σε κουρέματα και χρώματα. Βαριέμαι εύκολα και τρελαίνομαι να πειραματίζομαι. Πάντα όμως σε χέρια σωστών επαγγελματιών. Δεν θα ρίσκαρα ποτέ την υγεία των μαλλιών μου για ένα διαφορετικό στυλ.

Πιστεύεις ότι ένα καλοχτενισμένο κούρεμα που ταιριάζει στο πρόσωπο μιας γυναίκας, συμβάλλει στην αυτοπεποίθηση της; Με λίγα λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι κομμωτές κρατάνε στα χέρια τους όχι μόνο την ομορφιά αλλά και την ψυχολογία μας;

Πρόσφατα διάβασα για μια έρευνα που είχε γίνει στο εξωτερικό, κλήθηκαν από κάποιους να υπολογίσουν τις ηλικίες 50 γυναικών ανάμεσα σε ηλικίες 27 μέχρι 83 ετών πριν και μετά από την επίσκεψη στο κομμωτήριο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι νεότερες ήταν αυτές που μόλις βγήκαν από το κομμωτήριο και επίσης τις χαρακτήρισαν πιο χαρούμενες και ευχάριστες.

Επίσης νομίζω ότι όλες οι γυναίκες όταν δεν είναι καλά ψυχολογικά προστρέχουν στο κομμωτήριο. Όπως και να το κάνουμε οι κομμωτές προσφέρουν ανανέωση εξωτερική αλλά και εσωτερική.

 

Το χρώμα στα μαλλιά είναι μια μεγάλη ιστορία με πολλά κεφάλαια. Οι Ελληνίδες παλιότερα έδειχναν μια σαφή προτίμηση στις ξανθές αποχρώσεις. Βλέπεις να έχει αλλάξει αυτό τα τελευταία χρόνια;

Παρακολουθώ αρκετά τη μόδα και τις τάσεις. Το ξανθό πάντα γοήτευε και λίγο πολύ ήταν απωθημένο. Όμως πλέον βλέπεις ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη τάση και χαίρομαι που βλέπω να τολμά η κάθε γυναίκα το χρώμα που της αρέσει και την εκφράζει, παρά αυτό που επιβάλλει η τάση της εποχής.

 

Είσαι υπεύθυνη επικοινωνίας μιας νέας βαφής, με καινοτόμο σύνθεση. Πιστεύεις ότι η ελληνική αγορά είναι ανοιχτή στις νέες προτάσεις;

Η ελληνική αγορά πάντα ήταν ανοιχτή σε νέες προτάσεις και καινοτομίες. Οι νέοι κυρίως επιχειρηματίες θέλουν να προσφέρουν το διαφορετικό και το κάτι παραπάνω στον πελάτη. Ψάχνονται, ενημερώνονται και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον σε καινοτόμα προϊόντα. Και το αγοραστικό κοινό το οποίο παρακολουθεί την παγκόσμια αγορά μέσα από το διαδίκτυο κυρίως, καλωσορίζει τις νέες προτάσεις και καινοτομίες.

 

Ποια είναι η δική σου γνώμη για την βαφή; Οι κομμωτές που την έχουν δοκιμάσει, πώς ανταποκρίθηκαν;

Πρόκειται όντως για μια καινοτομία στις βαφές. Η μοναδική της σύνθεση και το αποτέλεσμα που δίνει είναι η απόδειξη. Αρχικά, όπως κάθε νέο προϊόν περιμέναμε να θέλει τον χρόνο του ώστε να κερδίσει το κοινό του. Όμως η βαφή CBD3D έγινε πολύ γρήγορα αποδεκτή από εκλεκτούς επαγγελματίες κομμωτές λόγω των σημαντικών συστατικών της που είναι το ευεργετικό έλαιο κάνναβης γνωστό για τις θεραπευτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες του καθώς περιέχει υδρολυμένη κερατίνη και το γνωστό σε όλους μας argan oil. Δοκιμάζοντας και παίρνοντας τα επιθυμητά χρωματικά αποτελέσματα, η βαφή εξέπληξε ευχάριστα με τις δυνατότητες της.

 

Αποφάσισες να ανακοινώσεις την δημιουργία της βαφής με ένα μεγάλο, λαμπερό πάρτι. Γιατί ακολούθησες αυτή την στρατηγική;

Δεν ήταν στρατηγική. Είναι γιορτή. Τη δημιουργία ενός προϊόντος που αναμένεται να κατακλύσει την αγορά αποφασίσαμε να την γιορτάσουμε. Έπρεπε να μοιραστούμε αυτή την χαρά με συνεργάτες και φίλους. Να τους συστήσουμε τη νέα γενιά επαγγελματική βαφή CBD3D με τη μοναδική της σύνθεση  και τα θεαματικά αποτελέσματά της.

Οι γυναίκες είναι πιστές στα προϊόντα ομορφιάς τους. Τι πιστεύεις ότι θα έπειθε μια γυναίκα που θέλει αλλαγή στα μαλλιά της να δοκιμάσει τη νέα βαφή και τι θα ήταν αυτό που θα την έκανε πιστή οπαδό της;

Οι γυναίκες όντως είναι πιο πιστές σε προϊόντα ομορφιάς και πιο δύσκολα μπορείς να τις πείσεις να τα δοκιμάσουν. Όμως πλέον αναζητούν προϊόντα από τη φύση και ψάχνονται γύρω από αυτό. Αυτό από μόνο του μπορεί να πείσει την γυναίκα να δοκιμάσει κάτι καινούργιο.

Το αν θα γινόταν πιστή οπαδός της; Αδιαμφισβήτητα! Μια και μόνο φορά αρκεί ώστε να φανεί το αποτέλεσμα στα μαλλιά. Εκτός από την ζωντάνια και στην λάμψη των χρωμάτων της συγκεκριμένης βαφής, είναι ορατή και η πλούσια αντιοξειδωτική της δράση βοηθώντας την τρίχα να καθαρίσει από προηγούμενες χημικές παρεμβάσεις.

 

Ποια θεωρείς ότι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει ένα κομμωτήριο για να ικανοποιεί τους καλεσμένους του;

Το περιβάλλον ενός κομμωτηρίου είναι η πρώτη εικόνα που έχει ο πελάτης. Πρέπει να είναι χώρος με αισθητική, οργάνωση και μέγιστη καθαριότητα. Να είναι σε θέση να παρέχει υψηλής αισθητικής υπηρεσίες σε προσιτές τιμές. Και σημαντικό επίσης είναι να έχει έμπειρο και πλήρως καταρτισμένο προσωπικό το οποίο θα ενημερώνεται συχνά για τις νέες τάσεις και τα προϊόντα. Οι πελάτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και άνετα όταν επισκέπτονται ένα κομμωτήριο από τη στιγμή που θα κλείσουν τηλεφωνικά το ραντεβού τους μέχρι τη στιγμή που θα αποχωρήσουν από αυτό. Το να μπορεί ο κομμωτής να προσεγγίσει τον πελάτη και να τον θυμάται είναι μεγάλο ατού.

 

Ποια θεωρείς ότι είναι τα απαραίτητα προϊόντα στο νεσεσέρ σου και ποια η αναγκαία ρου- τίνα ομορφιάς καθημερινά;

Κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώ over size τσάντα γιατί εγώ με το νεσεσέρ μου έχω μία σχέση εξάρτησης. Δουλεύω πολλές ώρες και συχνά πρέπει να φρεσκαριστώ πριν από κάποια επαγγελματική εξωτερική συνάντηση ή δείπνο. Περιέχει γαλάκτωμα καθαρισμού, κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας, κρέμα ματιών, concealer, πούδρα, lip balm, κραγιόν, ρουζ. Δεν είμαι γυναίκα που τρελαίνομαι να κάνω διάφορα στο πρόσωπο μου αλλά το πρωί και το βράδυ ακολουθώ τον καθαρισμό της επιδερμίδας μου σχολαστικά, τοποθετώ ορό και αντηλιακή κρέμα με ελαφρά απόχρωση. Συνεχίζω με concealer, πούδρα και φυσικά με μία ελαφρά απόχρωση στα ζυγωματικά με το ρουζ. Στα μάτια μου προτιμώ να κάνω μία γραμμή eyeliner και μάσκαρα και στα χείλη ενυδάτωση με ένα balm και ίσως ένα κραγιόν σε φυσική απόχρωση. Σπάνια θα βαφτώ έντονα κα μόνο αν πρόκειται για βραδινή έξοδο.

 

Πιστεύεις ότι η ομορφιά είναι εσωτερική υπόθεση; Τι θα έλεγες στις γυναίκες που νιώθουν ανασφάλεια και δεν τα έχουν καλά με τον εαυτό τους;

Η ομορφιά δεν βρίσκεται στο πρόσωπο ή στο σώμα μας. Η ομορφιά είναι η λάμψη που πηγάζει από μέσα μας. Όσο πιο πολύ καλλιεργήσουμε το μέσα μας, τόσο πιο λαμπερές θα φαινόμαστε στους γύρω μας.

 

Έχεις μια κόρη σχεδόν 6 χρονών. Έχεις μπροστά σου μια εφηβεία και πολλά άλλα. Πως σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή της;

Η μικρή μου είναι ένα παιδί με έντονο χαρακτήρα. Φροντίζω να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί και προσπαθώ να χτίσω γερές βάσεις ώστε στο μέλλον να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανές δύσκολες καταστάσεις. Φροντίζω πάντα να είμαι ειλικρινής απέναντι της, δεν της επιβάλλω τις απόψεις μου, αποφεύγω να συγκρίνω πράξεις της με άλλου παιδιού, προσπαθώ να μην είμαι υπερπροστατευτική. Τη μαθαίνω να αντιμετωπίζει με χιούμορ τυχόν δυσκολίες, την επιβραβεύω σε ό,τι καλό κάνει, της λέω καθημερινά πόσο σημαντικός άνθρωπος είναι και φυσικά πόσο πολύ την αγαπώ. Τα παιδιά χτίζουν χαρακτήρα από πολύ μικρή ηλικία και πιστεύω ότι όλα αυτά θα την ενισχύσουν από τώρα.

 

Τελικά, οι γυναίκες θέλουν να αρέσουν στους άντρες ή στις άλλες γυναίκες;

Οι γυναίκες πιστεύω ότι θέλουν να αρέσουν στους άντρες και να είναι καλύτερες από τις άλλες γυναίκες. Πάντα παιζόταν μια σχέση ανταγωνιστικότητας μεταξύ γυναικών. Μπορεί να κάνω και λάθος.

 

Πες μας το motto για τη ζωή σου.

Για να είναι κάποιος αναντικατάστατος, πρέπει να είναι πάντα διαφορετικός.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION